Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Ma voltunk Radnotiban es Veres Palneban.
Mindkettoben nagyon kedvesek voltak, a kiirt idoben hivtak be.
Radnotiban 2 matekfeladat volt es beszelgetes a "szines oldalam" tablo + oklevelek alapjan, kb. 35perc.
Veres Palneban olvasas es szovegertes,az elejen elkertek a fuzeteket+ellenorzit, gyerek nem tudja,h megneztek-e.
Nehany mindatban kellett beszelnie magarol, 20 percet volt bennt.
Szia,
Akár mennénk is, még mindig ugyanaz a dilemma, mint múltkor... távolság, légszennyezettség... ilyenek. A gyerek sem foglalt egy egyértelmű akarommal állást, pedig tetszett neki, de csak olyan... kívülállóként.
Nem t'om, mi lesz, pedig nekünk ugye csak ez jön szóba - gyakorlatilag.
Üdv, R10
Ja látom, hogy a Karinthy. Ők szinte mindenkit behívnak szóbelire, de utána mégis magas lesz a ponthatár a bejutásnál.
Nekünk is megjött az AKG-tól a behívó :-) Pénteken délre megyünk. Többiek ti mikor mentek?
Melyik volt ez az erős suli, amelyikről lemaradtatok?
Szuper, gratulalok! Sikeres vizsgat kivanok.
Mi hetfon du. megyunk😀
és tényleg, csak ránéztem...
Igen, még hozzá kell adni, nem is értem miért nem tették meg. Mindenestre ez azt bizonyítja,hogy más iskola is ki tudná tenni hamar az eredményeket, mégsem teszik :(
Rosszul írták ki!A szóbeli pontszám nincs benne az összpontszámban.
Érdekes, itt nagyot csökkentek a pontok. (ezt írtam, hogy nagyon széthúz idén a hatosztályos mezőny)
itt a tavalyi lista összehasonlításképp (ill. hogy tavaly 141.5 pont volt a bejutási határ)
[link]
ezt hogy számoltad ki ilyen gyorsan? :)
én elkezdtem átvinni ezeket az infókat egy excelbe. szeretném látni normálisan, hogy mi a helyzet.
Fazekas kitette az általános hatosztályost! 116 ponttól behívnak
Nekünk ez a vésztartalék, megyünk a Fazekasba és a Trefortba is. :) Előbbit most tudtam meg. :)
Mi úgy csináltuk, hogy gyengébből is csak olyan sulit írtunk be, ahová szívesen menne ha úgy alakul, ami nem tetszett be sem írtuk pótnak sem. Nem könnyű ez, nekünk is nagyon sok energiánk volt ebben az egészben, hogy a megfelelő jelölt sulikat megtaláljuk. Drukkolok, hogy a körülményekhez képest találjatok jó megoldást, ahol jövőre örömmel kezdi az évet.
Kicsit csalóka a lista, mert elsőre azt gondoltam, hogy az öszesen az a hozott+írásbeli+szóbeli öszege. jól meg is ijedtem :)
Aztán láttam, hogy a szóbeli nincs hozzáadva, de kiszámoltam most már így is. Benn vagyunk :)
Nektek nem ez az elsődleges célpont? Hány pontja lett összesen?
De jófejek! Lányomnak pont itt sikerüklt legrosszabbul és mégis csak 4 pontot veszített a szóbelin. Remélem máshol még jobb lesz akkor. :)
Karinthyba tavaly is 105 pont volt a szóbeli határ. Oda mindig nagyon sok gyereket behívnak szóbelizni.Az más kérdés, hogy bekerülni épp ezért nagyon nehéz, hiába van meg a szóbeli.
Igen, sajnos utólag derült ki, hogy a Karinthyba lett volna esélye, nála sokkal gyengébben tanuló osztálytársait behívták szóbelizni, és most fáj a szíve nagyon...
Igen, sajnos nem jól kalkuláltam, az idei ponthatárokban nagyon sok "meglepi" volt. Maradnak az üres helyek...
Igen sajnos tudom, hogy utólag már nincs mit tenni. Felhívtam az iskolát, hogy kaphatna-e mégis egy esélyt szóbelizni, de sajnos nem lehet.
Az egyik testvérem is, mert tagozatra akart menni. De az egy konkrét felvételi volt, egy konkrét iskolába.
Igen, sajnos nem gondoltuk, hogy a korábbi évekhez képest ennyit erősödik a JA. Persze maradtak még sulik a listánkon, csak pont az első háromba amit megjelöltünk nincs esélye már csak az utolsó háromba. Egy másik erős gimibe pedig simán behívták volna szóbelizni, de azt be se mertük már írni, mert azt gondoltuk semmi esélye, és most ezért fáj a szíve...
Bethlen kitette a felvételi pontszámokat....szóbelivel együtt
Igen, sajnos így utólag látom már túlkombináltuk, kettő nagyon erőset, amit nagyon-nagyon szeretett volna beírtunk, az egyikbe be se hívták, a másik a Berzsenyi, oda behívták szóbelire, de max. szóbeli pontszámmal is szinte semmi az esélye. A többi négybe mehet szóbelizni, kettőben már voltunk is, és nagyon nem tetszett neki. Viszont abban a gimiben amit sajnos nem írtunk be, mert azt gondoltuk semmi esélye, idén 110 pont idén a határ, és most nagyon fáj a szíve...
akkor tanácstalan vagyok :)
Igen, ez egy jó megoldás.
Bár a behívási ponthatárt utólag nem módosítják, de legalább van mozgástere a sulinak, ha kérvénnyel fordul hozzá szülő, hogy csak 1 ponttal csúsztak le a behívástól.
További ajánlott fórumok: