Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)
Lehet, hogy februárban meg koronás eseteket soroltak sima influenzához.
Jó lenne ha vége tényleg tömegesen tesztelnének, tisztábban látnánk.
Nem kell összehasonlítani a kettőt, felesleges ezen lovagolnod.
Ez egy új típusú vírus, nincs rá ellenszer, szinte semmit nem tudunk róla, kit fenyeget, mennyire veszélyes, más a lappangási és lefutási ideje, a következményeit meg isten tudja.
Szakemberek is kérik, hogy ne hasonlítgassuk már össze az influenzával.
Ilyen alapon mindenki veszélyeztetett, mert bárki lehet súlyos beteg úgy, hogy nem tud róla.
Róla hazudtak, ezt tudom. Ezek után erősen kételkedem a többi állításukban is.
Nem biztos, hogy azzal kell.
Ne feledkezzünk el róla, korábban is megesett, hogy életerős emberek váratlanul súlyos betegséget kaptak, meghaltak.
Ez egy márciusi bejelentés: [link]
Akkor hogy lehetne rábizonyítani?
Fiatalok, albérletben laknak itt nemrég óta, annyira nem ismerjük őket.
Előbb láttam őket a teraszon, ezek szerint jól vannak, én meg gyorsan beszaladtam:)
Ja.
És még mindig van új a nap alatt.
Most pl. az, hogy fiatal, életerős emberek, tünetmentesen vagy enyhe tünetekkel átvészelik, majd többen meghalnak strokeban, mert nem látszik, hogy a testükben vérrögök képződnek.
És ki tudja még, mennyi hosszú hatású következménye lehet.
Lehet, hogy úgy taccsra vágja a szervezetet, hogy pár éven belül daganat képződik.
Vagy korábban halnak meg.
De azt már nyilván nem a koronával fogják összefüggésbe hozni.
sajnos ez a sportos élet nem garancia semmire. Nekem egy ismerősöm úgy halt meg 40 esen, senki se gondolta volna... és boncoláskor derült ki, volt vmi veleszületett baja, ha nem élt volna egészségesen, akkor kiderült volna, és még ma is él, mert megmentik a dokik... így meg ő se tudott róla, és egyszercsak elvitte :(
Ennek ellenére erre a virusra azt mondják a dokik, fogalmuk sincs mitől lesz vkinél súlyos, mitől nem az. szóval nem tudhatjuk egyszerűen kire hogy hat, ha egészséges, ha nem, ha idős ha fiatal. Meghalt már kisgyerek is azóta sajnos (nem itthon)
Azert kevesen mert sokan a seggunkon naradtunk, mar kormanyintezkedesek elott lemondtak egy csomo tomegrendezvenyt, sok ceg kiszervezte home office a munkat. Az autogyarak is maguktol zartak be (tobb meg mindig nem nyit hiaba lehet) ...
Mit szeretnel? New yorkot? Lombardiat?? Madridot????
Ez minimum 10szeres halalozas( bar tobb virulogus szerint sokkal joval tobb ) az infulenzahoz kepest. Es erre csak tippelgetnek mivel kezeljek, azt mar nem.
Azt tudjuk nyajimmhnitasra varni hukyeseg. Arrol tipp sincs, mitil lesz vkinek sulyos, mitol megy at tunet nelkul. Teljesen lutri. Viszont jelentos a halalozas. Ha full lealunk, nincs gazdasag nem tudunk mit enni, ha elszabadul, megintcsak leall a gazdasag nem lesz mit enni...
Szoval de jarvany van. Csak mindenki igyekszik kontrollalni.
Valószínűleg azért, mert korábban is császkáltak összevissza, bizonyos réteget nem állít meg semmi. Tudtommal a #maradjotthon még életben van.
Főleg betegen.
Igen. Azt mondjak a dokkk nem tudhatjuk. Amugy ok ferfiak akikrol irsz?
Tegnap olvastam egy tudomanyos agyalast, hogy miert tobb ferfinal sulyosbodik el vajon... es mit tom hol osztrigeninjekciot vetnek be kiserletileg. (Mar mindent megorobalbak nyilvan)
Kettő olyat tudok aki egyik 40 + sportol, nincs krónikus betegsége, nincs súly feleslege és gép közelben volt napokig az intenzíven. A másik 60 + életerős, a háziorvosát nem ismerte annyira sosem volt beteg, napi szinten futott, kerékpározott egészségesen él. Egyik nap bekerült a kórházba gépre, 2 nap alatt meghalt.
Szóval hagyjuk ezt a csak öregek és csak krónikus betegek. Nyilvánvaló, hogy őket sújtja jobban, de.
Mond, te hol élsz? Még mindig azt mondogatni, hogy nincs is járvány, elég meredek.
Persze eltávoztak volna, mindenki meghal majd egyszer de nem mindegy hogy és mikor.
A 41 éves beteghordónak nem volt krónikus betegsége. Persze, valamikor ő is meghalt volna, mint mindenki más.
Magas vérnyomásba is kevesen szoktak belehalni.
Ez a szöveg, hogy csak krónikus betegek halnak bele már nagyon átlátszó.
Az év eleji 50 ezer influenzásból hányan kerültek intenzív osztályra?
Az év elején hetente 50.000 influenzás megbetegedéssel fordultak orvoshoz hazánkban.
Az járvány helyzet volt.
Ez meg olyan mint a Colombó felesége ...
... mindenki beszél róla, de még senki sem látta.
Hazánkban legalább is kevesen.
Akik meg sajnos elhunytak valami szövődményben - őszinte részvétem a hozzátartozóiknak! - sajnos amúgy is eltávoztak volna sorainkból.
Szóval ha betartjuk az alapvető higiénés dolgokat, akkor - ha nem is simán - könnyebben átvészeltük volna ezt az egész "járványt".
Azért a pontosság miatt célszerű lenne az országban elhalálozott személyeket a halál konkrét okának feltüntetésével bemondani minden nap.
Mindjárt nem lenne ekkora pánik és helyén lehetne kezelni a dolgokat.
A kutatások oké, remélem gőzerővel és hamarosan lesz vakcina. Egyébként még kb. 2 évig velünk maradhat a vírus. A védőfelszerelések is legyenek elegek és minőségileg megfelelők. Nagyon fontos.
A kórházi ágyakról meg annyit, van, csak szakképzett személyzet legyen elég és ne dőljenek ki.
Nem pár hónap alatt gondoltam.
A nyájimmunitásra számítani tényleg hülyeség, ahhoz bőven 90% feletti védettség kellene.
Nálunk már most, április hónapra -30%-ért jár be a férjem. Összehívta őket a tulaj és azt mondta, hogy mivel nem kapott olyan állami támogatást, amit várt, ennyit tud fizetni.
Teszik-nem tetszik, ez van.
Persze maradt, de napokig emésztettem lelkileg, mert a munka meg több lett, valamint sokat emelkedtek az élelmiszer árak is.
De még mindig nem panaszkodom, összeteszem a kezem, hogy így is legalább enni van mit, és itthon lehetek a gyerekkel.
A többin inkább most nem agyalok. Remélem ennél rosszabb már nem lesz!
A közvetlen kertszomszédomék vírusosak lettek.
Hálistennek egy mellig érő sövény elválaszt tőlük:)
Tegnap este tették ki a papírt a lakásra.
Előbb mondja az egyik szomszéd, hogy most látta egyiküket autóval elmenni. Jól kezdődik.