Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Hány helyezés a listán az, amikor még szerinted nem sértő az egy ligában emlegetés?
Amúgy Gabi hozzászólását nézve ő az Eötvös-Radnóti-Fazekas triót emelte ki, ami szerintem olyan szempontból jó kiemelés, hogy akiket oda felvesznek és máshova is, azok jellemzően ezt a triót választják a bármivel szemben. Az összes egyéb esetében teljesen működik az ide-oda mozgolódás. Konkrétan tőlünk a Toldyba és Árpádba is felvettek az Árpádot választották.
Toldy épp eléggé listavezető ahhoz, hogy akinek a lista éle szempont, az tud a Toldyról. De az, hogy 5. vagy 29. a listán, az sokaknál annyira nem mérvadó. Nálunk a két, inkább Árpádot választónak az mindenképp szempont volt, hogy kellemesebb légkörű volt a felvételi az Árpádban.
Hát a versenyekről való informálás nem inkább tanárfüggő (volt abban az 5 évben, abban a suliban amire ráláttam). Sokszor inkább a diákok informálták a tanárokat, hogy lenne egy verseny, mit szólnak hozzá, segítenének-e.
Az OKTV persze kivétel volt.
Ez jó hír. Gratulálok mindkét gyerkőcnek !
Akkor most úgy tűnik, hogy a helyükre kerültek.
Sok sikert nekik a gimiben !
Jaj, de jó, hogy mindkettő bekerült az áhított helyre!
Gratulálok! Gondolom, most kis lazítást megérdemelnek a gyerekek és a borzolt idegzetű felmenőik is. :-)
Mindenkinek köszönöm, aki tegnap válaszolt a kérdésemre. Ami az volt, hogy az általános iskolát értesíti-e a középiskola (pl. 6-osztályos gimi), ha a gyereket felveszik. Én aszittemhogyNEM, de mint kiderült igen. Úgyhogy így már egyszerű az eset.
(Nagyfiút - 8-adikost - is felvették az újraírt felvételijével arra a helyre, amit elsőként jelölt, egy egyházi gimibe... vszeg. uccsó helyek egyiként, de mint megjegyezte, ezekre neki bérelt helye van...)
Valószínűleg csak létrehozták a tantárgyat, hogy az legyen az órarendbrn, de jegy nem lesz rá, ahogy pl. órarendbe felvett szakkörnél sem.
Valamit meg kellett néznem most a KRÉTA naplóban és az osztályzatoknál az utolsó tantárgy után új sort találtam: "OKÉV mérés"...hmmmm ????
Most akkor ez név szerint megy? kapnak rá jegyet?
Gyermekem 8. osztályos, ma és holnap történik az osztály felénél a mérés.
Ma többször lefagyott a rendszer és nagyon lassú volt.
Nem tudom, hogy ez alapján hogyan lehet bármit is lemérni (vagyis gondolom...sehogy...).
Mi Illyés és Árpád elutasító levelet kaptunk. Mind a kettő korrekt volt. A Toldyé és a Majoré is, ők is megírták, hogy azért nem került be németre és angolra, mert más iskolát választott.
A Trefortból, Apiból nem kaptunk semmit.
Igen, igen pedig nagyonis jó gimi! Bocsánat. Top10 a Major.
Csak egy ilyen "alap mátrixot" akartam felállítani hatosokból lehetőleg hogy humán gyerekkel merrefelé vannak a lehetőségek...
Elkocogtam a postára az egyetlen elutasító levélért, amit eddig kaptunk (ez azért fura), mivel ma volt az átvétel utolsó napja, csak hat vártam, hogy esetleg máshonnan is ajánlott érkezik.
Szóval Árpád nagyon szépen odaírta az elutasítás okát, hogy más iskolába való felvétel. Semmi cafrang, kerek, korrekt, amolyan Árpádos:))
Igen, tudom ám, hogy értetted, csak így leírva mégis úgy éreztem, hogy azért jobb pontosítani.
És igen, szoktak lenni nyílt órák, reméljük, ennek nem lesz akadálya, ahogy az elmúlt években, sajnos.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?