Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Ki beszélt itt a múltról?
De a 2018/2019-es tanévben is ugyanígy volt. Előtte nem néztem.
Ez a lista fantasztikus! Es érdekes végignézni, hogy milyen pontokkal hova jutottak be a gyerekek. Érdekes hogy a legmagasabb pontú az AKG-ba ment. Ezt nem ertettem korabban sem. A 95 ponttal gyakorlatilag barhova mehetett volna”ingyen”, a listan joval elorebb allo sulikba.. Milyen jó lenne, ha minden ált iskola csinálna ilyet. (Egyébként ezt a listát kb 2 óra alatt bárhol elkészíthetnék, simán az iskolatitkár is, ahova befutnak az adatok). A végzős gyerekeknek is nagyon informatív lenne..
Hát ez iskolája válogatja, tavaly is volt jó néhány általános iskola ahol még a központi pontszámok kiderülése előtt le kellett adni az ofőnek hogy melyik isolákba kíván jelentkezni a gyerek. Egy ismerősünk komoly vita után se tudott egy plusz tagozatot beíratni az osztályfőnökkel mert az túl sok papírmunka lett volna.
Igen, az álomgimik listáját legalábbis már decemberben bekérték. Ha meg úgy jött ki az írásbeli, hozzábiggyesztettdk még néhány tagozatot. De a jelentkezési lap zömét a téli szünet előtt bekérte az általános.
Na, gyorsan kikerestem a dátumokat idén így lesz: "Amennyiben a kiszemelt tanulmányi terület esetén a középiskola a felvétel feltételeként előírta a központi írásbeli vizsgát, úgy a tanulónak 2020. december 4-ig egyénileg kell jelentkeznie a vizsgára, közvetlenül az általa választott vizsgaszervező intézményben. A vizsgát bármely vizsgaszervező intézményben megírhatja, függetlenül attól, hogy a későbbiekben tervezi-e benyújtani a felvételi kérelmét az adott intézményben vagy sem. Ez a jelentkezés csak az írásbeli vizsgára vonatkozik, nem tévesztendő össze a középfokú iskolákba való jelentkezéssel, melynek határideje 2021. február 19. "
Hát pedig nekünk az írásbeli előtt kellett beírni pár héttel, és az írásbeli sztem januárban volt. De Te biztos jobban tudod, nálunk hogy volt ;)
Decemberben csak azt az egyet kell megjelölnöd, ahová mész írni. Oda később akár be sem kell adnod a jelentkezésedet, ha nem akarod.
Hm. Nagyon nem így emlékszem, bár már elég rég volt :) De szinte biztos, hogy decemberben kellett beírni. Még az írásbeli előtt. utána az eredmény ismeretében valóban lehetett módosítani, de nagyon sok módosításnak az általános iskolák nem szoktak örülni....
Ha nem ismert, hol fognak lakni, akkor nézzetek meg jól megközelíthető, vasúti pályaudvar, metró közel7 gimiket. A Budai, a Déli pu-nál (mentőnek is akár) pl. jó lehet.
Igen szerencsére van még idő. 😊
Mondjuk addig szerintem 100 verzió lesz nálunk. 🙈
Szerencsére van még jó pár hónap mazsolázni, hiszen konkrétan valamikor februárban kell beírni a sulikat, miután már kijavították az írásbeliket és minden gyerek tudja, hogy hány pontot ért el.
Na megnéztem jó alaposan mind a 4 iskolát amit Milán felírt.
A Tamásiban tényleg 5.osztálytól nézik a jegyeket. Illetve nálunk a Bornemisza kiesett, mert minden tagozaton az 1.nyelv az angol kötelezően és nem indítanak kezdő csoportot.
Én nagyon értékelem az ilyet, mert legalább ad egy átfogó képet anélkül, hogy bárki zaklatni kellene kérdésekkel :)
A telekis vezetőség szokta megnyerni az országos tanári Bolyai matekversenyt... Ha jól tudom, egyszer "csak" 2.'ak lettek...
Persze, muszáj mozogni is! Nem egyszerű mindenre időt találni az biztos. A beszédértésen a háttérzaj is segít (mármint angol film, hangos könyv stb. , ha éppen valami olyasmit csinál, ami közben nem zavarja az ilyesmi. Figyelni nem kell a szövegre egyáltalán, de mégis működik :)
Szigorúan osztályzó iskola és a táblázatban feltüntetett átlagba mindent, még a magatartás és szorgalom jegyeket is beleszámolták. Nyilván az a felvételinél nem játszik.
Az Árpádban szoktak hasonló kimutatásokat csinálni, azon is mindig ámulok egy sort. ott is matekos a vezetőség.
Igen. Ez egy ilyen suli. A számok és a nyelvek minden felett.
Mat-fizes amúgy az ig. :-)
Amúgy megtekinthető 2006/07-től napjainking minden évfolyam teljesítménye. (A '15 és '16- ban végzettek sokkal kevesebb középsuliba oszlottak szét, mint a tavaly végzős, kivételesen 4 osztály. "Normálisan" a C-sek a németesek)
Hát így is nagyon sokat ül a gép előtt, gyorsan növő gyerek, inkább sportol, ha van még egy kis szabadideje.
De alakul, minden alakul.
De lehet majd kitalálok valami ilyesmit, jó ötlet, köszi.
Ez nagyon jó kis lista! Jól mutatja, hogy mennyire eltérő írásbeli eredményeket tudnak produkálni nagyjából azonos átlaggal rendelkező tanulók.
Valaki nagyon precíz a régi sulitokban :)))
[link]
Ez az OH keresője. Innen (is) vagyunk tájékozottak. Sajnos idéntől a szakgimik/tecnikumok kikerültek belőle. De a gimiket listázza.
Igen pont a kezdő angol - kezdő francia párost nézte.
9 fő? 😱 Na ezt nem is néztem.
Tamásiban sajnos még hiper jó központival is szűkek a lehetőségek nyeken. Ugyanis ha németes volt, akkor csak a kezdő angol, kezdő francia csoportba kerülhet. Aminek a létszáma 9 fő.
Majd alakul a szóbeli kommunikáció is, csak gyakorolja :)
Nem szokott online játszani valami csapatjátékot? Ott is mindenféle nációból állnak össze a csapatok és a közös nyelv olyankor az angol. Az ilyesmi segíteni szokott észrevétlenül.
Belinkelem a régi általánosunk (XI. ker. Etele tér környéke) tavalyi továbbtanulási eredményeit (a D-sek voltak németesek).
Innen kaphatsz egy képet arról, hogy milyen átlaggal és pontszámnal hova mentek a diákok.
[link]
Köszi,megnézzük ezt is.Próbálozik autodidakta módon.Angolul már olvas programozás könyveket. Hallott szöveg értése még nehezebb neki, 8-os.
Megjelölhet bármennyi helyet. Csak a szóbelik okozhatnak gondot - elég fárasztó és nem is mindig egyszerű az időpontokat összeegyeztetni. Bár, azt se lehet tudni még, hogy egyáltalán lesz-e szóbeli februárban-márciusban.
Az egy dolog, hogy hetedikben milyen jegyei voltak, mert pl. a Tamásiba már az ötödikes jegyeket is nézik. Szóval minden egyes gimi oldalán nézzétek át alaposan, hogy miből számolják a hozott pontokat és milyen követelmények voltak tavaly a szóbelin. Az aktuális felvételi tájékoztatókat október 20-ig kell kitenni a suliknak, jellemzően szeptemberben még senki sem foglalkozik ezzel, majd valamikor október közepén kezdenek mocorogni a honlapjaik körül.
Azért tényleg érdemes lenne leülni vele és alaposan átbeszélni a dolgokat, mert egy két tannyelvű gimnáziumi képzésen részt venni vagy kőműves szakmát tanulni két nagyon különböző dolog és nem csak az elvárt tananyag, de a diákok összetétele is nagyon eltér.
Igen, sajnos én is észrevettem hogy a németesek "hátránnyal" indulnak 😔
Nyelvre azt mondta hogy szivesen folytatná a németet, de örömmel kezdené el tanulni az angolt. Szóval én sem lettem okosabb. 🙈
Tamásiban a Nyek-es képzést nézte.
További ajánlott fórumok: