Korai pubertás (beszélgetés)
Nem a jelen esetre írom, de a korai pubertás hátterében sokszor betegség is állhat.
Nem lehet elbagatellizálni egy dr. Googleval.
Nekem az lenne furcsa, ha az anyuka elvinne a 10 eves lanyat az orvoshoz, hogy novekednek a mellei vagy pihes a honalja...
Mintha nem lenne tisztaba a biologiai folyamatokkal.
Természetesen tudnia kell ezekről a változásokról, de ettől még nem baj, ha leborotválja a sehogy se kinéző bajszikáját. Az is a változás része, hogy egyre többet kell majd borotválkoznia. Minden esetre én pocsék borotvát nem adnék, félteni meg nem kell, mert nem veszélyesebb, mintha segít krumplit szelni a vasárnapi ebédhez vagy sajtot meg paradicsomot szel egy szendvicshez.
Amúgy attól, hogy korai, szerintem igazán nem ritka. Általánosban énekeltem a kórusban, és az 5-6. osztályos fiúk bizony már sokan kikerültek, mert mutáltak.
:DDD
Sokan buknak a sok szőrtüszőre:)
:D
Én meg irtózom a meztelen csigáktól.
Azért nem volt nekem túl sok nőm, mert az átlagosnál több a szőrtüszőm.
Hiába vagyok okos, és ragyog a szellemem, ha közben sűrű szőr van a mellemen.
Bocsánat a fórum indítójától, csak eszembe jutott ez a szösszenet. :))
Egyébként én is korábban borotválkoztam, mint a kortársaim.
Miért ne tehetné?
Mennyien vannak akik egy orvos után elmentek egy másikhoz is...és milyen jól tették, lehet épp az életük múlt rajta.
Viszont a szulonek sem art tajekozdni elore.
Itt ugye mar elvitte az orvoshoz, az elmondta...
De azert megkerdezi hoxa nepet is.
Nem tudom - regen volt.
Es akkor meg nem volt ilyen nagy valasztek, mint mostanaban.
Van fiu, aki szegyelli, hogy pelyhedzik.
A noi borotva pedig nem olyan erosen eles, mint a ferfi.
Jó, hogy nem rózsaszínt :D
Ha már borotva, a használati értékét kell nézni, nem a színét.
Én nem vennék neki borotvát még neki. Jó nem tudom nem túl hosszú-e neki, de nem igazán jellemző az még, hogy hosszú.
Bármilyen arcápolót is csak akkor adnék neki, ha a bőre igényli.
Ha nem izzad, akkor még az izzadság elleni védekezés is felesleges. Bár már ilyenkor, némelyiknek erős izzadság szaga van.
A kémiai cuccokkal, minél később, annál jobb, ha találkozik.
Nem túl korai neki?
Nem fogja megvágni magát?
További ajánlott fórumok:
- A terhesség korai jelei és a terhesség maga:)
- Van esélye barátnőt találnia olyasvalakinek, akinek 26 éves koráig nem volt kapcsolata?
- Ki mikor kezdi el az otthonát karácsonyi hangulatba "öltöztetni"? Én már legszívesebben ma megcsinálnám, de lehet, hogy még korai:)
- 20 évesen korai még babát vállalni?
- A fogantatástól számított hány nap múlva jelentkeznek a terhességi korai tünetek, és mik azok, amik legelsőnek jelentkezhetnek?
- Mi az ami a korai pubertás kor jellemzője?