Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Valószínűleg írok a tankerületnek a Berzsenyi ügyében. Bár nem várok túl sokat.
Reméljük,hogy nem kell hétfőig várni és ma kirakják végre! Írtam Neked privit pár napja Erzsi06
Az adattisztítás az, amikor az adatokat olyan formátumra hozzuk, hogy azok egymással összehasonlíthatóak legyenek. Amikor pl. láthatatlan karaktereket tesznek az adatok mögé, elé, akkor ezeket a karaktereket el kell távolítani, mert máskülönben a rendszer nem ismeri fel őket (pl. beírnak az azonosító mögé egy szóközt, akkor nem tudja a rendszer beazonosítani az adatot, mint ahogy pl. az excelben sem fog ilyen esetben működni az FKERES). Vagy mondjuk bedupláznak vagy kihagynak egy karaktert, és így hosszabb vagy rövidebb lesz, mint amilyen hosszúságúnak lennie kellene. Láttam már érdekességeket vállalatirányítási rendszerekben is (volt már dolgom néhánnyal), ezért gondolom, bármilyen rendszerben előfordulhatnak ilyenek. Mielőtt nekiállunk az adatokat rendszerezni és elemezni, az első dolgunk az kell, hogy legyen, hogy megnézzük, hogy valóban minden adat megfelelő-e.
Írni kell az iskolának, hogy melyik tagozatot szeretné pluszban felvenni, és azt be kell küldeni. Van ahol elég szkennelve, az aláírt példányt. Mi megírtuk, névvel, Om azonosítóval, hogy eddig mi volt, és még melyiket kérjük, aláírtuk, beszkenneltük, beküldtük elektronikusan. Volt olyan iskola, ahol az igazgatónak elég volt írni, jelenzte, hogy Ok, mehet a tagozatfelvétel. Utána már csak a központi lapot kell módoítani. Általában az iskolák leírják, hogy mit kérnek pluszban.
A Szinyeibe belépve tényleg olyan érzés, hogy szükek a terek, mert nincs nagy aulája meg az ebédlőbe eljutni is viszonylag szűk folyosón lehet. (Emlékeim szerint.) Viszonylag szűkek a lépcsők ahol felmentünk tavaly az elsőre, de ott a folyosókon ahonnan a termek nyílnak, már nem volt ilyen érzésem.
Bár mi nem voltunk a Vörösmartyban, az az épület nekem is jobban tetszik, mint a Szinyei, de itt a fórumon többen írták hogy ismerősük gyereke szeret a Szinyeibe járni. Miért nyomaszt az épület?
Például amikor a szülő kétszer küldi be ugyanannak a fölvételizőnek a lapját, az egyiken ideiglenes, a másikon végleges (azaz két különböző) oktatási azonosítóval, és a biztonság kedvéért még arra is ügyel, hogy az egyik lapon két keresztnevet adjon meg, a másikon pedig csak az egyiket.
Azt nem tudom, hogy melyik épület tágasabb, nálunk nem ez volt a legfontosabb szempont. Az én gyerekem tt-re jár a Vörösmartyba, és nagyon szereti. A nyílt nap után kérdés nem volt, hogy hová szeretne menni, a hangulat, a tanári hozzáállás stb. párját ritkítja. Ha valakit elkap ez a szellemiség, annak nem magyarázod el, hogy vannak más iskolák is. Többen idén felvételiztek a baráti körből, és ők is így jártak a gyerekeikkel a szóbelik után. Semmi érdek nem fűz a Vörösmarty reklámozásához, de amit látok a gyerekemen, az nagyon megnyugtat.
Mit értünk adattisztítás alatt?
Új tagozat felvételénél milyen plusz dokumentációra van szükség?
Köszi a választ, így megértem, de a kisördög csak bennem van, hogy most nem normàl év van :) Gondolom nincs szándékukban ezt előrébb hozni :( tudom, hogy türelmetlen vagyok, de szerintem még van pár ezer szülő rajtam kívül is, aki az :)
Hátha Győr is olvassa a fórumot és intézkedik :)
Kedves Mankosy! Köszönöm Neked is az infót.Igen az látszik, hogy nem kapnak forrást. Nem is az iskola állapota zavar. Olyan érzésem, van, hogy szűkek a terek. Van itt valaki esetleg, aki volt bent a Vörösmartyban és a Szinyeiben is? Melyik épület tágasabb?
Normál években az újonnan felvett tagozatokhoz tartozó jelentkezési lapokat ugyanúgy postán is meg kell küldeni a gimiknek, mint az eredeti jelentkezési lapokat. És hát ismerjük a Magyar Posta kézbesítési sebességét... Szóval az iskolák akkor véglegesítik az ideiglenes rangsorukat, ha minden jelentkezési lap megérkezett hozzájuk. Erre nekik április 14-éig van lehetőségük, eddig a határidőig kell megküldeniük Győrbe az ideiglenes listáikat. Így az OH április 15-én tudja elkezdeni a listák feldolgozását és az algoritmus futtatását, szóval Győr igazából 1 hetet dolgozik rajta. Gondolom, az algoritmus futtatása előtt esetleges adattisztításokat, utána pedig ellenőrzéseket végeznek, hogy biztos ne legyen semmilyen gikszer.
