Középiskolai felvételi (beszélgetés)
:-) Igen, valóban várjuk!
Toldi. Toldy a suli. :) Már nagyon várhatjátok ezek szerint... :D
Erre megint csak azt tudom irni, mint tegnap :)
A 6 pont novekedes nem tunik soknak, de az Illyesben csak 100 pont a maximum, mashol jellemzoen tobb, igy onmagaban a pontemelkedes nem sokat mond, igazabol az osszpontszamhoz viszonyitott %-os novekedest lenne erdemes nezni.
Szerintem ne általánosíts! A lányaim nagyon szerették a János vitézt, többször is elolvasták, közösen is olvastuk esténként. A Toldyról ne is beszéljünk. Mind a három részt olvasták többször, nagyon tettszett nekik. Javasoltam, hogy írjuk ki azokat a szavakat, amiket ma már alig használunk. Egy csodálatos gyűjtemény lett!
Először is gratulálunk! Nekünk már ott tanul az egyik :-), jó suli.
Fontos infó érkezett, mert az Illyés idén már nem publikálja nyilvánosan a felvételi adatokat :-(.
Ez az év valóban a meglepetések éve. A 6 osztályos központi felvételin 12 ponttal írtak átlagban többet a gyerekek. A Bethlen gimnáziumban, ami nem számít top giminek, az egyik szülő jelzése alapján 18 pontos a növekedés a felvételt nyert gyerekeknél a 2017-es évhez képest. Ugyanakkor az Illyésbe 6 pontos emelkedéssel már be lehetett jutni (85,4-ről 91.4-re), de még nem ismert az utolsónak felvett gyerek eredménye, tehát ez lehet akár kevesebb is (2016 55., 2017 45., az eddigi infók alapján 2018 65. helyen rangsorolt gyerek került be a suliba).
Más sulik esetében is érkezett jelzés, hogy rangsorban hátrébb álló gyerekek is bekerültek az előző évekhez képest.
Tehát az országos pontszám emelkedések sem jelentenek egyértelmű iránymutatást: ettől alacsonyabb pontszám elegendő és magasabb pontszám szükséges lehet egy-egy iskolába történő bekerüléshez.
visszajött az oldal, de még mindig rossz a lista
Hatodikban pedig a Toldit fogják hetekig nyüstölni. :( Halálosan unják.
Sajnos nem tudtam követni, sikerült valamelyik pesti suli?
Úgy látom rájöttek már, mert le van tiltva az oldal. Gondolom, míg kijavítják a hibát.
Ezek tényleg tavalyi listák! Csak próbaképpen beírtam egy azonosítót a keresőbe és a tulajonosa szerepelt egy másik gimi 2017-es ideiglenesén.
Én azt hittem csak a weboldaluk gáz! Biztos lesz pár telefonjuk holnap, azért ez elég ciki.
Az oktatási azonosítóból ítélve tuti. A mostani 6- osok 725- tel kezdődnek javarészt, az ideiglenesen a 99% az is, itt meg szinte csak 724 van.
Ráadásul ma Fogart betelefonált, és azt mondták 32 gyereket vettek fel, míg itt 34 van, a tavalyi létszám.
Ezt most sikerült jól elszúrni. Ha holnap délelőtt nem javítják, akkor telefonálok.
Ez nagyon tanárfüggő, hogy hogyan dolgozzák fel az anyagot. Topsulikban több a jó tanár, de nem mind az és sima általánosban is kaphat olyan tanárt hogy minden ujját megnyalja utána. Csak ott sajnos kevesebbet találni, legalábbis én ezt tapasztaltam.
Ja, sajnos azt is láttam, hogy a sikerült a 2017-es listát kirakni. Fogarttal kaptunk elsőre egy kisebb agyvérzést!!!
Szerintem nem mert négyosztályosban mindent előlről kezdenek. A központi felvételire meg ugyanúgy készül pluszban ahogyan mások is teszik.
