Kőgáz "Kőgáznak" lenni... szerintem... (napló-részlet) (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Kőgáz "Kőgáznak" lenni... szerintem... (napló-részlet)
Azt olvastam nehany honapja, hogy a mostani gazdasagi vilagvalsag kirobbantasaban igen-igen jelentos resze volt a Rotschild csaladnak - tudatosan okoztak ezt a kaoszt...
Bocsi, off volt, de le kellett irnom :))
Hát, a gazdagsághoz nem feltétlenül társul,(sőt!) műveltség, tudás:)
Engem a buta gazdagok tudnak irritálni, akik azt hiszik, mert pénzük van, nekik van mindig igazuk.
Sajna, viszont, mégis ők nyernek, mert itt nagyon nagy a korrupció:(
Sziasztok!
Én a cikkbe bele sem kötnék, inkább a Rotschild családon akadt meg a szemem. Lyrian! Te ezt honnan veszed, hogy mindenért meg kellett dolgozniuk? A világ legbefolyásosabb zsidó pénzemberei, a bankárok lelketlen klánja. Felosztották egymás között gyakorlatilag a világot és azt mondod hogy semmit nem dobtak a gyerekek ölébe? :)) Forrásom, melyre hivatkoznék és melegen ajánlom szemfelnyitó olvasmánynak a világgazdaságot és világrendünket, a minket körülvevő valós "mátrixburkot" illetően Endrey Antal: a Disznófejű nagyúr című művét. Hidegzuhany. Elolvasása után többek között egyből jobban érthető lesz az is, hogy miért vannak ember és ember között akkora kulturális, műveltségi, tudományos, anyagi, elvi, erkölcsi és intelligenciabeli különbségek. Amikről ugye itt is folyik éppen a vita. :)
Ilyen 'kogazdagokat' nem ismerek, amilyeneket a cikkiro emlit, de akiket viszont igen, azoknak mas szinten kell megallniuk a helyuket az eletben, mint az atlagszulok gyerekeinek es azokra sem nehezedik kisebb nyomas, sot.
Nem sikk iskolazatlannak, butanak, nyelveket nem beszelonek lenni. Meg ez a rossz oltozkodes sem.
Vannak nagyon erdeti gondolatok abban amit írtál, de biztosan azért nem vágyom többre, mert ezt a mintát láttam. Szerényen, egyszerűen, becsületesen élni...
Az viszont biztos, hogy örökre hálás leszek ezért az értékrendért, mert nem ácsingózok a pénz után. Egyáltalán nem vagyok anyagias, amennyi van azt osztom be. Nincsenek amúgy megélhetési gondjaim/ink.
Ha már szinte semmiért nem kellene megküzdenem miért is dolgoznék?
Engem egy csomó minden érdekel, amivel nem foglalkozok, mert dolgoznom kell. Miért ne tölthetném az időmet azzal?
Hová tünnének a céljaim?
Az út a cél.
Szükségem lenne még egyáltalán olyan társra aki mellettem van jóban és rosszban?
Igen, mert ember vagyok. Nem a létfenntartás lenne az elsődleges, de attól jönnek más jó és rossz dolgok.
Hány pasi szemében lennék én az álomnő, ha tele lennék zs-vel? Lenne 3 diplomám?
"Pénz nélkül" eddig is szerettek, pénzért soha nem vettek meg. Ha 3 diplomám lenne, akkor nem okosabb, hanem műveltebb lennék. A párom egyenrangúnak tekintem, és nem egy tunyi-munyi. Nem körözném le. Ha elválnának az útjaink, akkor nem esnék kétségbe, sok okos pasi van a földön, mint művelt is.
Hogyan tudnám megállni, hogy ne adjak minden rászorulónak a pénzből?
Így is szoktam adni, de van egy stop. Muszáj, különben én is rászoruló leszek.
Hogyan tanítanám meg mindazt a lányomnak, amit nekem tanítottak a szüleim, akik sose voltak gazdagok?
Nem megveszek neki mindent, hanem nevelek. Nem ezt csinálták a szüleim?
És mit kezdenék a pénzzel ha már most úgy érzem, nem vágyom többre?
Megpróbálnám úgy befektetni, hogy később se kelljen aggódnom.
Igen az arany középút itt is a nyerő...
De a szegényebb gyerekek rátermetebbek is. Gyakran felismerik, hogy az egyetlen kitörési lehetőségük ha tanulnak, dolgoznak, jövőt építenek.
