Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Hát én sok értelmét nem látom. Játéknak jó talán.
Ó, külön tájékoztató volt a mostani hatodikosok szüleinek, nem voltunk együtt a nyolcadikosokkal, sajnos nem tudok segíteni, nekünk csak a három leendő hetedikes ofőt mutatták be.
Szia,
Igen, működik, bár sajnos csak a 9. évfolyamra felvételizőket számolja ki, hatos, nyolcas gimiket nem. De ajándék lónak ne nézd a fogát.
Nem hiszem, hogy a fiú szülei bárkinek a bárkijei lennének. Egyszerűen szerencséjük volt.
Sziasztok,
Küldök egy cikket, remélem működik benne a kalkulátor :-)
Sok sikert mindenkinek!
[link]
Én sajnos akkor nem voltam ott, nem emlékszel véletlenül a leendő 9.-es ofőre? Ő milyen hatást tett rád?
Erre inkább nem mondok semmit. :)
Nemcsak a honlapon, hanem a szülői tájékoztatón is ott voltak a leendő ofők, élőben is bemutatkoztak, nekem ez is nagyon szimpatikus volt. A nyílt napon is szerettem a szervezettséget, a honlapon pedig a picit szájbarágós stílust is kedvelem, jól jön az ilyen izgalmak között. :)
Ha az így bekerültek is jól szuperálnak az adott helyen, akkor voltaképpen nincs semmi gond. Hiszen már sokszor kibeszéltük, mennyire esetleges a gyerekek teljesítménye egy-egy konkrét mérési ponton.
...az is kérdés, hogy ilyenkor ez a statisztikában hogy jelenik meg. Sztem sehogy. Ahogy a többi fellebbezős sem jelenik meg. Fiamékhoz is került így be gyerek roppant hátsó helyről.
Ilyen ismerősöm nekem is van, 2014 volt asszem az az év, amikor a Veres Pálné nagyon elszámolta magát. Viszont az én ismerősöm akkor már nemet mondott nekik. :P
Van olyan ismerősöm,akinek a Veres Pálnéba nem vették fel a gyerekét első körben,majd május-júniusban hívták,hogy aktuális-e még,mert maradt hely.És felvették a gyereket.
Eddig úgy gondoltam, "valakik valakijei" kerülhetnek be ilyen módon. Ezek szerint van kivétel. Jó tudni, bár jó lenne nem élni vele:-)
A hatosoknak különösen érdemes próbálkozni. Anno mi is a végleges listáról léptünk vissza, így felszabadult a helyünk.
Köszönöm, ez tényleg profi. Jó lenne, ha máshol is olvashatnánk ilyent.
Kb. bármire szerintem, és vagy elfogadják, vagy nem. Akadhat olyan a végleges listán, aki mégsem oda megy, vagy elköltöznek közben, sose lehet tudni. Veszítenivalója nincs az embernek.
[link]
Itt van. Iszonyat precíz az Árpád honlapja, minden rajta van. A nyílt nap is úgy volt megszervezve mint egy svájci óra. :)
Én sem, de páran mégis lazán megcsinálják és bent vannak. Mások meg lemaradnak egy ponttal és nincs mit tenni.
Hol van pontosan ez a bemutatkozás? Én is megnézném.
És vajon mire lehet hivatkozni ilyenkor? Ezt sosem értettem..
Megnéztem az Árpád felvételi tájékoztatóját. Nagyon- nagyon tetszik, hogy bemutatják magukat a leendő osztályfőnökök. Bárcsak mások is eltanulnák ezt tőlük! Igaz nekünk már mindegy, de az utánunk jövőknek sokat segítene.
Igen, pontosan erről van szó! A lányomnak egy általános iskolai évfolyamtársa így jutott be, és lett most osztálytárs a gimiben.
Nem 1-2 pont, hanem jóval többel maradt le a felvételt nyert utolsó helytől, nagyjából amit el lehetett rontani az írásbelin, azt ő el is rontotta. :( A szóbelije viszont jól sikerült, és egy nyelvtagozatos osztályban úgy látszik, sokat számított, mert végül is mégiscsak felvették.
De semmi gond a sráccal, tanul, és tudja tartani magát az osztályban a középmezőnyben.
Szuper jó így egy táblázaton belül látni az összes iskolát. Nagyon jó áttekintést ad, nagy segítség egy ilyen összesítő, sok dolog kiolvasható belőle. Le a kalappal a készítéséért! :)
Az Árpádban a hatosban vagytok érdekeltek?
Igen, van ilyen keret, az Árpádban el is mondták a tájékoztatón, hogy elvben 28-ra tervezik a létszámot, de fenntartanak pár helyet költözés és satöbbi esetére. A satöbbit nem fejtették ki, de ismerek olyan gyereket, aki így, kérvénnyel jutott be - hozzá kell tenni, hogy az utolsó "hivatalosan" bejutott után egy vagy két hellyel maradt csak le az első körben.
Valaki mesélte itt a fórumon is. Talán az igazgatóhoz kell kérvénnyel fordulni? Szokott lenni ilyen keretük.
Mi az a vigaszági bejutási lehetőség??
"Utólag a gyerek azt mondta, a felvételiben az volt a legrosszabb, hogy anya hónapokig annyira ideges volt...Aztán végül minek: hiszen kiváló, neki való helyre került. "
Na erről van szó! :)
További ajánlott fórumok: