Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Korai hozzátáplálás. fórum

Korai hozzátáplálás. (beszélgetés)

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
434. ében11 (válaszként erre: 414. - Kingi7)
2009. nov. 8. 11:45

az enyém 6 hósan kezdet mást is enni és még nem volt foga.de nem adtam volna neki előbb szívesen nem az almával van gond-bár az hogy az enzimek nem termelődnek és csak a cukrot hasznosítja belőle az tény-de honnan lehet tudni hogy az az alma permetes-e, ha nem a saját kertünkből való inkább nem terhelném vele az 1-2-3 hós babát.minél később annál jobb ebben az esetben.és az anyatej ingyen van.a másik én pelenkáztam a 2,5 éves gyereket mert hiába ültettük már 2 éves kora előtt is rá-de nem szólt elég sok idő kellett neki-szóval ehhez meg semmi köze hogy mikor mit eszik-egyik gyerek ekkor a másik meg máskor lesz szobatiszta.

az allergia meg szerintem inkább a jó levegő a tiszta(zacskós üveges)élelmiszerek-készételek és a sok kozmetikum, vegyszer miatt van amit használunk a saját környezetünkbe-pl.illatosító,fürdőszerek öblítő és a végtelenségig lehetne sorolni.

de azért régen is előfordultak betegségek allergiák-csak nem tudtunk róla,nem írták meg a lapok nem volt fórum és sok sok betegségnek még neve sem volt mert nem is ismerték az orvosok.

433. ében11 (válaszként erre: 412. - Mandy)
2009. nov. 8. 11:25
egy éves kora után kapott piskótát.és igen ha valaki figyel mit eszik az drágább-azért is tudom mert cukorbeteg és más beteg is van a családban és nekik nem mindegy mit esznek.
432. kingi7 (válaszként erre: 431. - Mandy)
2009. nov. 7. 22:55
Szerintem a notórikus beteges,gyenge, életre alkalmatlan gyerekekre gondolt...
431. mandy (válaszként erre: 430. - 3aa56130ac)
2009. nov. 7. 21:54

Az agyonsterilizálás mostani sajnálatos divatjával kapcsolatban egyetértek. Igenis kell a kihívás az immunrendszernek.

De ez a természetes elhullásos dolog kicsit durva, nem? Az én gyerekem csak ne 'hulljon el'!!!

430. 3aa56130ac (válaszként erre: 423. - Pumukli75)
2009. nov. 7. 20:16

Kell a természetes elhullás!

Ha minden gyerek felnő a földünk 30 éven belül nem tud bennünket eltartani!

Olaj van 20 évre!

......

Afrikában és Ázsia egyes részein még a mai napig nincs lehetőség a kórházra!

Tegyük össze a két kezünket , hogy ilyenre van lehetőség!

Igen! Úgy gondolom , hogy a tudomány vívmányai néha csodásak, de sokszor parasztvakítás!

Vannak ezzel még jó páran így!

Gondolj bele, ha minden teljesen higiénikus lenne akkor minden jó lenne? Senki nem lenne beteg?

Nekem 4. hónapos a lányom! Hála istennek sokat tudok vele itthon lenni és látom ahogy nő! Erősödik, és csodálatos!

De nem sterilizálunk mindent agyon! Nem lepődünk meg ha valamit a szájába vesz. Sőt!

Sokszor megkóstoltatok vele olyasmit amit eszek! Szőlő,alma , sőt! Mézet is adtam már neki!

Semmi baja nincs! Még lázas sem volt! Pedig tápszeres!

Az előző házasságomból is van gyerekem! Ott is ugyan így csináltuk, és most 18 éves nagy culák! Semmire nem allergiás! Pedig 3 hónaposan már bodzavirág szörpöt ivott!

Úgyhogy ne jöjjön nekem itt a sok okos aki azt hiszi, hogy ha agyon sterilizál mindent akkor ....

Mindegy! Nem idegesítem magam a sok sz...e nőn!

köszönöm, hogy hozzászolhattam!

429. 3aa56130ac (válaszként erre: 417. - Pumukli75)
2009. nov. 7. 20:00
Kérlek privátba küld át ennek a kutatási eredménynek a közzétételéről szóló bármilyen anyag elérhetőségét! :)
2009. nov. 7. 08:06

Csak annyit írnék le, aztán megyek, hogy a barátnőm kisebbik lánya nem volt hajlandó az anyatejet sem és a tápszert sem meginni semmilyen formában két hónaposan. A gyerekorvos tanácsára, aki fiatal, főzelékkel kezdte etetni, hogy valamit egyen a gyerek. És ez 2007-ben volt!

