Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Bár mi a középiskolai felvételi eredményeket várjuk, de őszintén sajnálom mindazokat a diákokat és szülőket akik most az érettségire készülnének, hogy feltegyék az í-re a pontot, és felvételizhessenek is. Ez bizony nem kis dolog ha jól emlékszem az én érettségimre / jelzem nem tegnap volt sajnos :)/ az is izgalmat okozott pedig "normális" körülmények voltak.
De az , amit itt 80 -100000 diákkal és a szülőkkel csinálnak, elképesztő. A dilettantizmus és a hülyeség magas iskolája. Nem veszik figyelembe a diákok kérését javaslatát se, a tanárok a PDSZ javaslatait se , csak mennek az ostoba fejük után mert ugye más nem lehet csak az csak is az amit ők akarnak. Szerintem nem cél az , hogy a gyerekek leérettségizzenek, és nem cél, hogy felvételizzenek, sokkal inkább inkább azt érzem az a cél, hogy sokan ne tegyék ezt. Őszintén sajnálom.
Az pedig, hogy a középiskolai felvételizők listájának az elkészülte mért tart egy hónapig rejtély . Az adat bevitel ami időigényes de 2 hét arra is elég lehetne, aztán pedig dolgozik a program. De hát....
Szerintem az is oka lehet a késői eredménynek, hogy azokkal a végzős gyerekekkel az iskolában még 2 hónapig vmit kezdeni kell:) Ha februárban kihírdetnék, sok gyerekkel már nem lehetne mit kezdeni. Igy viszont mire megtudják az eredményt, megjön a levél stb majdnem vége a tanévnek:)
A nagynak nálunk is biztos a helye, a kicsi marad az ált.ban de azért izgulok hogy felvegyék vhova. A kis lelkének jót tenne biztosan:) Így is nála 2 év múlva szerintem a top gimihez jobban kell készülnünk...
Kedves Felvételizők!
Tisztelt Szülők!
A kialakult járványhelyzet miatt mellőzni szeretnénk a papíralapú kapcsolattartást és a felvételi értesítéseket e-mailben szeretnénk a tanulókhoz eljuttatni. Arra kérnénk a diákokat, és a szülőket, hogy amennyiben a jelentkezési lapon nem került feltüntetésre valamelyikük e-mail címe, szíveskedjenek azt minél hamarabb pótolni és iskolánk alábbi elérhetőségére elküldeni: gimi@big.szerencs.hu. Kérjük, az e-mailben írják meg a tanuló nevét és születési idejét.
Jakab Tamás
igazgató
Nekünk az egyik suli email címre küldi a másik ahova jelentkeztem ott postán meg kirakják a weboldalra is
Ebben igazad van.
Ha már úgyis minden a kifire keresztül meg, akár ezt is megoldhatnák.
És a végzősöknek a héten zárják le a (felvételibe beleszámító) jegyeit is.
És (gondolom) a tanárok/adminisztratív dolgozók sem mászkálhatnak be csak úgy a suliba, hisz az érettségire fertőtleníteni kell/kellett az épületet.
De nem mellesleg Győrnek már emberi számítás szerint rég el kellett készülnie a rangsorolással. Az egy hónapos időigényt (márc. közepe-ápr közepe) sose értettük.
Nekem van érettségiben érintett gyerekem. Hidd el, azt az infót legalább annyian várják, és nem egy vizsga eredménye a kérdés, hanem az, mikor és hogy tudnak minimum öt vizsgát letenni, hogyan ütemezzék a készülést, milyen körülmények lesznek.
A gimikben most rengeteg pluszteendő lenne a vírushelyzet nélkül is. Most így meg még több van, kb. dróton rángatják őket, nekik meg meg kell oldani, ami ukáz felülről jön.
Én megértem, hogy nem az első helyen van a középiskolai felvételi eredmény. A leendő középiskolásoknak, ha idegőrlő is a várakozás, egy hét nem oszt, nem szoroz.
(Ezzel együtt, ha egy beérkezett lista közzététele lenne, akár még bele is férhetne - kérdés, az adatvédelmi szempontok miatt mennyi pluszmunkát feltételez az is).
A Radnóti azt írja:
"Az Oktatási Hivatal 2020. április 23-ig tájékoztatja az iskolákat a középfokú felvételi eljárás eredményéről. Az egyeztetett felvételi jegyzék ismeretében 2020. április 30-ig postázni fogjuk a jelentkezőknek a felvételről vagy elutasításról szóló értesítést.
Az országos veszélyhelyzetre való tekintettel az előző évektől eltérően a beiratkozás nem személyesen fog történni. A felvételt nyert tanulók gondviselőjét május elején tájékoztatni fogjuk a beiratkozás menetéről a felvételi adatlapon megadott e-mail címre küldött levélben."
Itt nincs szó arról, hogy honlapra kitennék, csak ápr. végi postázásról (ok, ápr. végéig) és máj. elejei e-mailes értesítésről.
Ezek szerint mi még hozzáadhatunk néhány napot a visszaszámláláshoz:-( Ez még akkor is idegőrlő, ha elvileg biztos helyünk van. De legyen már meg a hivatalos értesítés is, az a tuti!
Egyikről sem, hogy őszinte legyek...
Hidegkúton írtam, hogy az Ökumenikus az erős suli, de én a Klébit ajánlom, lányom oda jár.
Hidegkúton melyik iskolára gondolsz?
Kosztiról nincs jó véleményed vagy a helyről?
A Moszkva tér tényleg nem a legjobb helyszín az igaz...
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?