Ha már szinte semmiért nem kellene megküzdenem miért is dolgoznék? Hová tünnének a céljaim? Szükségem lenne még egyáltalán olyan társra aki mellettem van jóban és rosszban? Hány pasi szemében lennék én az álomnő, ha tele lennék zs-vel? Lenne 3 diplomám? Hogyan tudnám megállni, hogy ne adjak minden rászorulónak a pénzből? Hogyan tanítanám meg mindazt a lányomnak, amit nekem tanítottak a szüleim, akik sose voltak gazdagok?
És mit kezdenék a pénzzel ha már most úgy érzem, nem vágyom többre?
Haaat.. nem mondom, hogy nincs igazad, de sok szegeny gyereket kikozositenek, leneznek csak mert nem jar a legujabb ruhakban, nem villog smart phone-okkal meg psp-vel. Ettol a szegeny gyerek tokre beforul, duhos lesz a vilagra, a gazdagokra meg foleg a szegenysegre.
Szerintem a vegletek nem jok, sem a nagyon szegeny sem a nagyon gazgag hatter nem egeszseges.
Igen. Fiatalok közt mozgok, gimiben tanítok. A legtöbb baj a gazdagabb gyerekkel van. Nagyon ritkán találkozok olyan családdal, akik gazdagok és adnak igazi útravalót a gyermekeiknek... Persze van kivétel is.
Lehet rosszul hangzik, de a szűkösség és a szegénység jellemformáló...
És abban is biztos vagyok, hogy ha bejönne hétvégén a lottó ötös (és szoktam játszani, mert szívesen lennék kő), akkor nem veszne el az emberségem. Ezt is otthonról kell hozni.
Azt árulják el, akik állítják, hogy nem akarnak gazdagok lenni: miért nem?
Sajnos soha nem voltam kőgazdag - hadd higgyem, hogy még lehetek >:D
Nem csak beleszülettem abba, hogy dolgozni kell, és semmi nem megy magától, de abba is, hogy szilárdan meg vagyok győződve az "emberi értékekkel" kapcsolatban. Így pl. egy efféle társaságban nem sistergek, hogy nem tehetem meg, hogy aranyat, ezüstöt gyűjtögessek, hanem megpróbálom onnan terelni a témát. (Egyébként elég kevés szó esett az "értelmes" témákról. Csak annyit tudunk, hogy a cikk írója ostobának tartotta a társaságot és bele sem próbált folyni a beszélgetésbe.) Alap, hogy nem ítélek el vkit azért mert szegény v azért mert gazdag. Ha fennhordom az orrom, és elfordítom a fejem, akkor persze, hogy nem tudok meg semmi jót sem.
Csak azért írok, mert én is akarok egy piros kockás hangszórót. :-)
Vannak vagyonos emberkék akik nem becsületes úton szerezték a pénzt. Méghozzá nagyon sokan. És itt nemfeltétlenül kell köztörvényes bűnözőkre gondolni.
Nem minden embernek van vastag bőr a képén ahhoz, hogy kihasználjon másokat, hogy a sz@rból is pénzt csináljon.
Aztán ott vannak még az igazán nagyon fontos poziciókban ülő emberkék, akik szintén nem a tehetségüknek vagy tudásuknak köszönhetik a vastag borítékkal járó állásukat. Csak éppen jókor voltak jó helyen. Tehetségük mégis van, ami abban mutatkozik meg, hogy hogyan tudnak érdek kapcsolatokat kötni, különféle pályázati pénzeket lenyelni. Hazugságok, csalások árán halmazodik vagyonuk.
Igenis az ilyen emberek irritálóak.
Persze vannak szerény, jótékonykodó, dolgos becsületes gazdagok is.
Sajnos az ilyesmi (gyerek agressziv a szulo fele) nem csak a gazdag csaladokban fordul elo, ez nem penz, hanem neveles kerdese, amit szegenyen is el lehet szurni.
Miert nem szeretnel kogazdag lenni? Nem lepra az, attol meg megmaradhatnak az elveid, az emberi ertekeid.
További ajánlott fórumok:
- A legidegesítőbb reklám szerintem...
- "Jaaa és szerintem ma már nagyon ritka az olyan felnőtt nő, akinek ne lett volna minimum egy abortusza. . . "
- A legszebb szerelmes dal szerintem...
- Kukába a mosódióval, szerintem!
- Mit tennétek, ha nem tudnátok eldönteni, hogy a párotok hazudik-e vagy nem?Arra gondolok, hogy szerintem ismerkedik titokban más lányokkal.
- Legszebb női és férfi név szerintem .......!