Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Ezekre en is gondoltam, de nem hiszem h jogorvoslattal be lehet kerulni, ill. ha megis, az milyen a gyerekre nezve?
Attol tartok, 8-ban ezek a papirok plane bekerulnek a felveteli papirok koze, hiszen azt mar az alt.iskola intezi.
Es ugy tudom, az ofo jellemzest is ir a gyerekrol.
Szia, borzasztó ezt olvasni! Ez így diszkrimináció! Persze lehet fordulni a minisztériumhoz, ombudsmanhoz, Egyenlő Bánánsmód bizottsághoz is, de akkor is buktatok egy felvételit meg azt a pár hónapot amíg rákészültetek! Hatodikos a gyerek? Nyolcadikban el lehet ezt titkolni valahogy?
Én egy sulit konkrétan tudok amelyik nagyon jól kezeli a "papíros" gyerekeket, Csepelen az Egressy Béni. Nyolcosztályos gimi, kis létszámú osztályokkal. Fiam barátja oda jár, vesznek át év elején is gyerekeket. Az oda járó ismerőseink szerint nem túl erős a közműveleti tárgyakban, de a gyerekeke személyisége nagyon pozitív irányban változott. Ők a személyiségfejlesztésre helyezik a hangsúlyt.
Sajnos nem tudok.
Es a mai fejemmel mar nemcsak az alsos tanitonenit neznem meg, hanem a felsos tanarokat is.
Csucsszuper tanitonenink volt alsoban es felsoben kikaptuk a szerintem elkepzelhetetlenul felulmulhatatlan ostoba es rosszindulatut.
Nálunk úgy szoktak ordibálni a szülők, hogy egy emelettel lejebbről felhallatszik.
Kiszolgáltatott helyzet az biztos.Nem irigyellek.
Mi is hasonlo okok miatt nem tettunk panaszt.
Bar igy utolag, lehet h kellett volna.
Itt a szülőket nem engedték fel a földszintről, ehhez képest maga a tanár zavarta őket...
Nem mertem pattogni, nehogy akkor rosszindulatúan javítsák a végén. A gyerek mindenképp kiszolgáltatott ebben a rendszerben. Aztán végül így is tök rosszindulatúan javították, szerencsére sikerült még pár pontot kipréselni belőlük a reklamálásnál, nagy nehezen.
Így utólag borzasztóan ki vagyok akadva, Eötvös humánhoz 2 pont hiányzott volna, az simán elment ezen. De mindegy, a tájékukra se megyünk többet mindenesetre. pedig pont azért írtuk ott, mert egy korrekt társaságnak gondoltam őket.
Marmint a nyolcosztalyost?
Ha nem lenne az ofonk olyan, amilyen, nem akarnank eljonni a sulibol.
Valamelyikunknek mennie kell... Es egyenlore, eddigi probalkozasaink ellenere, nem sikerult az ofot kirobbantani...
Igen, ezt kellett volna... Már mindegy Azt mondja, azzal kezdte, hogy még fél óra, aztán folyamatosan gyorsult, és a végén percenként beledumált. Teljesen kiakasztotta a lányomat...
De komolyan, néha az az érzésem, hogy a tanárok a gyerekek ellenségei. :(((((((
A tanulság az lett, hogy bár előtte az a suli esélyesünk volt, végül lehúztuk őket a listánkról.
De miért, de miért? Pedig nem olyan nehéz. :)
Legalább a gimik tájékoztatójában következetesen ugyanazt írják erről, tegnap épp a Treforton olvastam egy jó kis összefoglalót róla.
Igen, akkor ez volt a plusz 10 perc valósága...
MÁS: biztos ez MOST nem vígasztaló, de az azért egy komoly kérdés, hogy a hatosztályosok színes és eredményes kínálatát érdemes-e egyáltanán keresztbe lőni a nyolcosztályosokkal. Tényleg annyival nagyobbak, színesebbek, speckósabbak a választási lehetőségek, nem beszélve a felvételizők/helyek drasztikusan jobb arányáról, hogy szerintem akinek van komoly esélyes hatosztályosba, az nem feltétlenül jár rosszul, ha inkább azt a lehetőséget választja.
Melyik sulikban szóbeliztetek?
73 + max bizinél lényegesen gyengébb eredménnyel is bekerültek gyerekek befutó helyekre.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?