Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Jaj, nem dehogy. Csak két csapás mára már összejött, rezignáltan várom a harmadikat... Még hosszú az este.
Aki még nem tette meg, leírná a szóbeli tapasztalatokat a gimisk...... oldalra?
ctrl+c ctrl+v - vel is jó, látom sokan osztanak meg itt is de azon az oldalon olyan könnyen kereshető az ami érdekel
Köszi szépen előre is! Biztos sokaknak segít és még a jövőben is fog.
Miskolcon.Igen, megnéztem de tapasztaltabbak véleménye érdekelne.
Akkor te is hagyd a fenébe, nem voltál bent (szerencsére), így viszont csak részben tudod, hogy mi és hogyan hangzott el, hogyan reagáltak. Ha a gyerek jó élményekkel távozott, akkor nem volt ott semmi komoly probléma :)
Akkor meg pláne nem tudhatja :D
De sajnálom! Nekünk a biosz-kémián kedvesek voltak és segítőkészek! Mennyire tanárfüggő minden!
Köszi.
Elég fura, mert a honlapon csak azt említik, hogy általános elbeszelgetes és magyar feladatok. De hogy 9 tantárgyból kelljen szóbelizni? Az kemény lesz.
Nem latin, hanem görög, amúgy ;)
Ha emiatt van rossz napod, akkor elmondom, hogy lányom nagyon szeret oda járni és sok-sok jó tanárja van.
Lehet, hogy igazad van. Viszont annyira rossz napom van, hogy ebbe már nem fogok beleállni.
Kiábrándító. Mint egy második írásbeli.
A 3.-ról írnék az igazgatónak egy levelet. Ezt annyira inkorrekt. Ne hagyjuk, hogy így kezeljék a gyerekeket.
Én nem így ismerem a sulit és még kíváncsi is lennék, hogy egy ilyen kritikára hogy reagálnak.
Ja, nem vették el a kedvünket. És ez csak hab volt a tortán. Az előzőekben írtak jobban zavarnak. Ráadásul a gyerek jó élményekkel távozott, így ő végképp nem aggódik :-)
re tudja a választ, akkor ez egy egyszerű asszociációs feladat lehetett. (Bocs csak lenyomtam valamelyik billentyűt, amelyiket nem kellett volna.)
Jó, de azért ez egy szóbeli. Akkor tulajdonképpen semmilyen kérdést nem kellene feltenniük, mert mi van, ha éppen attól blokkol le a gyerek. Szerintem nincs ennek akkora jelentősége. Ha nem azt várták, hogy bármilyen latin kifejezés
Talán szerencsésebb lett volna, ha melléteszik még a barométert. Akkor talán ki tudta volna logikázni.
Valószínű. De a gyerek lehet, hogy negatívumként éli meg, hogy nem tudja a szó jelentését, és emiatt esetleg leblokkol.
Akkor nem hiszem, hogy a barotraumára adott válasza lesz majd a döntő. Fel a fejjel! Sok sikert a folytatáshoz! :)
De kár, hogy ennyire elvették a kedveteket. :(
Hol van ez? Megnézted, hogy tavaly mennyit vettek fel az első helyként ezt jelöltek közül?
Akkor jó, köszönöm szépen! :-)
Valószínűleg nem gond, ha nem tudja, csak asszociálja ki a jó megoldást...
Általános képzés, emelt matek két évig.
Most jöttünk haza a Szinyeiből, teljes csalódás. Faarccal hallgatták végig a szövegelemzést, a mesélj magadról részt, nem kérdeztek, nem reagáltak. Sajnos nagyon hátra került a listán. A gyerekek, akik ott voltak kedvesek voltak, de módjával.3 tanár volt bent és diákok. Majd leírom a másik helyre is a tapasztalatokat. Angol- németre mentünk, a tartalmi rész amúgy könnyű volt, de a teljes érdektelenség kiábrándító. Lehet nekik a 20. gyerek volt ma a fiam, de nekünk ez volt amire készültünk..
Véleményeket szeretnék kérni. A vágyott szakra 17-et vesznek fel, kb 180-200 között shokott lenni a jelentkezők száma. Most tették fel az előzetes rangsort (pótnap lesz még, az módosíthat). Ebben a 38. hely esélyes lehet a felvételre?
Madách honlapján a hozott pontszám táblázat mindenkinél stimmelnek?
Nincs jelentősége a behívás szempontjából, de a mi esetünkben egy ponttal kevesebb szerepel a Madách honlapján a hozott pontnál, mint amit én számoltam, és majd a végén hiányozhat még az a pont.
Nem, nincs gubanc.
Érthető, hogy a győri központnak is meg kellett küzdenie a 19-éig postázott jelentkezési lapokkal.
A táblázatuk by design tökéletesen áttekinthetetlen. Korábban elhangzott (nagyjából) erre vonatkozó kérdés; arra majd igyekszem részletesebben válaszolni.
A kézi adatrögzítés az iskolá(k)ra vonatkozik; az is érthető, ha meg kell küzdeniük a 19-éig postázott jelentkezési lapokkal.
A VMG honlapon fent vannak a múlt heti 8. osztályos matek és biosz szóbeli pontok. Arról tudnátok infót adni, hogy mi számít jónak? Ugye 30 a max, de gondolom azt nem osztogatják zsákszámra. Köszi!
Megjegyzem, pont az ilyen malőrök miatt (is) sokkal megnyugatóbb lenne a szülőknek, ha az iskolák normális táblázatot tennének közzé a felvételi részeredményekről, vagy legalábbis az érintettek egyénileg meg tudnák nézni, hogy mennyi a vitt pontszámuk, az írásbelin és a szóbelin szerzett. Így ne kellene kérdezősködni, hogy vajon arányosítottak-e, nem keveredett-e el az adat stb.
További ajánlott fórumok: