Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Korai hozzátáplálás. fórum

Korai hozzátáplálás. (beszélgetés)

2009. jún. 23. 18:22

azt mondják jobb biztonságosabb a bolti és az idény gyümölcs zöldség, hazai.én anyukámnál termett almából répából adtam neki,ők sosem permeteznek műtrágyáznak még a szomszédaik sem.meg olyan befőttet ivólevet amit tartósító nélkül tettek el.

de mindent jó alaposan meg kell mosni hámozás előtt, még a banánt is, mert lefújják a héját érlelővel gomba irtóval-almát barackot körtét ugyanígy, akkor is ha magyar jobb hámozni őket.

73. ében11 (válaszként erre: 72. - Mandy)
2009. jún. 23. 18:11
igen gyakran előfordul nem tartják be a szabályokat többet permeteznek nem várják ki az időt mikor már fogyasztható.ezért jobb várni, még a baba is nagyobb lesz. :)
72. mandy (válaszként erre: 71. - Samsam)
2009. jún. 23. 18:09

És honnan szerzed be a gyümit meg a zöldséget?

Nekem továbbra is ez a paranoiám, hogy ne legyen agyonpermetezve. A hypermarketek szerintem semmi másra nem figyelnek, csak a profitra, ezért voksoltam a kis nénikékre.....de most azt írta egy lány nekem, hogy azokkal is vigyázni kell, mert ők meg ész nélkül (illetve szaktudás nélkül) permeteznek mindent :-/

71. samsam
2009. jún. 23. 16:57
na, senkinek nincs joga ítélkezni, és azt feltételezni, hogy egyik vagy másik anyuka "önös" érdekből táplál hozzá. Különben is nem erről szól a fórum, hanem arról, hogy mit, hogyan adjunk. Kiskanál vagy pépescumi, melyik babakaja jó, melyik nem... milyen innivalókat adjunk, milyet ne stb. Részemről kiskanál, ha nincs időm, mert sietünk, akkor pépescumit használunk... és botmixerrel pépesítek.
70. b2076ec79b (válaszként erre: 63. - Ében11)
2009. jún. 23. 16:30

Nem fogok se neked se másnak magyarázkodni.

Persze, csak magam miatt, sőt már 2 hetes korában a pacalpörköltön járt az agyam.

Így láttam jónak és most is így látom jónak. Másrészt 4,5 hónaposan nem hiszem hogy annyira korai volt.

De kár ezen vitázni, mert úgyse leszünk egy véleményen. Ez van, nem vagyunk egyformák!

69. b2076ec79b (válaszként erre: 67. - Sara1986)
2009. jún. 23. 16:24
kérte az elején, hogy más véleményen levők ne kommenteljenek :)
68. samsam
2009. jún. 23. 14:24
részemről átálltunk a zabliszt fogyasztására... illetve csak mi, felnőttek, Vince még eddig nem merészkedett, ő marad gyümölcsfaló. nagyon aggasztó viszont a vegyszer-gomba helyzet, sztem érdemes odafigyelni arra, hogy mi honnan kerül az asztalra. és miben mi van. ahogy Mandy mondja, nem a mikor a baj, hanem a mit...
67. sara1986 (válaszként erre: 64. - 1f9774333a)
2009. jún. 23. 14:07
elég idegesítő, hogy nem vagy hajlandó más véleményt elolvasni...
66. mandy (válaszként erre: 65. - Samsam)
2009. jún. 23. 13:48

Ne is mondd! Hallottátok, hogy hormonzavart okozott itt Mo-on a péksütemény? 4 éves kislányoknak kezdett nőni a melle és megjött a menstruációjuk.

Én mostanában ettől félek. Ez az igazi probléma. Nem az, hogy valaki 3,4 vagy 6 hónaposan kezd hozzátáplálni. Hanem hogy mit. Régen hamarabb kezdték, de régen nem volt ennyi gombaölő vegyszer, műtrágya, rovarírtó, stb a növényeken :(

Én a piacon is a saját kertjéből szüretelő anyókát fogom keresni, az tuti. Az sem biztos, de jobban bízom benne, mint a hypermarketekben kapható ki-tudja-honnan-jövő zöldség/gyümölcs.

65. samsam
2009. jún. 23. 13:44
Visszaolvastam a fórumot... mostanában elég lelkesen olvasok egészségről, egészséges ételekről, allergénekről, stb. babakoromban én is kaptam a piskótát, lisztérzékeny vagyok, de nem ettől. Az a helyzet, hogy a gabonafélék totál nem nekünk és nem ennek a mostani életmódunknak lettek kitalálva - és bár finom a kenyér, a süti, de totál nem egészséges. szóval glutént tartalmazó agyonfinomított cuccot nagyon jó darabig nem fog látni Vince baba. 4 hónapos, almát, banánt, barackot próbáltuk, és lelkesen fogyasztja. Ismerek szülőket, akik vártak, én így láttam jónak... mindenki jót akar a babájának, egyik módszer sem rosszabb a másiknál, végül mind normális, egészséges felnőtt lesz.
2009. jún. 23. 13:19
Látom még mindíg nem érted, hogy csak más a hozzáálásunk, de nem lesz jobb, ha minden nap jössz, s egyet böksz.. de látom nehéz észrevenni
2009. jún. 23. 11:23

csak azt nem értem az elsőnél is miért forszíroztad már korábban?

én úgy érzem az csak siettetés miatt van, nem a babáért.

egyébként nem lesz baja-de nem is hasznosítja a kicsi gyomra.

2009. jún. 23. 11:20

sziasztok!

nekem mindkét gyerekem tápszeres volt, anyatejet csak 2-3 hónapig tudtam nekik adni. A nagyobbik lányom kb 4,5 hónaposan kapott először gyümölcsöt, védőnői tanácsra, illetve én is forszíroztam már a dolgot, de kivártam, lévén első gyerek, semmi tapasztalat. A második lányomat már kb 3 hónapos korában elkezdtem hozzátáplálni, nem nagyon akart enni, illetve inni a tápszert. Így szintén védőnői tanácsra tettem neki bele egy kis banánt, ilyesmit, úgy megitta. Aztán kapott almát, krupmlit..stb.

Én a répát nem javasolom az előttem is többször említett nitrátmérgezés miatt :) De nem hiszem hogy baja lenne egy 3 hónapos babának ha kap gyümölcsöt is. Az én anyukám is azt mondta engem ennyi idősen már simán főzelékkel etetett :)))

Nyilván mindenki maga tudja mit csinál, de szerintem se kell "leköpködni" azt, aki nem várja ki a 6 hónapot.

2009. jún. 22. 12:42
akkor sok egészséget nektek!és igazán kár hogy ilyen elutasítóak vagytok.itt ez nem annyira jellemző.
2009. jún. 22. 11:48
na, akkor szerintem itt az ideje abbahagyni, mert nem örülnék, ha offolna a fórum.. Ében te teljesen másképp látod a táplálást, s csak a saját igazad nyomod. pont ezért lettek azok az anyukák megkérve, akik ellene vannak, hogy ne írjanak, köszönjük
59. ében11 (válaszként erre: 58. - 9b10f3d7ff)
2009. jún. 22. 11:20
én nem azt mondta ostobaság...csak több ismerősömnek lett beteg a babája, ami elég kellemetlen, hisz jót akartak neki amikor ezzel azzal megetették-tehát én nem a tudomány részével jöttem elő, hanem saját tapasztalattal.a babának az az első hat hó fontos, nekünk meg nem sok idő, annyit ki tudunk bírni,hogy ne ettesük meg mindenfélével.2-3 hósan,pedig csak még 3 hót kellene várni,nem sok idő, nem ezen múlik az ízlése stb. de az egészségéért sokat tehetünk ha türelmesen várunk.amúgy meg a párom is allergiás lett-pedig akkor nem volt szennyezett(30 éve) ugye?nagyanyáink táplálkozás nem olyan volt mint a mostani, mert frisset ettek, nem volt üveges,zacskós tartósítót aroma étel.és ezekbe beletartozik a turorudi,keksz,tejszelet ésatöbbi amit a legtöbb kismama jó szívvel ad a babának.én is úgy etettem az enyémet ahogy a nagykönyvben meg van írva, de nem sterilen, ha akarta a homokos kezével ette a kiflit, az hogy várjunk hat hónapot nem jelenti azt hogy sterilek leszünk.az más szokás kérdése, ki mennyit törölgeti a gyerekét.
58. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 45. - Ében11)
2009. jún. 22. 11:11

Ne haragudj hány okos ötletről bizonyosodott be, hogy ostobaság volt? Pl. a boci igyon csak tejet embernek nem való. Ne együnk tojást, majd együnk.

Ne vajat együnk, együnk margarint aztán ez sem jó , mert rákot okozhat írják most róla.

A lényeg nagyszüleink, szüleink nem szenvedtek az allergiától..... és mit ettek és mikortól???

Szerintem nem ezzel van a gond a szennyezett világgal.

Angliában egyes helyeken annyira sterilen tartják a babákat, hogy úgynevezett kosz injekciókat kapnak a gyerekek, hogy beinduljon a természetes védekező rendszerük.

Van ismerősöm aki tök sterilen és ahogy megvan a mostani nagykönyvben írva úgy nevelte csemetéjét millió dologra lett a gyereke allergiás, és van aki korán hozzátáplálta, állatot tartott a gyerek mellett és se ételre, se növényre, se állatra nem lettek allergiások ezek a gyerekek.

Ijesztgetni sem kell senkit és bátorítani sem, hiszen minden ember egyedi adottságokkal születik.

Most nem akarok kitérni azokra a törzsekre akik nem ismerik a fekély és egyéb betegségeket nem sorolnám ide fel milyen betegségeket pedig a higiénia nem jellemző rájuk. Ösztönösen nevelik gyermekeiket.

2009. jún. 22. 10:35
ok, megértettem/tük...
2009. jún. 22. 10:34
én egyáltalán nem, de mindegy.jó szándék vitt rá.
2009. jún. 22. 10:32
persze annak ott a másik fórum... a sima hozzátáplálás. sok anya is kiváncsi erre az oldalra, de rettenetesen fárasztó, hgo yállandóan más anyuka oktat vagy épp le.... ez miatt. DIREKT AZÉRT ÍRTAM, HOG YITT NEM AZ ELLENVÉLEMÉNYEK KELLENEK
54. ében11 (válaszként erre: 50. - 1f9774333a)
2009. jún. 22. 10:31
csak sok sok anya leendő anya olvas benneteket, és jó lenne ha tudná az éremnek van másik oldala is-hidd el több gyerekes anyát is meglepett, mikor a 3 gyereke nem bírta a korai hozzátáplálást, mert teljesen biztos volt benne semmi baja nem lehet, aztán mégis...orvos vizsgálatok beteg gyerek ezt nem kívánom senkinek sem, sőt ezért írtam ide.
53. 1f9774333a (válaszként erre: 51. - Ében11)
2009. jún. 22. 10:30
ok. Te véleményed, zárjuk le. sajnálatos a párod, de hál Istennek abszolut nem mindennapi...
52. ében11 (válaszként erre: 50. - 1f9774333a)
2009. jún. 22. 10:28
a párom esete pont abba a vissza 20-30 évet dologba van.örülnek hogy megmaradt, él.
2009. jún. 22. 10:28

én ezt értem de mikor van tápi meg tejci minek elsietni, miért nem lehet igazodni a kicsi igényeihez, neki az az első hat hó nagyon fontos, hogy erős legyen a bélflórája így az immunrendszere is!

miért nehéz ennyi időt kivárni?utána annyit ehet amennyit csak bír, bőven lesz még ideje :D

50. 1f9774333a (válaszként erre: 48. - Ében11)
2009. jún. 22. 10:27
de van ugyanúg 10000+1 mellette is, akinek semmi baja nem lett... menj egy kcisit vissza az időben, mi volt 20 évvel ezelött... de ezen kár vitázni. pontosan ezért írtam a kezdetben, hgoy aki ellene van, az ne írjon, annak van másik fórum... itt mindenki lebacccccca azt aki hamarabb kezdi. saját felelösség....
49. 1f9774333a (válaszként erre: 45. - Ében11)
2009. jún. 22. 10:25
Pontosan az ilyen okos dolgok miatt indítottam, ezt a fórumot, hgoy tudjanak azok az anyukák is beszélgetni,akik hanmarabb kezdik, s ne támadjanak le minket.. ezért ha kérhetlek... köszi
2009. jún. 22. 10:22

nem bántásból írtam ezeket.Csak több olyan dolog történt a családomban ismerőseimnél, mikor a mindent eszik a gyerek felkiáltásnak hirtelen nem örültek úgy mint addig.a párom ödémás lett 1 évesen, vagy a tej vagy a szőlő miatt azóta sem tudják,mert már evett mindent,alig maradt meg, újratanult járni stb.

a másik ismerősömnél a 3. gyereknél nem jött be a korai hozzátáplálás, el kellett hagynia az ételeket csak allergiás babáknak való tápit kaphatott mert kiütéses lett(pedig az első kettőnek semmi baja nem történt) az unokahugunk meg ekcémás lett,befulladt 1 évesen, ő is evett már mindent.csak ezért írtam.a gyerek egészsége az első és nem a kényelmi szempontok,hogy később meg kell tanítani kanalazni, vagy válogatós és el kell találni hogy szereti stb.

2009. jún. 22. 09:32

ja és a 400 ft-os püré miért olcsóbb mint a tápszer?

az enyém napi 4 adag pürét főzeléket evett 2 adag tápszert(előtte tejcit) ebben az esetben a püré volt drágább nem a tápszer.persze a pürét főzeléket inkább én készítettem-és az ár befolyásolt.

46. ében11 (válaszként erre: 40. - Kostyi79)
2009. jún. 22. 09:30

most tolták ki 2éves korra a glutént.

persze kaphat 1évesen is, csak nem sokat kenyérhéj egy egy kifli.de van rizsszelet,kölesgolyó.ennyi idősen az enyém 2 adag gyümit 1-2 adag főzeléket evett.

2009. jún. 22. 09:28

rettenetes butaság ez a fórum!és az is hogy akinek más a véleménye ne tegye meg.

A babák gyomra bélrendszere a tejcire van berendezkedve, az első pár hóban még ezt sem emészti tökéletesen anyatejci darabok a kakiban is vannak -ezért nem jó ételt kínálni neki, alig emészti meg-max. az allergia hajlam erősödhet és nem rögtön-előfordul hogy fél egy év után kap ekcémát, fullad be, lesz hasmenése stb.!

6 hóig anyatej, vagy tejalapú tápszer(allergiás babáknak is van megfelelő).

az enyém 7 hósan kapott mást előszőr, és egyáltalán nem válogatós és szeret rágni kanállal enni-ha valamelyik baba nem ilyen, az nem az anyatejci szopi miatt ilyen!sokkal inkább mert válogatós esetleg sok édeset kap keksz túrórudi és társai.nagyon szomorú amit a gyerekekkel tesztek!mondjuk van tej-tojás és egyéb allergia fórum lehet egy idő után ott fogtok beszélgetni...

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook