Középiskolai felvételi (beszélgetés)
A Leöveybe iskolatársak ötvenegynehány pontos írásbelivel még bejutottak. Egy jó tanulónak, aki túlizgulta a felvételit és nem lett sok írásbeli pontja, egy jó választás lehet.
Egy középerős gimi szerintem, aki ott tanul, azért be tud jutni jó egyetemre.
A Jóska érdekel?
A tájékoztatójuk szerint a 0001 angol nyelvi előkészítő haladó csoportjába jelentkezőknek van idegen nyelvi szóbeli, a többinek nincs.
A tályékoztató itt található: [link]
Ez engem is érdekelne és a felvételi szóbeli része is, hogy van-e idegen nyelvi szóbeli. A honlapon nem találtam róla infót.
Igen, az én fiam is drámára jár:-)
Nagyon szereti, az osztálytársait és a tanárait is meg persze minden drámás tantárgyat. Nagyon gyerekbarát, jó hangulatú iskola. Nagy öröm, hogy felvették. Tényleg kimagasló a dráma és a humán tárgyak oktatása a tagozaton.
TOP 10-es gimiből ment át oda ismerős gyereke 8.-ban, pont a dráma miatt, és nagyon jól érzi magát.
Azért nem mindegy, mennyi időt töltenek el utazással. Nagyon motiváltnak kell lennie egy gyereknek ahhoz, hogy 4-6 éven át napi másfél-két órát bumlizzon.
Főleg, ha több átszállás, tehát még ki sem tudja használni az utat. Fáradtan hazaér és csinálhatja a leckét.
A Hunfalvy vagy Xantus is nagyon jó németesnek ... de minden nyelv nagyon jó ott!
Azért ha a nyelv nagyon fontos szempont, akkor nem biztos hogy a Vörösmarty jó választás. Nagyon jó a dráma és a média tagozat. De a nyelv szerintem nem a suli erőssége.
A fiam idén kezdett a Vörösmartyban. És mi is a dél pesti agglomerációban vagyunk, német nemzetiségi általánosból.nem olvastam vissza teljesen, hogy mi volt az eredeti kerdes, de ha roviden le tudod irni, lehet tudok segiteni.
Igen és még van a Schiller Pilisvörösváron, az sem elérhetetlen Budapestről. Ha már így összeszedegetjük a németeseket :)))
Tényleg az Árpád is ..:-)
Dél Pesten a DNG ami még színvonalas németes gimnázium
Úgy értettem, hogy a Thomas Mann és az ÖSB más súlycsoport anyagilag, bár nekünk az ÖSB sem lenne olcsó...
Német nemzetiségi fél osztály az Árpádban is indul egyébként, és az is színvonalas, talán még erősebb is a Tamásinál, reálban biztos.
ÖSB havi 60 EFt de 3 nyelvet tanítanak felső szintre. Nemet angol és egy választott ... ennyibe kerül a külön nyelvtanár is 3 nyelvből azon a színvonalon. Nagyok már a gyerekeink, szerintem van olyan suli amiért érdemes utazni. Az osztrák általánosból és a Jókay általánosból sokan mennek az ingyenes Tamási gimnázium német nemzetiségi osztályba , állítólag a gimnáziumi rész elég színvonalas ... csak egy ötlet németeseknek.
Ez utóbbi két szempont a Tamásira is igaz. Főleg a távolság.
Másodsorban földrajzilag is Dél-Pestról és nem ztolsó sorban a speciális felvételi sem könnyű.
Az első kettő nagyon más kategória ám!
Jóskát nem nagyon ismerem, nekünk már túl távoli.
Jaj nem, a Jóskáról beszéltem.
A Leöveybe? Ahová mi jelentkeztünk oda 100 és 105 ponttól már behívtak. Azt én nem gondoltam annyira magasnak, de lehet hogy rosszul láttam.
Gal-bor a Thomas Mann,ÖSB Nem jön szóba vagy a Tamási ? A németesek ezeket preferálják
Tartottak a nyugati agglomerációban továbbtanulási fórumot a helyi nyolcadikosoknak. A Széchenyi is kint volt, nagyon biztató kép alakult ki róluk.
És asszem. 70 pontos írásbeli felett megajánlja a szóbeli mentességet is.
8ker Vörösmartyba? Azt mindenki szereti, igen, nekünk barátnő jár drámára és barát term tudra, de ott csak a term tud tagozathoz van nyek.
Igen, teljes mértékben egyetértek, hozzátéve, hogy a Széchenyi sem rossz iskola egyáltalán!
Bizony, a Jóska valóban nem mentősuli! A 11.-ben inkább a Széchenyit nevezném annak.
Ismerős lányzó oda ment média szakra, szereti. Részletekről megkérdezzük, de nem tudom mikorra ad választ.
Nyolcadikos lányom most vág bele, nekünk azért megy lassabban mert eddig németül tanultuk a matematikát ...:-)
De az nem egy mentősuli. Tök sok pont kell már a szóbelire híváshoz is. Szerintem sokkal több is, mint ami indokolt lenne... Nyílt nap és oszt társak tapasztalata alapján mondom ezeket, nem tudom, ez hányadik kéznek számít. :)
Sajnos a környékünkön nincs olyan suli, ami szóba jöhetne nekünk. Időben 50 percre vagy 60 percre vannak lehetséges iskolák. A Leövey nekem se tetszett igazán, a József Attila suliban viszont nagyon szimpi volt az ig-h. és tetszik, hogy a nyekes osztályban csak egy nyelvet tanulnak, de azt nagyon intenzíven. Lehet, hogy hülyeség, de engem ez megfogott benne.
További ajánlott fórumok: