Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Középiskolai felvételi fórum

Középiskolai felvételi (beszélgetés)

64770. Aquarius76
2020. nov. 13. 16:42

Ha valakit minden (is) érdekel a felvételi kapcsán:

[link]

64769. Zizoka01 (válaszként erre: 64768. - Zizoka01)
2020. nov. 13. 14:41
Márminthogy változatlanul megy.
64768. Zizoka01 (válaszként erre: 64760. - Andivagyokén)
2020. nov. 13. 14:39
Trefortban a 7-8. osztályoknak megy az oktatás. Én személy szerint nagyon elégedett vagyok a suli járványhoz való hozzáállásával. Szeptember óta kötelező a maszk az órákon is, és elég szigorúan figyelnek arra, hogy helyesen is viseljék. Teljesen transzparens volt végig a fertőzöttekkel kapcsolatosan is, így nem voltak pletykák (ami nagyon káros volt más iskolákban, ahol csak szülőkön, diákokon keresztül terjedtek az ilyen-olyan infok.)
64767. eth
2020. nov. 13. 13:27
Ausztriában, ami a "labor", és tényleg elég gyakran követjük őket egy-két hét lemaradással, zár az általános iskolák nagy része is. Meglátjuk.
64766. Denali (válaszként erre: 64760. - Andivagyokén)
2020. nov. 13. 12:58
Nálunk bejár a 7-8. évfolyam és jövő héttől új órarendet kapnak. Ebből gondolom berendezkednek a kettős oktatásra és próbálják a tanárok óráit/bejárását tömbösíteni.
64765. eleonóra123 (válaszként erre: 64764. - NagyH)
2020. nov. 13. 12:04
A dátumokat már frissítette Réka amiért ezer köszönet! A statisztikákat az OH még nem frissítette ha jól láttam.
64764. NagyH
2020. nov. 13. 11:52

Sziasztok!

Nem tudjátok véletlenül, mikortól nyilvánosak a 2020-as ponthatárok (és ennek folyományaként mikor frissül(het) "Réka oldala")?

Visszanéztem a beszélgetéseket, de ott annyit találtam, hogy október elejére-közepére volt prognosztizálva, de azon már egy hónappal túlvagyunk...

Előre is köszi, ha megosztjátok, ha tudtok valamit!

64763. eleonóra123 (válaszként erre: 64760. - Andivagyokén)
2020. nov. 13. 11:40
Nálunk a 7.-8. évfolyam otthon van. Jövő héten hétfőn és kedden még biztosan így lesz, a többi a jövő titka. Igazgató online párti.
64762. Hani3
2020. nov. 13. 11:26

Két gimnáziummal kapcsolatban érdeklődnék. Az egyik a Xantus, a másik a budapesti Teleki Blanka Gimnázium. A diákélet érdekelne (a táborokon , gólyabálon felüli programok), és hogy mennyire szeretnek odajárni a gyermekek (légkör).

A másik kérdésem speciálisabb, hátha tud rá valaki válaszolni, a budapesti Teleki Blanka Gimnázium német NYEK-es nyelvi tagozatán kb. mikorra jutnak el a diákok a német középfokú nyelvvizsgáig? Tud-e ott az osztály nagy része emelt érettségit tenni német nyelvből? Köszönöm a válaszokat.

64761. Gwen2 (válaszként erre: 64760. - Andivagyokén)
2020. nov. 13. 11:17
Toldyban az egyik nyolcadiknál sikerült elérni - mivel az egyik gyerekről múlt pénteken kiderült, hogy covidos - hogy két hétig online tanul az egész osztály. A többi 7-8 bejár.Gondolom megy a lobby az online oktatásért.
2020. nov. 13. 11:11

Hat és nyolcosztályos gimibe járókat kérdezném, kinél hogy alakul most a bejárás-online suli?

Nálunk a suli online iskola iránti kérvényét indoklás nélkül visszadobta az emberminisztérium, holott az egyik érintett évfolyam háromnegyede most is éppen karanténban van.

64759. Chelsey
2020. nov. 12. 20:45
Látom, átalakultatok horgász fórummá, míg nem jártam erre :D
64758. Borian (válaszként erre: 64755. - Aquarius76)
2020. nov. 12. 13:20

Igen. Most vittem, hétfőtől kezdtünk. Ez volt az utolsó pillanat sztem, amikor még értelme volt.

Köszönöm mindenkinek a drukkot előre is! :-)

64757. eleonóra123 (válaszként erre: 64751. - Borian)
2020. nov. 12. 13:11
Szorítok! Végeredményben mind ezt akarjuk, boldog halakat bármilyen vízben.
64756. virgilius (válaszként erre: 64755. - Aquarius76)
2020. nov. 12. 13:10

Én is. :) Büdös és zavaros tavacskákban nem jó sokáig maradni, hiába ismerősek...

Az én halacskáim közül a egyik pont úgy úszik, amennyi elég ahhoz, hogy biztonsággal célba érjen, ezért neki a nagyobb tavacska célszerűbb, mert különben hajlamos ellustulni, a másik meg akármit csinálnak vele, akkor is a saját tempójában úszik :) Viszont ő egy kicsit kilóg a sorból, ezért némely tavacskában könnyen kisodródhatna a szárazra.

Na ennyit a metaforákról. :)))

64755. Aquarius76 (válaszként erre: 64751. - Borian)
2020. nov. 12. 13:04

A kishalad aki az általános iskola utolsó előtti évét járja? Most év közben vitted? Vagy év elején?

Drukkolok, hogy jó legyen neki! :)

64754. akinomuj (válaszként erre: 64750. - Eleonóra123)
2020. nov. 12. 11:55

Igen, igazan van, a nagy tavak sem egyformák. De ahogy már kitárgyaltuk, a csapatteljesítményt első helyre tevő gimik némeléyikében mahga a felvételi meg olyan, hogy a nem extrovertált gyerekek eleve kiesnek, függetlenül attól, képesek lennének-e csapatban dolgozni.

Nme tudom, hogy fognak alakulni a legkisebbünk dolgai. Önző módon arra (is) hajtunk mi, szülők, hogy minket ne hibáztathassanak a gyerekeink a saját döntéseik miatt. Nem szeretnénk azt hallani, hogy bezzeg ha nem ide vittél volna... bezzeg ha mondtad volna, hogy készülni kell... lyukat beszélek inkább a hasukba. :-D

64753. Borian (válaszként erre: 64752. - Turbónyuszi)
2020. nov. 12. 10:03

Hát, én is nagyon féltem, én az a fajta hal vagyok, aki elúszkál egy kicsit büdös, langyos tóban is sokáig, mert olyan ismerős. :-)

És sokáig a halacskám sem akart váltani, mert a baráthalak... de most ott is valami gond támadt, egyedül maradt, ezért már ő is menni akart.

64752. turbónyuszi (válaszként erre: 64751. - Borian)
2020. nov. 12. 10:00

Hát én drukkolok.

Az én halam se nem nagy se nem kicsi, viszont egy nem átlagos halacska. Sokáig egy nagyon rossz tóban tartottam valami megfelelési kényszerből, aztán már tűrhetetlen volt a helyzet se baráthalak, se jó jegyek, így áttelepítettük egy nagyon másféle alapítványi tóba. Ott mindkettő javult. Erre kiszáradt az alapítványi tó, így most gyorsan egy teljesen átlagos tavat kellett találni neki egy hatalmas nyelvi kihívással. És a halacska feléledt, tanul, megugorja a nyelvi kihívást, mondjuk a felvételije lehet nem lesz jó. Most keresem neki a megfelelő tavat, de nem lelem. Nem átlagosnak a legnehezebb, de már látom, hogy minden tóváltás nagyon jót tesz a halacskának, nem szabad félni tavat váltani.

64751. Borian (válaszként erre: 64748. - Eleonóra123)
2020. nov. 12. 09:43

Én is nagyhal voltam, azután gimi elején örültem, hogy átlagos lehetek és vannak barátaim, de végül csak zavartak a nem tökéletes jegyek és megint kinőttem magam nagy hallá. .-) Sokféle sztori van....

Ha már halazunk: én most vittem át a picike kis halamat egy másik tóba, remélem, itt jó és boldog hal lehet belőle, drukkoljatok! :-)

64750. eleonóra123 (válaszként erre: 64749. - Akinomuj)
2020. nov. 12. 09:16

Azért nem minden nagy tó egyforma. Van ahol az egyéni teljesítmény fontosabb, máshol meg nyugodtan lehet csapatember. Ahogy a kis tavaknál se biztos hogy aki ott nagy hal az sokáig úszik. Nem ennyire egyszerű.

De biztos vagyok benne hogy jól fogtok dönteni ha eljön az ideje. Meg abban is hogy lehetősége lesz a gyereknek dönteni.

64749. akinomuj (válaszként erre: 64746. - 4de07ed93f)
2020. nov. 12. 09:05

Azok a gyerekek, akikről írtam, a nagy tóban is nagy halak lennének.

Az egyházi iskolákba szerintem annak indokolt menni, akik a szellemiséget is fontosnak tartják.

Különben nekem két gyerekem jár(t) nagy tóba. Az első érkeztekor középmezőny volt, de nagy hallá nőtte ki magát, mert inspirálta a környezet. A másik érkeztekor is a nagyok közé számított, és a neki fontos tárgyalkban most is az - sosem törekedett a kitűnőre, remekül súlyoz, abszolút van ideje hobbira, barátokra is (föcitanulásra kevésbé szán :-D).

Aztán van gyerekem, aki mehetett volna nagy tóba, de nem akart. És nagy hal a kicsiben, van ideje a hobbijaira...

A legkisebb nem szeret nagy hal lenni, kilógni. Az osztály élbolyában lenni igen, de nem elsőnek, hanem másodiknak lenni, azt szereti. Abszolút csapatember. Neki sem való egy nagy tó, és ezt tudja is magáról.

Nálunk az a mondás, hogy tégy meg mindent, hogy jól teljesíts a felvételin, hogy te dönthess - de akármi is lesz, enm ezen fog múlni, hova juthatsz az életben.

64748. eleonóra123 (válaszként erre: 64746. - 4de07ed93f)
2020. nov. 12. 08:51

Ez a gyerek személyiségétől és korábbi tapasztalataitól is függ. Sok gyerek nagyhal a kis tóban amikor általánosba jár. Az enyémek is ilyenek voltak. Aztán a lányom elment egy erős gimibe, ott átlagosnak számít. De nagyhalként magányos, kiközösített gyerek volt, a többiek egyszerűen nem hitték el hogy nem tölti minden percét magolással csak elég neki hogy odafigyel az órákon. Most ez már kevés, de nem is törekszik arra hogy kitűnő legyen. Lehetne az is, de neki fontosabb az hogy legyen ideje a barátaira. Mert most vannak. Neki az égett be hogy a kitűnőként mindenki utálta, a tanárok elismerése ellenére egyedül érezte magát.

Másik gyerekem meg más típus, neki fontosabbak a jó jegyek. De neki nem volt része olyan mértékű kiközösítésben mint a tesónak. Ő se kitűnő, de megvannak azok a területek amiben Ő a legjobb. Van amiben Ő a nagyhal. (Más kérdés hogy ez az iskolai jegyekben nem mindig tükröződik.)

64747. anni9273 (válaszként erre: 64745. - Akinomuj)
2020. nov. 12. 07:21

Ezt nagyon tanára és évfolyama válogatja.Igen, van sokszor személyre szabott tehetséggondozás is.Alapvetően odafigyelnek a gyerekekre.(Ismerjük mi is az érintett kiskölköket általános iskolai vonalról:))))

A kishal-nagyhal kérdést meg sztem abszolút gyereke válogatja. Van,aki azt bánja,hogy kishal lett, van aki meg azt, hogy nagyhal és kevés volt neki...

64746. 4de07ed93f (válaszként erre: 64745. - Akinomuj)
2020. nov. 11. 22:49
Minek jobb lenni: kis halnak nagy tóban, nagy halnak kis tóban?
64745. akinomuj (válaszként erre: 64744. - Anni9273)
2020. nov. 11. 22:07

Hozzátezsem, hogy a tehetséges gyerekeket hívják matekszakkörbe, személyesen foglalkoznak velük, szóval ott viszont megkaphat egy olyan egyéni tehetséggondozást, amit a Fazekasban nem. Nem a matek tagozatról, de a Szt. Imréről biztos infó:

a 8. évfolyamban van két olyan diák is, akik elsőtől kiemelkedően jól matekból, ötödiktől a Szt. Imrébe járnak, a velük egyidős fiam matek (és zene) vonalról is ismeri őket. És ők mesélték ezt neki - amit el is hiszek, mert országos szinten is a legjobbak közt vannak. OK, ez részben hozott dolog, de elmondásuk szerint rengeteget foglalkoznak velük pluszban az iskolában.

Tehát ha valaki valóban jó matekból, arra föl fognak ott figyelni és a szárnyaik alá veszik.

64744. anni9273 (válaszként erre: 64740. - Fba4dd6442)
2020. nov. 11. 20:48
Nem egy Fazekas, de színvonalas matektanárok vannak, matek mellett a fizikát is bontva tanulják.A négyosztályos gimiben tanulóknak nagyon sok órájuk van, aki komolyan veszi a tanulást, az nagyon le van terhelve. Az osztály másik része nyelvi.A matektagozatra sokan olyanok kerülnek be, akik a nyelvibe nem nyertek felvételt és mindenképpen ebbe a gimibe akarnak járni, de nem annyira reál érdeklődésűek, ez nem annyira jó annak, aki matekot szeretne színvonalas tanulni.A kiemelkedő tehetségeknek annyira nem javaslom, de egy okos, reál helyre készülő gyereknek igen, akinek a katolikus értékek fontosak. Jó osztályközösségek szoktak lenni, szívesen járnak a gyerekek a gimibe.
64743. 4de07ed93f
2020. nov. 10. 21:20

Maruzsa Zoltán: Nem jelent járványügyi kockázatot az őszi szóbeli érettségi

2020. november 10., kedd 19:02

64742. hókatica
2020. nov. 10. 19:15
A 6 és 8 évfolyammal működő középiskolákban a digitális munkarendre való átállás nem vonatkozik az 5-8. évfolyamok tanulóira. Ők továbbra is jelenléti munkarendben tanulnak az iskolákban. Ha az oktatás megszervezése azt indokolja, az iskolai órarend természetesen átalakítható - tette hozzá Maruzsa Zoltán.
64741. fba4dd6442
2020. nov. 10. 18:29

"A szóbeli beszélgetésre csak akkor kerül sor, ha ezt a hatósági járványügyi előírások lehetővé teszik. Ha nem teszik lehetővé, akkor a szóbeli beszélgetést online formában fogjuk megszervezni."

Lónyay Utcai Református Gimnázium

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook