Költözés cicákkal (beszélgetés)
Szia.
Pár napja én is dolgozgatok a kertben, most esik az eső.
A macsek nagyon szeret kertészkedni velem, de ilyesmit még nem tapasztaltam, hogy szinte vadászik rám.Futkos körülöttem, majd hirtelen ráugrik a kezemre és jól összekarmolja, és harapja.Kezdek félni tőle!
A másik dolog ami probléma, az a bolha nyakörv. Jó pár napja rajta van, de most ma reggel nagyon sok kullancsot szedtem ki ,főleg a nyakörv alatti részen találtam, őket. Nem tudom mit is csináljak? Valamilyen szerrel bekenhetem-e a szőrét addig, míg nem tudunk erre megfelelő nyakpántot beszerezni.
Várom a tanácsokat.
Muffin cicának van egy fura új szokása, ma is szívesen gyakorolta:
odaáll az utca közepére, terpeszállásba (!) áll, határozottan betámaszt és farkasszemet néz a közeledő autóval!!!
én meg frászt kapok!! ma ötször álltak meg, mert nem futott el... meg én is végig figyeltem ám!!
mondtam a férjemnek, nem lesz ez így jó, már védi a ház területét a macskusz! azért mégis, ha elefánt lenne, még csak hagyján, de egy kis cicahölgy!!
lent a kertben fogok tovább dolgozni, az sztem segíteni fog, mert az alsó utcában naponta három autó van lépésben úton. lent óriási a terület, de ugye a cicusok ott vannak szívesen, ahol mi is vagyunk. ez eltereli majd a figyelmüket a bejárati részről.
két fehér szépségünknek a környék csodájára jár:)
Füleske most már egyedül is kimerészkedik. mit is mondok, kimerészkedik? kijár!
múlt héten napokig dolgoztam a kertben és ez sokat segített. a ház ajtaját nyitva kellett hagyni, mert ugye termetes cicus és a pincében bizony fel kell ugrani a szekrényre (ami derékig ér és a lépcsőről ugrik egyébként is)és utána még az aknába épített feljárón is át kell esni, de visszafelé két "lejtő" van, úgy lekesen közlekedett már.
ma véletlenül be volt csukva a lejáró ajtaja, szólt, hogy nyissam már ki, mert őfelsége most kiviharzana:)) úgy örültem!!
Wirsli cicával viszont komolyabb gond van, mint gondoltam, enyhén véres habot hány...:(
eddig már találtam egyszer ilyet, de nem tudtam, melyik cicától származik. hát éppen az előbb megtudtam. úgyhogy megyünk a dokihoz, ennek a fejleményét nem várom ki. egyébként is apatikus az első csúnya bunyó óta.
eddig úgy gondoltam, le van lombozva a helyzet miatt, de úgy látszik, más is közrejátszik.
azért beszélget, eszik, meghízeleg és nem mondanám, hogy egy súlyos beteg cica benyomását teszi ránk.
ma reggel kihúztam a két feketét az ágyból, kinyitottam ajtót ablakot és kivittem őket. 20 fok volt, védett helyen több is!
mondtam nekik, majd éjjel alszanak, ilyenkor minden valamit magára adó cica sütteti a hasát a napon és a porban hempereg:)este hétkor jöttem be:)
Wirsli előbb bent volt, de a többi három egész nap körülöttem ugrándozott.
Paprika nyári cica, a galéria kertjében nôtt fel. icipici korától fogva nézegette a víztükröt és napokig pancsolgatott és állt a madáritatóban, mert nem értette, hogy hogy lehet az, hogy a fény visszaverôdik, a bogár ráülhet és nem süllyed el, de az ô mancsocskája egyszerûen "átmegy" rajta!! :D
ez jobb volt, mint a legjobb mozi!!
nálunk is! bár én tiltanám. a férjem a nagy pártolója ennek. ha csöpögôre állítod, visszajárnak egész nap:)
nálunk a lakás és a kert több pontján vannak ketámia-edények, óriási tálak, madáritatók, hogy mindig legyen mit és hol inniuk.
Hiii, a kádba sohasem önként megy, akármivel is próbálkozom.
A 'picike' L alakú medencébe ugrott bele, s csak azért, mert valamilyen madár túl alacsonyan repült fölötte át. Jó dühös lett.., utána meg kétségbeesett...nekem kellett a hiúságát pátyolgatnom.DDDD
történt olyan is nálunk, hogy az egeret áztatták be...
csak a szag alapján találtam meg napokkal késõbb, bahhhhhh....:(
Aranyos lehet :)
Az enyémek maguktól beleteszik a jàtékukat a vízbe, aztàn néznek, hogy abból ôk nem isznak :)
És persze ki se veszik.
Mostanában egy tiszta fekete cica is mindig nálunk tanyázik. Nem tudom, hogy lányka-e?,... még talán őszi macsek, és menekül....előlem.
Nekem voltak fekete cicáim is, de ők sosem 'lányok'.
Most az a kérdés merült fel bennem: lehet, hogy ő az igazi 'csaj' a kandúr macskámnak?
Na, apportírozást? hogy szeretik!-már pici koruktól...
ha beledobom a vízbe a játékát, akkor kihalássza és odahozza hozzám!!
kicsi korában sokat játszottunk így, igazi tehetség, csak aztán pár hónapig külföldön voltam és a férjem nem gyakorolt vele minden nap:(
de nem fekejtette el!! csak már nem csinálja 15-ször egymás után:)
Egy ismerôsöm cicája is most lett náthás, nem csak kicsiknél jöhet elô.
Dokihoz nem viszed el?
Az enyémek azt sem tudnák, mi az az egér :)
Nem hogy azt, mit kell vele csinàlni.
megint bunyó volt, most választottam szét őket:(
igazi hős a fekete cicám! de szerintem elkapott valamit, mert eléggé apatikus lett és állandóan tüsszög már több, mint egy hete:((