Középiskolai felvételi (beszélgetés)
szerintem ezt kell mondania
fő az optimizmus
de sztem sokan látják a realitást
a lányom info tanárnője 60 éves, bekapta a vírust, ma úgy tartott on-line órát, hogy közben ment az orrába az oxigén :-(
Vótmá... vótmáá...?
Bláthy.. lekérdezhetők az eredmények... [link]
"Szeptember elseje óta az a protokoll volt érvényben, hogy ahol fertőzés bukkant fel, azonnal el kellett rendelni a digitális tanrendet."
Melyik országról van itt szó?
Igen, pár éve még elég gyakran előfordult az ilyesmi, de aztán GDPR után elég gyorsan visszaszorult.
Jeligét tipikusan azért ad meg az ember, mert nem szeretné, ha kikerülne az oktatási azonosítója sem.
Tényleg nem először tapasztalok a Xantus vezetésénél ilyen öntörvényű, agyatlan dolgokat. Attól még persze remek gyerekek és tanárok lehetnek ott.
Ez bájos, hogy az oktatási azonosítót ÉS a jeligét is kitették. Az utóbbinak nem az adatvédelem lenne a célja?
Nekem nagyon nem szimpatikus suli a Xantus.
Vidéki kisváros, szerintem nem nagyon érint itt senkit. :)
Nekünk nagyon jól jött, mert a gyerek központi írásbelije nem lett annyira jó, így "normál" gimibe nem lett volna esélye bekerülni. Itt viszont pl. az angol szóbelin max. pontot kapott, és a magyar részén is csak egy pontot vesztett.
Nagyon örülök neki, mert azért meg voltam ijedve (bár közben kiderült, hogy a viszonylag még jó technikumokra elég lett volna még így is a pontszáma, viszont nincs kifejezett érdeklődési területe, így annak azért nagy kockázatát láttam volna. Ha pl. 3 év múlva kitalálná, hogy teljesen más érdekli. FŐleg úgy, hogy a kedvenc tantárgyai a földrajz, töri és az angol.)
Szia!
A jelenlegi vezetést már nem is merem olyan jól, mint a régit, de most is tanít a Premiben rokonom és ő „jó srác”. Hagyományosan jó a matematikaoktatás (ez nálam fontos). Korábban sok barátom és ismerősöm is tanított ott, akik váltották őket, ismerőseim szerint szuperek. Bár én Gödöllőn a Törököt favorizálom (oda jártam anno), mindhárom városi gimi jó választás. A Premitől 200 méterre laktam, és elmondhatom, hogy fantasztikus környezetben van, gyakorlatilag az erdőben. Csodálatos fák, növények, korszerű épületek, vadregényes környék, de emellett jó az infrastruktúra is. Több milliárdos beruházással, most kezdődött el a Premontrei negyed kialakítása, ami a jövő szempontjából eléggé biztató. A három említett suli közül én a Premit választanám, ha a közlekedés megoldható. A Balassival kapcsolatban nekünk negatív tapasztalataink voltak.
Tudom, hogy off, de ne haragudj, hozzám más infók jutnak el: "Múlt hétfőn még csak a beérkezett vakcinák 56,04 százalékát használtuk fel, ezt előbb 65,29 százalékra, majd 72,4 százalékra tornásztuk fel. Az ECDC legfrissebb adatai szerint pedig már 79,34 százalékon állunk, azaz már csak a Magyarországra érkezett vakcinák 20,66 százaléka áll raktáron.
Ezzel a sor legvégéről indulva mostanra felkapaszkodtunk a középmezőnybe: a 14. helyen állunk a 29 ország között." [link]
Ha már, akkor.
Gratulálok!
Ez melyik iskola?
Mint írtam, anyukám 77 éves, szívbeteg, magas vérnyomása van, még sehol sincs. Apukámnak egy kis magas vérnyomáson kívül nincs más baja, vezet, mint Nicki Lauda, unalmában már kétszer felásta a kertet, a fák, bokrok megmetszve, az ablakban állva lesi, mikor veteményezhet. Annyi előnye van csak, hogy 3 évvel idősebb. (Én anyumat előbbre vettem volna).
Sajnos én is tudok, hallok olyanokról, akik kapcsolataik miatt kapnak, kaptak oltást.
Másrészt, ez tényleg egy szervezési feladat lenne elsősorban, a sűrűn lakott településeken lenne fontosabb, hogy haladjon az oltás, hiszen ezek a gócpontok, de pont ott van elmaradás, valahogy ezen az elosztási rendszeren még kicsit csiszolhattak volna.
pl. honnan tudják, ki a krónikus beteg? a regisztrációnál nem kellett megadni. a háziorvos listákat kap. kitől, mi alapján?
Hát nem tudom, a gyerekem külön matektanára 76 éves, nem kapott még oltást, pedig kérte. És nagyon sok szüleim korú emberről tudok (65-70 közöttiek), akik szintén nem kaptak még oltást, pedig kértek.
Azért halad lassan az oltás, mert nincs oltás. :) Meg mert béna a szervezés, nem a háziorvosokra kellett volna ezt tolni. Erre nem szabadna orvosi erőt pazarolni, hogy szervezzenek, hívogassanak, adminisztráljanak. De persze ez nagyon off itt.
Meg persze megy mutyi is, mert a tök egészséges huszonéves focisták azok megkapják, meg az olimpikon is, meg aki jó helyen jár jó időben, meg ilyenek. Nekem COPD-os, tehát súlyosan veszélyeztetett ismerősöm sem kapta még meg. De ismerek tök egészséges 30 évest, aki megkapta. Hát ilyen ez.
Az adott korosztályé. Az az, ami igazán lényeges, ez a regisztráció egy oltári nagy hülyeség, nem működik, nem jó.
Szerintem az lenne értelmes, ha a háziorvos szépen megkeresne mindenkit, hogy kéri-e az oltást, a 99 éves Mari nénitől nem várható el a normális regisztráció.
Honnan tudod, hogy ki kérte az oltást és ki nem?
Nagy gratula neki a szép eredményhez!
Nagyon sok barátunk gyereke premis. Szeretik az osztályukat, nagyon helyes gyerekek járnak oda, a közösség jó. Tanulásban meg vegyes, ha orvos szeretne lenni, arra szuper az ottani bioszfakt, és fel is szokták venni őket az orvosira, a nyelvoktatás viszont nem egy nagy valami, különtanár kell a nyelvvizsgához.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?