Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Már vannak ötletek arra vonatkozóan, hogy extra adót fizessenek az otthonról dolgozók. Mert csökkentek a kiadásaik.
Bírom, hogy ebben a feladatkiosztásban mennyire következetes vagy otthon is. Persze, nem is lehetne annyi gyereket kiszolgálni folyamatosan.
Ami a ruhákat illeti, szerintem a tavaszi karantén alatt azért kimaradt pár ruha, cipő vásárlása akár felnőtteknél is, mert egyszerűen nem kellett. Azt hiszem sok helyen pár fodrász is kimaradt stb. Nyilván lettek más költségek. Nem állítom, hogy nem. Csak azért azt mégsem várhatjuk, hogy tételesen mindent kifizessen valaki.
Érdekes téma...
Nálunk a férjem céges kocsival jár, ezért a közlekedés tkp ingyen volt, az itthonléttel a cég spórolt. :-)
A rezsi fogalmam sincs, mennyit nőtt, fűteni ugyanúgy fűtünk, az áram amúgy is minimális, mert energiatakarékos cuccaink vannak, talán a víz nőtt meg valamennyit, mert többet járunk WC re. :-)
A kaja viszont drágább, mert bent tök jó menüebédeket lehet kifgni, de itt a mi kis falunkban (18. ker) csak pár helyről leet rendelni és az drága. :-( Főzni ugyanúgy csak 7végén van időnk, mert dolgozunk.
Ruhára talán egy picit kevesebbet költünk, de nem esküszöm meg rá, mert ha kölkök ugyanúgy nőnek, ha azért kell, hát kell, én meg azért veszek, hogy jobb kedvem legyen, és hát erre most még több szükségem volt. :-)
Ha viszont a gyerek gyalogszerrel járt, akkor max. a szülők kocsi/bérletköltsége marad meg. Utóbbi, ha már megvetted, nem kérhető vissza.
Ruhaköltségünk nekünk nem változott a tavaszi bezártság alatt sem. Puccosat eddig se vettünk, otthonra meg úgyis kellett valamit hordani. :-D
Ami megnőtt, az a könyvekre költött pénz - zárva volt a könyvtár. És most is. (Itt most egy sírós emojit tessék elképzelni).
Nem mellesleg jelentősen megnövekedett a főzéssel, otthoni rendrakással, takarítással töltött idő. Ugyan befogtam a delikvenseket is, de egyelőre a munka minőségének fölülvizsgálata és a hanyag munka újra elvégeztetése ugyanannyi idő, sőt. De nem engedek belőle. (nem, NEM vagyok pedáns, egyáltalán, én is két fiútestvérrel nőttem föl, de azért van egy minimumszint).
16 ezer/hó, ideális esetben a szülők két különböző helyen dolgoznak és mindkét cég adja, akkor 32 ezer/hó. Persze más kérdés, hogy egyáltalán adják-e a cégek.
Szerintem azok a cégek saját gépeket adnak, ahonnan hosszabb időre home office-ba küldik az embereket.
Lehet, hogy valamennyit nő a rezsi hosszú távon, ugyanakkor nem kell közlekedésre, ruhára, cipőre annyit költeni, mivel nem járnak munkába, iskolába. (Nálunk pl. csak a gyerekkel kapcsolatos benzin költség havi 50-60 ezer forint).
Szia!
Nem emlékszem, írtad-e, neked nyolcadikosod felvételizik idén vagy kisgimised lesz?
Sziasztok!
Két éve írtam ide utoljára, akkor a lányom felvételizett, aki azóta boldog gimis, most a nagyfiam fog. :)
Meg tudnátok adni annak a jó kis oldalnak a linkjét, ahol meg lehet nézni a pontszámokat? Sajna elfelejtettem már...
Ez teljesen így van.
Van ismerős önkormányzatnál ahol 2 napot kell bemenni a többi távmunka, de olyan kormányhivatal is van ahol végig bejártak és most is bejárnak a dolgozók.
Off. Valamit tényleg ügyködtek ezen, mert a napokban megint hír volt. Visszakerestem: [link]
A Kormány 487/2020. (XI. 11.) Korm. rendelete tartalmazza, hogy igazolás nélkül költségként elszámolható a felek előzetes megállapodása alapján max. havi 16100 forint elszámolható (ktg igazolás nélkül). De ez feltételezi, hogy a felek közötti szerződés tartalmazza a távmunkát. A gyakorlatban nem tudom, hogy mennyien módosítottak emiatt szerződést.
Igazad van, ettől függetlenül elvben nekik lehet, hétvégén, éjszaka (árumozgatás)... illetve vehetnek föl diákhitelt.
Nem értek egyet vele, de ők már nem "család", nem lehet olyan szépen fölpántkilázni. Különösen, mióta tudjuk, hogy a szakképzés az igazi, az egyetemisták - különösen a bölcsészek - a romkocsmákban szoktak merengeni.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?