Középiskolai felvételi (beszélgetés)
mi pl abszolút falusi gimiben vagyunk érdekeltek :D
és azt gondolom attól,hogy most xy gyerek 92 pontot írt,lehet,hogy 1-2éve,vagy jövőre rosszabbat írna-ez most idén így jött ki...ennyi...
mindenesetre azért besoroltam az általános iskolánkat a béka segge alá szintben-ami nem a gyereket minősíti-szerintem idén a felvételi pontszámok inkább az általános iskolákat sorolják be...mert 6osztályosba jellemzően a 4-5ös tanulók ácsingóznak
Igen. :) Én tényleg szomorúan olvasom ezeket a rossz tapasztalatokat, szerencsére az én gyerekemnek az 1+4 szóbeli (negyedikben próbálkozott egy suliba, hatodikban három suli négy tagozat) egyike sem volt negatív, annak ellenére, hogy végül ebből kettő nem volt sikeres. De ott és akkor egyik felvételiztető tanárnak sem volt ilyen stílusa, sehol nem dorongolták le vagy szégyenítették meg.
Nagyon sajnálom azokat a gyerekeket, akiknek ilyen negatív tanár jutott. :(
Végül ezért is oszlanak el szépen a gyerekek a különböző iskolák között, mert ki ilyen, ki olyan tapasztalatot szerez.
Elnézést, dóra68-ra szerettem volna hivatkozni.
A szóbeli megnyilvánulásra természetesen adnak lehetőséget, prezentálnak, a magyar- és töriórák és a szakkörök vitákkal, eszmecserékkel telnek stb. De való igaz, hogy bármelyik magyar iskolában van mit fejlődni ezen a téren.
:):):) én is így gondolnám, de a képlet ami a honlapon van...az meg pont az amit leírtam...na mindegy..csak kiderül előbb utóbb.
Várjuk a Szerb-et!
Dózsa. Szerintem azt érted félre, hogy
- az írásbeli pontszám fele (max 50 pont),
- amihez hozzájön a bizonyítvány pontszám, ami náluk max 25 pont (a szokásos számítást felezik),
- és a szóbelire adható max 25 pont.
Így jön ki a száz.
És még utolsó napon is váratják az embert ("déltől") :P
Nekünk is a Szerb Antal az egyik célpontunk.
Dózsa
hat évfolyamos képzésre:
központi írásbeli pontszám X 0,5 + bizonyítvány eredményei X 0,25 + szóbelin kapott pontszám X
0,25
(100*0,5 )=50
bizi= 50*0,25= 12,5
szóbeli= 50*0,25= 12,5
Igy meg maximumra csak 75 jön ki a táblázatban szereplő 100 ból.
Vki esetleg, aki okosabb mint én??? :(
aha...értem...valóban a Szerb szóbeli nélkülisége megtévesztő a pontszámításnál..
köszi
Nagy László ideiglenes
" Nem vitatom, hogy a Fazekas egy jó iskola, de az ilyen esetek felhívják a szülő és gyerek figyelmét arra, hogy jól gondolják meg, bírja-e lelkileg a gyerek ezt a hozzáállást."
Azért ez nagyon általánosításnak hangzik a Fazekasra vonatkozóan. És ez - szerencsére- nem felel meg a valóságnak. :) Egyáltalán nem általános, inkább nagyonis kirívó eset az iskolában.
Persze megértem, ha valakit a szóbelin szerzett rossz élmény eltérít a Fazekastól, de ugyanakkor sajnálom is, mert -általánosságban - tényleg kiváló és emberséges tanárokkal találkoztunk eddig. Az én gyerekem -biztosan nem véletlenül-mostanában többször is mondta, hogy el tudná képzelni magát a tanári pályán.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?