Az a dilemmám, h a mai gyerekek számára ezt a rettenetes mennyiségű és unalmas tananyagot vajon egy top iskolában "izgalmasabban" dolgozzák-e fel, megmozgatja-e őket... Nekem most ötödikes a fiam és rettenetes azzal szembesülni, hogy a János vitézt nyüstölik hetekig (minek?), de azt sem látom, hogy a római kor annyira megfogta volna és akkor még hol a kémia, fizika... Baromi uncsi, lassú, megfoghatatlan nekik, még inkább, mint a mi korosztályunknak 20-30 éve és totál megértem. Tudom, h ez az egész pocsék oktatással függ össze, nem lehet ezzel mit tenni... Ezért is nézegetem az alternatív iskolákat, de azok meg számomra túl steril, szűk társadalmi osztály miatt vett fel pár kérdést, az anyagiakon kívül...
Láttad?
[link]
És két osztály helyett 3 kilencedikes indul, reál, humán és nyelvi.
Hogyan lehet atmenni 6 oszt-bol 4 oszt-ba? Nem gond, ha mas tanrend szerint tanult a gyerkoc? (Tori, kemia, irod - egesz mas, mint alt.-ban)
Ne felejtsük el, hogy a legrosszabb hatos gimi osztályait is könnyedén feltöltik, ha elmegy 1-2 gyerek, de az ált. sulikból többen hagyják ott a 7.-et, és pótolni is lehetetlen a gyereklétszámot. Így az általánosokban általában a szîvükre veszik, és nem kezelik olyan elegánsan a kvótapénz elvesztését.
Mi 6 osztalyos gimibol megyunk 4 osztalyosba es a gyerek szolt az ofo-nek, aki nagyon jol, empatikusan fogadta. Szerintem illik szolni.
Ezek után nem csodálkozom rajta, hogy kaptunk a Pitagorasztól egy levelet, májusi öt (talán) alkalmas felvételi előkészítőt ajánlgattak benne. Most túl azon, hogy a gyerek már gimis (tehát nem nézték meg az OH adatbázisban, ahonnan dolgoznak, hogy közben ő hatosztályosra váltott), én totál kész voltam az ötlettől is, mert nem sok hetedikest ismerek, aki már ilyenkor a felvételire gondolna. Pláne nem a tanév végén, szombatonként. De ezek szerint mégis van rá igény. :) Én egy kicsit túlzásnak érzem, de lehet, hogy ez lesz a trend.
Köszönöm szépen, megtaláltam.
Illyés német 177 közepén van a választék, angolon 1.5-el magasabb.Titkárság szerint.
Szia!
gimik.comagna.com oldalon válaszd ki a Könyvest, majd amikor csak arra a sulira rászűrsz, akkor az eredménytáblázatban a neve mellett lesz egy papírlap ikon. Arra ráállva megtalálod.
Sziasztok! Könyves 6 osztályos ideiglenes felvételi listáját nem mentette le valaki esetleg? Már nem elérhető a honlapon sajnos.Esetleg a PDF-et meg tudja valaki osztani?
Dettó ugyanez nálunk is! Otthon és az iskolában is! Viszont a nagyobbik fiammal hiába gyakoroltunk otthon, 80 pontosakat írt, ám annyira szétizgulta magát a központin, hogy csak 60 pont jött össze. Tanultunk az esetből, és a négy évvel fiatalabb tesóját versenyeken indítottuk angolból (szerencsére az angol tanár is verseny mániás az általánosban), hogy "edzésben" legyen, neki már sikerült a 83 pont.
Erről az jut az eszembe, hogy egyetemre felvettek között készül valamilyen statisztika 4,6,8-as gimikre lebontva? Ki honnan jött...Oktatási modell hatékonysága..
Esetleg van valakinek infója a Veres Pálné 6 osztályos angolon ki a legutolsó bejutó?Vagy aki 100-on felül volt az ideiglenesen és kapott levelet, hogy sikerült, légyszi írjon. Köszönöm!
További ajánlott fórumok: