Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)
Azért aki józanul végig gondolja nem hiheti, hogy a legnagyobb fertőzöttségű területen oldják fel a korlátozásokat elsőként.
Bp-en nagyobb a népsűrűség mint vidéken és így is van elég jelentős része a lakosságnak, akik tojnak minden szabályra.
Egy csomo minden onkent zart be. Nalunk nagyon enyhe ez a zaras.
Szerintem tenyleges nyitast mig nem jonnek mas orszagok adatai akik nyitottak nem mernek.
A roppant felvilágosult, szuper bio-vega közösség úgy úszott, hogy már minden más suli, csoport visszamondta. Már nem G kt senii mas. Másnap meg minden külsőst kitiltottak.
Ez egy extafax szál szerintem.
Én ettől kifejezetten tartok pedig már nagyon hiányzik az úszás. Ott egymás hegyénhátán. Olyan tömegek főleg ha bejön a kánikula, hogy a törölközők összeérnek. A gyerekek köpködik a szájukba került vizet. Hát nem tudom. Ezt vajon, hogy lehet kontrollálni?
A másik ez a vidéken nyit minden. Aztán majd a vidéki megy Bp-re, mert dolgozik, mert rokont látogat, stb.
Remélem nem adunk a szarnak egy pofont.
Valaki éppen kb 5 napja írta a vallomásokban, hogy szűrésre megy...ezen meglepődtem.
Kolléganőm férjét felhívták kardiológiáról, hogy az előjegyzett vizsgálat nem marad el hétfőn, de maszkban menjen.
Akinek időpontja van, érdeklődjön, mi a helyzet.
A hideg rázott, attól amit írtál.
"Akik meg sajnos elhunytak valami szövődményben - őszinte részvétem a hozzátartozóiknak! - sajnos amúgy is eltávoztak volna sorainkból."
Ha a szeretett hozzátartozód lenne, akkor is gondolkodnál?
Igen, aki megszületik meg is hal. Örülj neki, hogy személyesen nem tapasztaltad meg. Kívánom, hogy ne is legyen alkalmad, hogy bemutatkozzon a vírus személyesen. De aki meg izgult a rokonáért,rokonaiért annak kissé idegesítő az ilyen agymenés.
A részleteket majd holnap közlik.
Budapesten és környékén marad minden változatlan, vidéken pedig enyhítenek.
Az üzletek időkorlátozás nélkül kinyithatnak, éttermeknél a kerthelyiség részek nyithatnak meg,
Kötelező lesz a maszk üzletekben és tömegközlekedésen.
Nagyjából ennyi.
Április 11-én 17490-en voltak karanténban, azóta csökkent, majd kicsit növekedett.
Április 24-én 10942-en,
Április 26-án 9589, innentől kicsit növekszik napi szinten...
Az elmúlt 2 napban nem találtuk a postásunkat. Szóval a táppénzek, és ki tudja mi miatt most nálunk is kevesebb postás dolgozik levélkihordóként. Aki 2 területet felvállalt, az bizony valamelyik területet második műszakként végzi.
Szólt a tesóm a Dunán túlról, hogy elindította a pénzt anyák napi virágra: ma reggel már ott volt a posta ládában az értesítés, mehettem érte a postára.
Elég sokan álltunk ott sorban ilyen értesítővel, ezek szerint csak bedobálták fel sem jöttek az emeletre, ez így gyorsabb volt nekik is, meg biztosabb.