Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Újra végigmentem a Kello rendszerén.Megpróbállak elnavigálni.Bocs,ha túl kisiskolás lesz.
Főoldal,majd "Diákok és Szülő",innen tovább a"Szülői bejelentkezés"-re.Bejelentkezés a szülői ügyfélkapuba felirat alatt:"Belépés diák adatokkal",mellette"Belépés szülői regisztrációval".Itt én először kitöltöttem a diákra vonatkozó ablakot(tanuló neve,oktatási azonosító,az általános iskola neve),és beléptem.Ekkor a "Kezdőoldal"felirat alatt megjelentek a gyermek adatai,ezután a "Kijelentkezés"-re kattintottam a felső sorban.Ekkor újra feljött az előző ablak,ahol a "Belépés diák adatokkal"részt üresen hagyva,a "Belépés szülői regisztrációval"-t töltöttem ki.(Valószínűleg a rendszer megjegyezte az előzőleg beírt,gyerekre vonatkozó adatokat.)Itt csak e-mail címet és jelszót kértek tőlem.Majd "Belépés",és elméletileg célba értél.
Újabb infó a Könyves Kálmán Gimitől:
"Felvételi ponthatárok
Tagozatkód 001: 166 pont
Tagozatkód 002: 162 pont
Tagozatkód 006: 171 pont
Tagozatkód 007: 175 pont
Azonos összpontszám esetén a rangsorolás szempontjainak sorrendje:
-írásbeli eredmény
-hozott pont
-6 évfolyamos képzésben a szóbeli eredménye "
A lányom a 006-ra vágyik, ez alapján is megvan neki, de még a 007 is :) Jöhetne már a levél :D
A szülői regisztrációt választottam, utána diák hozzáadása és ott ugyanúgy kérte a várost, sulit, om azonosítót.
Más módot nem látok.
Kösz, én is erre gondoltam, június 22. a beiratkozás, elvileg csak ezután kellene megjelennie az új sulinak.
Virgilius,neked is kösz!
Mi magunk utasítottuk el a gimi ajánlatát hatodikban. Nyolcadikra persze a gyerek kitalálta, hogy mégis pont ugyanabba a gimibe járna. Izgultam, lesz-e bármely negatív következménye, hogy már egyszer a végleges lista után visszaléptünk. Nem lett. Van a gimiknek pont elég dolguk, ilyesmikkel nem foglalkoznak.
Nyugodtan hagyd a csudába.
én felhívtam őket,mert az általános iskolánkban viszont nyilatkozni kell a tankönyvekről-és minek rendeljek tankönyvet,ha a gyerek máshová megy
többit megírom priviben
Persze hogy ki és beírattam. Ide új gyerek csak szökőévente egyszer jön, de akkor rendeljék meg az ő nevére, nem? Lehet hogy tavaly is rendeltek neki, de át nem vettük. Az áltsuli pótrendelte neki amit ők használnak.
Mindegy, majd kiderül.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?