Sziasztok. Lehet, hogy volt már kérdés, akkor elnézést. Csak nem értem, hogy miért kell egy hónapot várni az ideiglenes lista után. Március 25-így beérkeznek a módosítások, (elektronikusan) azután gondolom egy program összefuttartja és kijön az eredmény. Vagy nem így megy? Lehetséges, hogy kézi feldolgozás van?
Mivel nem topsuli és nem egyházi és szellemiségében eléggé nyitott, de az épület állaga ezt tükrözi, sajnos (vagyis nem biztos, hogy pénzosztásnál elől vbannak)...de egyes peremkerületi, régi épületben múködö átlagos állami általános iskolákhoz képest még jobb állapotban van :-(((
Tegnap láttam egy "BEJUTOK" jeligét, valószínűleg be is jutott a sorszáma alapján :D
Kedves Aquarius! Nagyon köszönöm az infókat. Online szóbeli alapján kedvesek voltak, de engem nyomaszt az épület a videók alapján. Ez az amin agyalok.
Nekem a kedvencem, amit idén láttam a VEGYETEK FEL! jelige:)
Olyan rangsort is láttam, hogy azonos jelige mellett szerepelt a monogram megkülönböztetésül.
Van amelyik suli mégis kiírja az azonosítót is ilyenkor.
Ha megnézem, hogy a tavalyi rangsorszámhoz idén hány pont tartozik, figyelembe véve, hogy tavaly 180 pont volt a max. idén pedig 200, az oroszt kivéve vannak 5-6 pontos pontemelkedések.
Gondolom itt is több jelentkező volt, mint tavaly.
Remélem én is, mert ez ma reggel meg nem volt kint, így bizhatunk benne, hogy dolgoznak rajta
Szia !
Lányommal tavaly voltunk a Szinyeiben nyílt napon aztán volt ott szóbelizni. Ő is pont erre a tagozatra jelentkezett, mint gyereked. :)
Neki tetszett a suli hangulata, engem kevésbé fogott meg. Ő tizedikes magyarórára ült be ahol egyedüliként jelentkezett az ott vendégeskedő nyolcadikosok közül. Jót mondott, a tanárnő megdícsérte, hogy ilyen ügyes gyerekeket várnak. Az iskolában szimpatikusak voltak a diákok, bár láttam egy-két unott arcot, de lehet hogy csak a fáradtság miatt. Belül semmi extra az épület, nekem az nem nagyon tetszett, hogy nincs nagy aula vagy nagy udvar ahol rendezvényeket lehet tartani, de lehet hogy a tornaterem nagy, nem tudom. Futni kijárnak a Ligetbe, ahogy ezt itt írta valaki.
Szóbelin is szimpatikus diákokkal találkozott a lányom, a felvételiztető tanárok kedvesek voltak. Neki jó élmény volt, de mivel neki nem ez volt az álomsuli, nem ezt választotta.
A Vörösmartyt csak videón meg kívülről láttam, de tavaly kicsit sajnáltam, hogy azt nem írtuk be (bár gyerekem álomsulija után az is másod/harmadhegedűs lett volna).
Mi 8.-ban is jeligéztünk, nem szólt érte a suli. Nekünk viszont nagy könnyebbség volt végignézni a listát és hopp, már meg is volt. Összehasonlíthatatlan az OM-kód kereséssel, egy helyen csak azt használták.
Ez tényleg mindkettő akár igen, akár nem. Lesz min izgulni:) szerintem az egyik tuti meglesz! ❤️
Vagy nagyon-nagyon egyedi azonosítót kell kitalálni. :)
Lányomnál így volt. :)
Teleki kiírta, hogy az ideiglenes rangsor feltöltés alatt. Remélem, ez azt jelenti, hogy nem kell hétfőig várni.
Új tagozatot egyik suliban sem tudna felvenni? Vagy ha igen, ott sem lenne esélye?
Bocs, hogy beleszólok, csak ötlet volt.
Amúgy mennyire jó tanuló és mennyire rontotta el az írásbelit? Nem tudom hol laknak, de a Kontyfában (XV. ker.) mindig szoktak hirdeti megmaradt helyeket. Az más kérdés, hogy nem erős suli, de olvastam olyanról aki már a második diplomáját csinálja és oda járt.
Mi hatodikban jeligéztünk. A gimi titkárnője a felvételi ajánlat átvételekor (amikor bemondtam a jeligét) megjegyezte, hogy nekik a jeligések plusz munkát jelentenek, át kell váltsák őket OM azonosítóra házon belül meg vissza. Nem szeretik.
Nyolcadikban felesleges jeligézni, kisgimis aspiránsok ezzel viszont jobban rejtőzhetnek.
További ajánlott fórumok: