Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Sziasztok!
Az hogy lehet, hogy a Szt. Margitban pontszám nincs kiírva csak kód lista?
Illetve tanácsot szeretnék kérni tapasztalt szülőktől, hogy a 8-os matek felvételire hogy lehet hatékonyan felkészülni. (magántanár, iskolai felkészítő, otthon?, mikor érdemes kezdeni stb.) Köszönöm előre is!
Köszi, Virgilius.
És hová menekült? Mert ez is egy szempont, hogy az Árpádból azért szerintem sok helyre átveszik, de a Rákócziból még alacsonyabb szintre lehet csak menni, nem?
Ó, ez meglep, mert én jókat hallottam az Árpád nyelviről. Egy ismerősömnek a kilencedikes gyereke nyelvvizsgázik májusban.
Csak éppen a felvételi vette el a kedvét a gyereknek az Árpádtól, mert nagyon póker arccal ült a tanár, végül nem kapott rossz pontot az angolra, csak a Rákócziban, meg aranyosak voltak vele.
Én is szeretnék tanácsot kérni 😊
Szerintetek bp-i Madách vagy inkább budaörsi Illyés a jobb? Madáchban csak a szóbelikor voltunk,akkor tetszett meg a lányomnak,viszont szombaton voltunk így diákokkal sem találkoztunk. Illyésben még egyszersem voltunk,de a neten azt is dicsérik. Gyerek idáig emelt angol osztályba járt. A nyelvek mellett mostanában a bioszt szereti. A Madáchra azt írják,hogy reálban gyenge. Örülnék bármilyen személyes tapasztalatnak vagy akár statisztikákból eredő véleménynek . 😊
Sziasztok, a lányom le akarja cserélni az Árpádos angol tagozatot a II. Rákóczi tehetséggondozó tagozatára, ahol fura módon kevesebb az esélye a bejutásra, mint az Árpádba.
Mi a véleményetek? Nekem a legfontosabb az lenne, hogy legyen nyelvvizsgája legalább egy, de inkább két nyelvből. Ez a Rákócziban kivitelezhető magántanár nélkül, ha már ráhúz egy nulladék évet még a hetedig előtt?
Köszönöm, ha mostani rákóczis szülők elmondják tapasztalataikat.
Igen, én is arra szavaznék, hogy döntsön a gyerkőc.
Tavaly én a nagyobbiknál Árpád párti voltam, de végül rá bíztam a választást, és ő a VMG mellett döntött. Ő imád oda járni és igyekszik is ezerrel. Fordítva lehet, hogy naponta hallgatnám, hogy bezzeg .... ha nem ide jöttem volna..... Persze mindenki ismeri a saját gyerekét, lehet, van olyan, hofy egy szülő jobban tud dönteni...
Sziasztok!
Trefort v. VPG? Mi a véleményetek?Mi szól egyik és másik ellen és mellett?Egyik percben az egyiket gondolom jobbnak, a másikban a másikat. A gyermek ugyanígy...
Teljesen egyetértek.
Mondja az ember az érveket, de végül is a gyerek fog ott tanulni.
Biztos sikerül olyan kompromisszumot találni, ami nekünk, szülőknek is elfogadható, és ő is örömmel megy. Ha a szíve vágya iskola belefér, akkor valóban nincs utána kifogás, nyafogás, vagy könnyen le lehet keverni azzal, hogy édes gyermekem, emlékszel ugye, te választottad.
(végszükségben meg mindig lehet iskolát váltani menet közben)
Nekem olyan érdekes, hogy egyes iskolákról milyen hírek terjednek, mik alapján döntünk mi, vagy a gyerekek.
Érdekes pl., hogy az Eötvösről mondjátok, jobb nyelvből. A HVG rangsora szerint nyelvi érettségin 13., a Fazekas meg 15. És azért ez nem olyan extra teljesítmény egy olyan iskolától, ahol van NYEK két nyelvvel és ahova kezüket-lábukat törik akár a nemzetiségi suliból is gyerekek, hogy bekerüljenek. A Fazekasban meg a standard heti 3 nyelvóra van.
Az is érdekes nekem, hogy a magyar szövegértés kompetenciamérésen a nagyon előkelő 2. hely az EJG-é(a Fazekas csak 15.), mégis, a magyar érettségin az Eötvös 10., a Fazekas meg 5.
A közösségi életet persze nem lehet így számokkal összehasonlítani :-), és szerintem erről nehéz is külsősként képet alkotni.
Ezt neki mondd. :)
A másik oldal viszont az, hogy az erősebb iskolában talán rosszabb jegyei lesznek, és az egyetemi felvételibe bizony az is beleszámít.
Valamint az, hogy talán jól szeretné érezni magát a középiskolai évek alatt, és nem csak magolni éjjel-nappal.
A gyengébben alacsonyabban van a léc, könnyebb megugornia, kevesebb lesz az elvárás, nem lesz kihívás.
Keveset fog tanulni a képességeihez képest, több ideje lesz pl. a tv, vagy a gép előtt ülni.
Nyelvből jó az iskola híre, de a többi tantárgyra kevésbé fektetnek hangsúlyt. És ha az iskola nem fektet, akkor a gyerek magától nem fog. (Ez érettséginél necces)
És félek, nehogy rossz közösségbe kerüljön. (Értsd: cigi, drog, stb.)
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?