Korai hozzátáplálás. (beszélgetés)
az enyém 6 hósan kezdet mást is enni és még nem volt foga.de nem adtam volna neki előbb szívesen nem az almával van gond-bár az hogy az enzimek nem termelődnek és csak a cukrot hasznosítja belőle az tény-de honnan lehet tudni hogy az az alma permetes-e, ha nem a saját kertünkből való inkább nem terhelném vele az 1-2-3 hós babát.minél később annál jobb ebben az esetben.és az anyatej ingyen van.a másik én pelenkáztam a 2,5 éves gyereket mert hiába ültettük már 2 éves kora előtt is rá-de nem szólt elég sok idő kellett neki-szóval ehhez meg semmi köze hogy mikor mit eszik-egyik gyerek ekkor a másik meg máskor lesz szobatiszta.
az allergia meg szerintem inkább a jó levegő a tiszta(zacskós üveges)élelmiszerek-készételek és a sok kozmetikum, vegyszer miatt van amit használunk a saját környezetünkbe-pl.illatosító,fürdőszerek öblítő és a végtelenségig lehetne sorolni.
de azért régen is előfordultak betegségek allergiák-csak nem tudtunk róla,nem írták meg a lapok nem volt fórum és sok sok betegségnek még neve sem volt mert nem is ismerték az orvosok.
Az agyonsterilizálás mostani sajnálatos divatjával kapcsolatban egyetértek. Igenis kell a kihívás az immunrendszernek.
De ez a természetes elhullásos dolog kicsit durva, nem? Az én gyerekem csak ne 'hulljon el'!!!
Kell a természetes elhullás!
Ha minden gyerek felnő a földünk 30 éven belül nem tud bennünket eltartani!
Olaj van 20 évre!
......
Afrikában és Ázsia egyes részein még a mai napig nincs lehetőség a kórházra!
Tegyük össze a két kezünket , hogy ilyenre van lehetőség!
Igen! Úgy gondolom , hogy a tudomány vívmányai néha csodásak, de sokszor parasztvakítás!
Vannak ezzel még jó páran így!
Gondolj bele, ha minden teljesen higiénikus lenne akkor minden jó lenne? Senki nem lenne beteg?
Nekem 4. hónapos a lányom! Hála istennek sokat tudok vele itthon lenni és látom ahogy nő! Erősödik, és csodálatos!
De nem sterilizálunk mindent agyon! Nem lepődünk meg ha valamit a szájába vesz. Sőt!
Sokszor megkóstoltatok vele olyasmit amit eszek! Szőlő,alma , sőt! Mézet is adtam már neki!
Semmi baja nincs! Még lázas sem volt! Pedig tápszeres!
Az előző házasságomból is van gyerekem! Ott is ugyan így csináltuk, és most 18 éves nagy culák! Semmire nem allergiás! Pedig 3 hónaposan már bodzavirág szörpöt ivott!
Úgyhogy ne jöjjön nekem itt a sok okos aki azt hiszi, hogy ha agyon sterilizál mindent akkor ....
Mindegy! Nem idegesítem magam a sok sz...e nőn!
köszönöm, hogy hozzászolhattam!
Csak annyit írnék le, aztán megyek, hogy a barátnőm kisebbik lánya nem volt hajlandó az anyatejet sem és a tápszert sem meginni semmilyen formában két hónaposan. A gyerekorvos tanácsára, aki fiatal, főzelékkel kezdte etetni, hogy valamit egyen a gyerek. És ez 2007-ben volt!
Szóval mindenki azt csinál, amit akar, szerintem senkinek nincs hozzá semmi köze!!
Ezt itt a kocka topik :) Itt csak kocka emberek vannak kocka hozzászólással, csak az van amit a doki mond, ha valaki máshogy csinálja, az hülye, mert ugye én állítólag mézzel hízlalom a gyereket :) tök jó, bár egy kicsit drága mulatság lenne...
mandy, akkor mit kersel a korai hozzátáplálás topickba? Én nem vitázni jöttem ide, meg oktatást hallgatni, hogy 5-6 hónaposan még semmit nem lehet, csak tejet és tápot...ÉN NEM ÍGY GONDOLOM!
Engem azok érdekelnek, akik a korai hozzátáplálást csinálják és elfogadják :)
Úristen!
Miért is nézek be ebbe a topikba mindig?
Nem akarok én vitázni, de az emberi butaságot egyszerűen nem tudom szó nélkül hagyni.
Szóval hajrá lányok, csináljunk úgy mint az őseink. Ha beteg a gyerek, akkor pl lóbáljuk a tűz fölött, hogy távozzon belőle az ártó szellem.
Csináljunk úgy, mint a régiek, fejlődjünk vissza!
;-)
Általános iskola 1. osztály!
Olvasás !
És akkor szerinted mikortól adható a babapiskóta?
Még csak kétszer adtam - többször nem mertem. De inkább Sinlac-ot adok a gyümölcshöz....a babakeksznek elég húzós az ára :-/
A natúr joghurtot és túrót én is csak most akarom bevezetni (8.5 hós a kislányom), a nagyobbik kisfiam is imádta gyümölccsel. És én is többre tartom mint a kész bolti dolgokat :)
szerintem jól teszi-minek tömje mű kajákkal?
én is sokáig nem adtam rudit,teát most sem-danoninót sem-viszont 8-9 hós korától kap natúr joghurtot gyümölccsel vagy natúr túróból banánból készült házi túrókrémet és bodza,hársfavirág,csipkebogyó teát-szóval megkapja ami kell csak nem a zacskós tartósító szeres aromás műanyag kajákat.
További ajánlott fórumok:
- Beszélgessünk a hozzátáplálásról!
- A hozzátáplálásról, és ami nagyon kiborít...
- Ha nem eszik a baba....a hozzátáplálásról.
- 3 hós a babám. Tudom, hogy csak 4 hós kortól lehet elkezdeni a hozzátáplálást, de mégis mikor? És mivel?
- Szerintetek a 4 hónapos fiam hozzátáplálása megkezdésével a pocakfájás javulna vagy csak rontanék a helyzeten?
- Hogyan tartható fenn a szoptatás, hozzátáplálás mellet? Kislányom 8 hós, idáig szinte csak szopis volt, mióta kanalazunk tejem alig van:(