Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Kölesgombóc pirított szalonnával recept

Kölesgombóc pirított szalonnával recept

A Kölesgombóc pirított szalonnával hozzávalói:
25dkg köles
25dkg tehéntúró
15dkg fülstölt szalonna
3dl tejföl
1mokkás kanál Vegeta

őrölt bors


A Kölesgombóc pirított szalonnával elkészítési módja:
Az alaposan megmosott kölest 8dl sóval,őrölt borssal,Vegetával ízesített vízben állandóan kevergetve sűrűre főzzük,majd kissé kihűzjük.Közben az apró kockákra vágott szalonnát ropogósra pirítjuk,és egy evőkanálnyi szalonnazsírral kikenünk egy tűzálló tálat. Ezután a langyos masszából vizes kézzel gombócokat formálunk,a tálba halmozzuk és meglocsoljuk a szalonnazsírral.Rámorzsoljuk a tehéntúrót,két deciliter tejföllel meglocsoljuk előmelegített sütőben 20percig sütjük.A kölesgombócokat melegen,a maradék tejföllel meglocsolva tálaljuk.

Érdemes a kölest a babhoz hasonlóan beáztatni,mert egyenletesebben és gyorsabban puhul és kihűlés után nem keményedik vissza.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A kölesgombóc pirított szalonnával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook