Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Voltak, de jól szervezett volt.
Nekünk bejönni látszik egyelőre.
Az iskola- és tagozatkeresésre próbáld ki ezt:
A kalkulátor oldalon a szűrőfeltételeknél be lehet jelölni a települést/kerületeket, az évfolyamot és a tagozat típusát is (tantárgyak szerint: különböző nyelvek, természettudományos és humán tantárgyak, készségtárgyak...).
Utána lent megjelenik a lista a keresési feltételeknek megfelelő tagozatok eddigi felvételi adataival, ponthatáraival (ahol ezt elérhetővé tették).
Szia,
Hol volt a ponthatár a Veresnél?
Mi is toldysok vagyunk, gondolom, nem baj, ha én is válaszolok. :) Igen, erős iskola, tanulni kell, de azért nem szakadnak bele a gyerekeim.
A versenyistálló jelző végképp nem illik rá. A versenyzést ugyan támogatják, de a gyerekek jelentkeznek, ha akarnak, nem a tanárok tolják őket. Egyszerűen nem tartják ezt annyira fontosnak. Persze büszkék az egyéni versenyeredményekre is, de büszkébbek a csapatversenyeken (Bolyai) elértekre.
Sport, zene... az első két évben lazán belefér, a harmadik/negyedik osztály azonban keményebb, nagyon sok kisvizsga vár a gyerekekre. Vannak időszakok, amikor az iskolai, közösségi programok miatt a tanulás mellett nem nagyon marad idő másra, a programokból kimaradni viszont kár lenne.
Sziasztok! Tavaly a lányom az E5-ben írta a központit
8.osztály.Nagyon korrekt módon javították. Csak ajánlani tudom.
A Radnótiról odajáróktól csak jót hallottam.
2 éve írt ott rokon gyerek,korrektnek érezték a lebonyolítást is,a javítást is.
Akkor ez (is) egy szerencsés választás volt. :)
Szerintem jó a nyek nagyon, bár a saját lányomat nem sikerült erről meggyőzni, ő hallani sem akart róla.
És sokan voltak?
Rengeteg tájékoztatón voltam, sok helyen ért pozitív csalódás, de a Radnóti különösen tetszett.
Ha oda jár esetleg a gyerkőc, milyen a tapasztalat? Nagy a hajtás? A rokonom nagyon próbál meggyőzni, hogy oda ne.
Az enyém is izgult. Amúgy egyáltalán nem szokott szinte semmin, de ezen izgult. Az is lehet, hogy ha nem lett volna lázas, akkor is eltéveszti ugyanazokat. Már nem is érdekes. A lényeg, hogy így is elég volt a pontja. És az utolsó pár napon, a felvételi előtt remekül szórakoztak a suliban. Alig voltak páran bent.
A lányodnak most, a nyek-es év után is tetszik a suli?
Persze így van. A vicc az volt, hogy a kicsi közben elkapta a hányós vírust, nem is hoztuk haza, maradt a nagymamánál, hogy ne fertőzzön.
Reggel még semmi baja nem volt mikor mentünk, pont az írásbeli alatt lázasodott be. Ha pár órával előbb kezdődött volna, akkor a pótot írta volna. Ráadásul előtte legalább egy éve már egyáltalán nem volt beteg. Tényleg nincs tuti megoldás. Szerencsére így is bekerült oda, ahová menni szeretett volna.
Az én lányom is ment a felvételi előtti utolsó napig. Közben a suliban tomboltak a vírusok. A magyar írása közben kezdte rázni a hideg, a matekot már lázasan írhatta, mire hazaértünk nem sokkal később már 39.5 fokos láza volt. Sokat veszített sajnos. Persze lehet, hogy akkor is így alakult volna, ha itthon marad előtte pár napot.
De most hajlok rá, hogy a kicsi idén pár napot itthon lesz előtte.
Köszi :-)
A Toldy erős iskola, tudtommal.
Mennyire versenyistálló? Mennyire hagyja a gyereket más területen is érvényesülni.
Enyém sportol, s eddig zenélt, de a zenét idén abba kellett hagyni a sport és az előkészítő mellett. Mivel minden nap edzése van, hétvégén meg verseny szerettem volna, hogy járjon előkészítőre átnézni/ismételni, mert erre este, hétvégén nincs ideje.
Sajnálta, hogy a zenét abba kellett hagynia. Nem szeretném, ha a gimnázium miatt a sporttól is el kellene búcsúznia. A sport fontos neki.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?