Szóval mindenki azt csinál, amit akar, szerintem senkinek nincs hozzá semmi köze!!

427. c62e5b7d24 (válaszként erre: 401. - 3aa56130ac)
2009. nov. 7. 08:03
Hiszek neked, ezt a pollenallegriát csak hallottam valahol:)
426. kingi7 (válaszként erre: 423. - Pumukli75)
2009. nov. 6. 21:33
Muszáj sarkítani? Előbb pont erről írtam, azt hiszem...
425. kingi7 (válaszként erre: 422. - Mandy)
2009. nov. 6. 21:32
Nekem a mézes sztorin borult ki a bili, és onnét én voltam minden szemét, mert mézzel hízlalom, de ha elolvasod... ében kötözködött...nem lehet senkinek más véleménye. én nem érzem magam felelőtlen anának, veled sincs semmi bajom, csak ne feltételezzen rosszat rólam, ha a másik oldalát nem ismeri és ne forgassa ki a szavaimat, amit elolvas, azt figyelmesen tegye, ahogy elnézem ez másnak is feltűnt, ennyi
424. pumukli75 (válaszként erre: 419. - Kingi7)
2009. nov. 6. 21:10
régen is volt sok beteg gyerek
423. pumukli75 (válaszként erre: 420. - Mandy)
2009. nov. 6. 21:09
kihagytad a mezőn szülést:)minek is korház hisz régen is megoldották:)
422. mandy (válaszként erre: 421. - Kingi7)
2009. nov. 6. 21:01
Én olvasom, mert én is nemrég kezdtem el a hozzátáplálást (6 hós kor után), és kíváncsi vagyok minden véleményre. És senkihez nem volt egy rossz szavam se. Veled se az volt a bajom, hogy korábban kezded, hanem a stílus. Hogy szerinted mindenki kocka, szőke, meg még nem is tudom mivel illeted azt, aki más véleményen van!
421. kingi7
2009. nov. 6. 20:58

Ezt itt a kocka topik :) Itt csak kocka emberek vannak kocka hozzászólással, csak az van amit a doki mond, ha valaki máshogy csinálja, az hülye, mert ugye én állítólag mézzel hízlalom a gyereket :) tök jó, bár egy kicsit drága mulatság lenne...

mandy, akkor mit kersel a korai hozzátáplálás topickba? Én nem vitázni jöttem ide, meg oktatást hallgatni, hogy 5-6 hónaposan még semmit nem lehet, csak tejet és tápot...ÉN NEM ÍGY GONDOLOM!

Engem azok érdekelnek, akik a korai hozzátáplálást csinálják és elfogadják :)

420. mandy
2009. nov. 6. 20:48

Úristen!

Miért is nézek be ebbe a topikba mindig?

Nem akarok én vitázni, de az emberi butaságot egyszerűen nem tudom szó nélkül hagyni.

Szóval hajrá lányok, csináljunk úgy mint az őseink. Ha beteg a gyerek, akkor pl lóbáljuk a tűz fölött, hogy távozzon belőle az ártó szellem.

Csináljunk úgy, mint a régiek, fejlődjünk vissza!

;-)

