Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Személyesen most elég limitált a lehetőség, mert általában az iskolák csak a saját diákjaikat fogadják mindenféle szakkörre, egyebekre. Aztán lehet, hogy vannak kivételek, én már nem nagyon tudom követni, hogy mi a szabály.
Náluk is már ötödiktől számítanak a jegyek. Közlekedés szempontjából könnyen elérhető gimi. Az ismerőseim szerint elég jó a hangulat. Bővítik, még több sportolási lehetőségük lesz a diákoknak. Van egy csillagda az épület fölött - amire a fiúk általában felkapják a fejüket, de itt valaki említette, hogy nem jár automatikusan azzal, hogy sűrűn be lehet oda jutni, ha valaki ott tanul. Nincs a top tízként emlegetett sulik között - így nem is olyan nehéz od bekerülni -, de azért elég jó iskola. Az emelt szintű magyar és matek érettségi átlaguk 74. A HVG 2020-as rangsorában a 48. helyen áll.
160-165 pont körül volt az alsó ponthatár (4 év 5 tantárgy + az írásbeli adja a maximum 200 pontot).
De tudtommal van olyan, aki tavaly felvételizett oda, talán járnak is oda. Majd ők többet tudnak róla mondani.
Sziasztok
Könyves Kálmán Gimnázium online előkészítőjén nagyon erősen gondolkozunk.
Párom mindenképp szeretné ha Milán részt venne rajta.
10 alkalom, 2 óra (1 óra matek, 1 óra magyar), 14 ezer.
Valakinek esetleg van tapasztalata a Könyves Gimi felvételi előkészítőjéről? Mondjuk személyesen biztos hatékonyabb, de aki messzebb él így legalább ő is tud csatlakozni online 😊
Illetve milyen iskola? Milyen "eredményekkel" veszik fel a diákokat?
igen, bocsánat, Könyves Kálmán Újpest.
akit érint idén a felvételi, ne kövezzen meg, de valami hihetetlen jó tét nélkül olvasgatni ezeket (vagy egyelőre tét nélkül, ki tudja 8.-ig hogy válik be a gyereknek. De addig kiélvezem. Covid nélkül is egy agyament idegbaj volt nekem)
Van ám!
Veresegyházon a Fabricius általános diáklétszáma 1669 fő.
Bocsi. :)
Amúgy a 700 fő az nem is olyan sok, az kb 3 osztály évfolyamonként, van rosszabb is. Persze hatodikban három osztályból már szép számú felvételiző összegyűlhet valóban.
Olyan iskolákban tudom elképzelni, hogy ők intézik hatodikban, ahol a sulinak nincs már 7-8. osztálya. Vannak ilyenek. De ahol van, nos, onnan szívesen hallanék élő példát, hogy ők intézték ezt, és nem a szülők. :)
Amúgy nálunk anno nem is az ofő irkálta be az adatokat, hanem az igazgató maga saját kezével. Nála kellett kérni a módosítást is, ami cseppet kínos volt. :) (Tudtuk ugyanis, hogy mennyi dolga van. De az ofőnek meg még több volt.)
Sziasztok,
Akit érint KKG online felvételi előkészítőt indít most.
Részletek a honlapon vannak...
"Amennyiben a tanuló a középiskola kilencedik évfolyamánál alacsonyabb évfolyamára (tehát 6, vagy 8 évfolyamos gimnáziumba) jelentkezik a felvételi lapok kitöltését a jelentkező, illetve a szülő önállóan – az általános iskola közreműködése nélkül – is kezdeményezheti. Javasoljuk, hogy fordítsanak kiemelt figyelmet az eljárás során elvégzendő teendőkre, és határidőkre, valamint alaposan tanulmányozzák át a Hivatal által kiadott tájékoztató kiadványokat."
A szokásrend, a titkolózás egy létező dolog, de attól még nem kötelezően kell a szülőknek intézni a felvételi lapok töltését (este volt már nagyon tegnap, nyilván nem feladatlapok, hanem simán felvételi lapok).
Nagyon jó lista. Tényleg széles spektrumon mozog, hogy ki merre ment tovább.
Nálunk kérte az egyik szülő, hogy legalább az osztály tagjairól legyen lista, hogy ki hova megy, de nem kaptunk. Azóta nagyjából tudjuk.
Szeptemberben meg lett némi rácsodálkozás, hogy a nyolcadikos évfolyamból hányan kerültek egy gimibe. (Az ált.sulis évfolyamtársakról kb. semmit nem tudtunk.)
Szia !
Jól mondta az ofő, nagyon igaza van !
Lehet sok sulit/tagozatot beírni, de azzal számolni kell, hogy ha sok szóbeli van, esetleg ütik egymást, kuncsorogni kell, hogy cseréljenek időpontot, stb. Mármint rendes években így van, hogy a covid miatt idén mi hogy lesz, nem tudom. Vagy olyan is lehet, hogy nincs időpont ütközés, de nagyon elfárad a gyerek a sok szóbelitől és ha pont a vége felé van az álomiskola szóbelije, esetleg nem teljesít olyan jól.
Lányom most kezdte a gimit, viszonylag frissek az emlékeim. :)
Nálunk január elején kellett kitölteni a továbbtanulási adatlapot, de már decemberben kellett vinni listát, hogy kb. hova szeretne jelentkezni a gyerkőc. A január elejihez akkor mondta ofő., hogy azon még bőven lesz idő módosítani, szóval nem kellett mindent tutira beírnunk.
Lányomnak a Berze volt az egyik mentősulija. Szóbelis tapasztalatokról írtam a "másik" honlapon, nem tudom azt ismered-e? A szóbeli a Berzében érdekes volt, gyerekem jó pontszámot kapott. Ettől függetlenül én nem voltam elájulva a sulitól, de szerintem azért mert mentősuli volt.
Mi is beírtuk első helyre az álomsuli álomszakát pedig nagyon kétesélyes volt a dolog. Szerencsére sikerült és lányom imádja a gimit (eddig legalábbis, persze nyilván lesznek majd nehéz pillanatai is). :)
Szóval bárki, bárhol, bármit mond, mindenképpen az álom maradjon első helyen. :)
Lányom ofője is ezt mondta, hozzátéve, hogy azért akinek hármas átlaga van, ne jelentkezzen az Eötvösbe. :)
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?