Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Szia,
A hír remek, az kevésbé, hogy így derült ki (igen, a felvettekről minden esetben megy ki értesítés az általános iskolának).
Mi újság azzal a gyerekeddel, aki nyekről felvételizett újra?
Gratulálok! :)
Egy gonddal kevesebb, már nem kell nektek tájékoztatni az általános sulit.
Bunkó volt a tanár?
Én úgy tudom, hogy a sikeresen felvettek suliját mind a nyolc, mind a hatosztályos gimik tájékoztatják.
A lényeg, hogy jó szintre osszák be, ha túl gyenge csoportba kerül unatkozni fog, ha túl erősbe, az sem szerencsés. Meglátjuk.
Nálunk a gyerkőc elvileg angol tagozatos osztályban tanul, de szerintem az igazán angolos osztály ennél erősebb, illetve angol-magyar oviba járt.
A szintfelmérő miatt nem aggódok, a lényeg, hogy megfelelő csoportba kerüljön, és szépen beilleszkedjen. Remélem, jól fogja érezni magát. A jelenlegi osztályban akad néhány problémás gyerek, és ezt megsínyli a tanítás (sokat kell fegyelmezni).
Nagyon rossz élmény lehetett :(
Hogyhogy ugyanoda vittétek vissza, nem egy harmadik helyre? Gondolom nem véletlenül váltottatok onnan.
Az én legnagyobbam is szorongó nagyon, mi ezért váltottunk 2.-ban, majd kisgimibe ment, de még most is ilyen.
nem szeretne váltani már, azt mondja, hogy jó neki itt, de a megszólalás, felelés nagy gond :(
Ohhh, köszi, nálunk is ilyen eljárás lesz, de a keresztanyám aki újságíró és korrektor még lektorálja is. :D
Jut eszembe szkennelve kell küldeni.
Nincs szkenner itthon és home office vagyunk a héten.
De végül is a lefotózott levél az is olyan, mintha szkennelve lenne és elküldjük csatolmányként.
Bár a levélbe is beírjuk a szöveget.
A mi osztályunkból 3 felvett gyerek úgy döntött, hogy marad. Jah tényleg lehetnek még mozgások.
Mi tavaly kavartunk júniusban (!!!!), mert rájött a lányom, hogy csak jó lenne az a NYEK-es év. Én is úgy voltam vele, hogy egy próbát megér, még ha el is utasítják, legalább megpróbáltuk. (pontja alapján bejutott volna, csak előrébb sorolt suliba vették fel.) A lényeg, hogy mi úgy csináltuk, hogy ő (anyai cenzúrával :) ) írt kézzel egy kérelmet az igazgatónak címezve. Ezt bescanneltem és elküldtem e-mailen. Még aznap jött is a pozitív válasz.
Hatodikban még nagyobb a mozgás, nem hiába biztatott a suli, hogy adjátok be! Sok sikert hozzá!!!
Ha szereti a lányod a mostani suliját, akkor szerintem nem is kérdés, hogy ha úgy alakul, akkor maradnia kell. Ha a matekhoz kell egy kis kiegészítés, azt pedig megkaphatja az Árpádban.
Mindenesetre most nagyon drukkolok a méltányosságinak! Egyelőre koncentráljatok erre, a többi hídon pesig akkor kell átmenni, amikor odaértek a vízhez ;)
Szia!
Az én lányomat is oda vették fel. Egyáltalán a határozaton kívül küldtek már valami infót? (Feltételezem, hogy még az érettségivel vannak elfoglalva.)
Meglátjuk majd, ha lefut a Móricz kérdése.
Amit szeret a mostaniban, az ofő, őt nagyon (magyar+ törit tanít), matektanárt imádja, a sulit, mint külsőleg és belsőleg, nagyon szép intézmény, fantasztikus kerttel, kedveli a környéket, tényleg szép környezet veszi körül és még marad az egyik legjobb barátnője.
Ha áthoznám a Szentivániba folyton azt hallgatnám, hogy milyen unalmas élete van, ezért nem akart a Schillerbe se menni, mert ő beakar járni a városba.
Ez egy az egyben megy a gyereknek.
Aki most a az érettségik miatt egyelőre a hétvégéig nem akar az egyetemekkel foglalkozni.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?