Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Kint van a Kőrösi lista is. Nem írnak pontszámot, így nem tudjuk, mennyit szóbelizett. 100 alatt van a rangsorszámunk, de a korábbi évek max. rangsorszáma fölött.
Egy hónap, és kiderül, hogy ez most mire lesz elég...
Ők nem fellebbezés útján kerültek be, hanem méltányosságival, szerintem. A kettő között nekem az a különbség, hogy a fellebbezésnél a döntéssel kapcsolatos beadványban indokolok, hogy miért nem értek egyet a döntéssel. A méltányosságival meg elismerem, hogy a kihirdetett szabály szerint egyetértek a döntés jogosságával, de lehet-e kivételt tenni egyéb tényezők figyelembevételével. (Bocs, nem vagyok jogász).
Megnéztem az OH felvételi eljárásáról szóló tájékoztatót, ott ír jogorvoslati lehetőségről akár április végén is:
"A középfokú iskolába történő jelentkezés elutasítása esetén az iskola igazgatójának fel kell hívnia a jelentkező, kiskorú jelentkező esetén a jelentkező és a szülő figyelmét, hogy a döntés ellen–az Nkt. 37. §-a alapján –jogorvoslattal élhet."
De úgy gondolom, hogy ennek az indoklásának nagyon alaposnak kell lenni pl. eljárási hiba. De hátha valaki erről többet tud.
Gratulálok!
Akkor a Lászlóban örülhetnek...melyik tagozaton? Ott várhatóan lesz "kilépés". :)
Én is Gratulálok!
Ez biztos bejutást jelent számotokra is akármilyen elátkozott is volt(COVID+sokkal több felvételiző) ez az idei felvételi év!
Itt sajnos már nem nagyon van mit tenni áprilisban.
Ők jókor voltak jó helyen és megfelelő(?) húrokat pendítettek.
Humán szakra tavaly a 88. volt az utolsó felvett szóval nagyjából a biztosban reménykedhettek.
Gratulálunk!
Pont erről beszéltünk itthon, hogy mi van azzal, aki pont 1 ponttal maradt le a szóbeli behívási határtól.
Azt kell majd megnézni, hogy a vitt pontok és a maximális szóbeli elég lett volna-e a bekerülésre.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?