Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Jó "reggelt" mindenkinek. :)
Toldyban matekos felvételi tapasztalat, valaki esetleg? Köszi. :)
Ha a hatévfolyamos természettudományi szóbeli érdekel a Szent Istvánban, akkor talán orientálhat valamicskét egy tavalyi tapasztalat. Itt szó esik a matek tagozatos felvételiről is, de ha csak a természettudományi tagozatra jelentkeztetek, akkor a matek tagozattal járó plusz hercehurcát le kell vonni belőle (fele annyi idő és várakozás, illetve eggyel kevesebb matek feladat):
Tavaly a Kölcseyben az ideiglenes listán a gyerek 18. volt 80+46+48 ponttal a francia Kny-en.
Az idei nekem is alacsonyak tűnik, bár már nem emékszem mennyi volt a behívási határ tavaly.
Sziasztok
Vörösmarty kommunikációra jelentkezett valaki? A szóbelivel kapcsolatosan informálódnék :) Illetve a Leövey töri, valamint média szak úgyszintén :)
köszönöm
A szóbeli meghallgatáson a jelentkező matematikai-logikai, anyanyelvi és kommunikációs készségéről valamint olvasottságáról tájékozódunk.
csak ennyit tudhatunk
Hajlamos vagyok azt gondolni, hogy hibáztam, de most én is újra megnéztem a felvételi tájékoztatót és abban azt írják, hogy a Kölcseyben maximálisan 50 pontot ér a bizonyítvány, 100 pontot az írásbeli. A kiírt ponthatárokból (103, 101, 107) 50 pontot levonva (max. bizi esetén) minimum 50egynehány pontos írásbelivel hívnak be szóbelizni (ahogy Gligeti is levezette).
Valóban nem túl magas a követelmény, pedig ez egy jó suli, szerintem.
Kölcsey írja:
"
Kedves Felvételizők!
A felvételi időszak szóbeli meghallgatásait 2017. február 27. és március 2. között tartjuk.
Szóbeli felvételire azokat hívjuk be, akik elérték a következő ponthatárokat:
- 01 es kód, francia két tanítási nyelvű osztály: 103 pont
- 03-as kód, élsportolók: 101 pont
- 02, 04, 05, 06-os kód, angolos osztályok: 107 pont
"
max pontok mellett pedig ez tényleg 51, 53 és 57 pontos írásbeli, lásd még
Kölcsey nem jól szerepel a táblázatban nem 54-...meg 5...valamennyik hanem 64 a behívási ponthatár!
továbbra is respect Szappanbuborékáéknak!
(az oktatási hivatalban mondtam ,hogy lehetne innen hospitálniuk a gyorsaságot, pontosságot!)
Bethlen..
Jó eséllyel szerintem a 66, 68 irásbli felettiek jelentős része szerintem máshol köt ki, 72 fölött pedig szinte mindenki..Nagyjából így számolnám...
Radnóti 8 osztályos felvételin milyen csoportos feladat volt?
keresgéltem itt, de csak kérdésként találtam, a választ nem leltem meg. mi ma megyünk fél délre...
hát, de nem fog. a kérdés csak az, hogy mennyi nem fog! sajnos enyém gyerek a nagyon elrontott írásbelijével csak a 129., szóval... :-/
SzappanbuboRéka, zseni vagy! :)
A Szent Lászlóban tavalyhoz képest 2-4-6 ponttal nőtt a központi írásbeli ponthatár a szóbelire behíváshoz (maximális bizonyítvány mellett). A végső pontszámok talán 2-3 ponttal lesznek magasabbak, de egyelőre csak jósolgatni lehet.
Konkrétabban:
Bethlen felvételi rangsor - rendezett:
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?