419. kingi7 (válaszként erre: 417. - Pumukli75)
2009. nov. 6. 20:48
Értem, akkor miért van mégis ennyi beteg, gyenge gyerek? Régen nem volt ennyi a mi korosztályunkban... akkor bírta a szervezetük?Te elhiszel mindent amit leírnak? Amikor nem volt tápszer, sem anyatej?
418. kingi7 (válaszként erre: 416. - Pumukli75)
2009. nov. 6. 20:46
"almázik" azért írtam, mert már almát, banánt, sütőtököt és társai -4 hónaposat- eszi... csak nem részleteztem
2009. nov. 6. 20:44
az h te 2hónapos korodba mit ettél az egy dolog..azóta nagyon sokat változott a világ csomó kutatást végeztek stb..3hónapos korba csak anyatejre v tápszerre van felkészülve a baba gyomra
416. pumukli75 (válaszként erre: 414. - Kingi7)
2009. nov. 6. 20:38
almától nem lehet hizni.
415. kingi7
2009. nov. 6. 20:35
Személy szerint nem szeretnék hypoallergén gyermeket,mert a HA táp sem volt jó neki, mert nem volt benne tej érdekes a tejes táp jó neki...nahát, régen volt ahol kecsketejet, volt ahol tehéntejet higitva vízzel és grizt bele adtak a babának...biztos bénák voltak az őseink
414. kingi7 (válaszként erre: 410. - Ében11)
2009. nov. 6. 20:32
nem tudom, mire írtad, de olvasási problémáid vannak??? Biztos hülyék a tápszergyártók, sőt, az engedélyezési hivatal is! Nézd, én 2 hónapos koromban reszelt almát ettem-anyukám mondta, mielőtt megkérdeznéd, hogy honnét tudom- 5-6 hónapos babáknak már van foga, használni is kell, mint ahogy az sem normális, amikor egy 2 és fél éves babát pelenkáznak, cumizik és szopik. Ha 6 hónapos korban kezded el hozzátáplálni, nos akkor lesz allergiás... érdekes, amióta almázik, banánozik a gyermekem, azóta hízik is, nofene, tényleg nem tud felszívódni. Ja és a velem egykorú gyerekek is 3-4 hónapos korukban "almáztak" és egészségesebbek, mint a mostani sok allergiás, ekcémás, meg mindenféle gondokkal küzködő kisbabák. A dokik meg azt mondanak amit akarnak, nézd meg a H1N1-ről hogyan vélekednek... a védőnőmet nekem kellett kioktatni, már megse mer szólalni, mert rájött, hogy hülyeség, csak mosolyog és dicséri,milyen szép és nyugodt baba...
413. 3aa56130ac (válaszként erre: 411. - Ében11)
2009. nov. 6. 20:16

Általános iskola 1. osztály!

Olvasás !

412. mandy (válaszként erre: 408. - Ében11)
2009. nov. 6. 18:49

És akkor szerinted mikortól adható a babapiskóta?

Még csak kétszer adtam - többször nem mertem. De inkább Sinlac-ot adok a gyümölcshöz....a babakeksznek elég húzós az ára :-/

A natúr joghurtot és túrót én is csak most akarom bevezetni (8.5 hós a kislányom), a nagyobbik kisfiam is imádta gyümölccsel. És én is többre tartom mint a kész bolti dolgokat :)

411. ében11 (válaszként erre: 401. - 3aa56130ac)
2009. nov. 6. 18:31
botulinumcsírák egy csecsemőnek?
410. ében11 (válaszként erre: 396. - Kingi7)
2009. nov. 6. 18:30
már beírtam nem az unió szabályozz, azt írták a babapatikába-gyerekorvos-hogy az emésztéshez szükséges enzimek 5-6 hós korában kezdenek termelődni a piciknél-addig amit teljesen meg tud emészteni az az anyatej-tápszer esetleg natúr rostoktól szűrt gyümölcslé.de a dokik biztos rosszul tudják-és az anyatej mellé voksolnak a babaételekkel szemben.
409. ében11 (válaszként erre: 389. - Mmacus)
2009. nov. 6. 18:26

szerintem jól teszi-minek tömje mű kajákkal?

én is sokáig nem adtam rudit,teát most sem-danoninót sem-viszont 8-9 hós korától kap natúr joghurtot gyümölccsel vagy natúr túróból banánból készült házi túrókrémet és bodza,hársfavirág,csipkebogyó teát-szóval megkapja ami kell csak nem a zacskós tartósító szeres aromás műanyag kajákat.

408. ében11 (válaszként erre: 394. - Mandy)
2009. nov. 6. 18:21
én babakekszet adtam almával-szóval a tojást kiiktattam.és a szomszédom meg adta a babapiskótát a tojás allergia csak hónapok múlva jött ki a gyerekén-ja és nem sterilen tartotta a gyereket-kapott elég koszt is, ahogy az enyém is-de én inkább vigyáztam mint hogy dicsekedjek-miket adok a szájába.a szomszéd is nevetett hogy náluk már mi mindent megeszik és hogy a hülye doki meg védőnő aztán meg szaladt a receptért mikor a gyerek kiütéses lett és szépen leálltak a piskótával.
407. kittiko30 (válaszként erre: 406. - Mandy)
2009. nov. 5. 18:31
így igaz
406. mandy
2009. nov. 5. 18:21
Lányok szerintem hagyjuk. Van aki ezen a véleményen van, van aki azon. Ezért kár vitázni, szeressük egymást ;-)
2009. nov. 5. 16:11
Leírtam amit találtam ennyi.........
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook