Kismama vagyok Angliában! (beszélgetés)
Szia Ani_Ati!
Koszi szepen. Meg nem foglaltam magamnak idopontot,meg akartam beszelni elobb veletek. Te jol erzed magad? Egy par ismerosom panaszkodott,hogy oltas utan nagyon beteg volt...
Most jol ram ijesztett a doki! Hetvon volt a GTT teszt es a dietetikus felirt egy gyogyszert,amit el kellett kezdenem szedni. Erre az orvos egy kicsit kiakadt,mert szerinte ez nem jo kismamaknak,raadasul nem tudta elerni telefonon a csajszit,hogy indokolja meg,miert ezt irta fel es nem az inzulint. Azt mondta,ha beszel vele,felhiv,de ez eddig meg nem tortent meg,minden esetre nem vettem be,nehogy baja legyen a babanak...
Szia makrela!
Én okt 22-én kaptam meg az oltást, és azt mondták, hogy 25 nap kell, hogy kialakuljon a védettség. De beteg nem leszel az oltástól!
Szep jo reggelt mindenkinek ezen a gyonyoru zaporesos londoni napon :) Ma majdnem vegigaludta Titi az ejszakat,ami nagyon ritkan fordul vele elo :) A cukorszintemet a vartnal jobban sikerul kordaban tartani,pedig nagyon aggodtam,mert iszonyuan kivanos vagyok. Csak nem szeretem naponta 4x szurkalni magam,hogy megnezzem eppen hogy allunk:DDD Szerdan voltam midwife-nal,vegre meghallgattunk a pici szivet,nagyon jo erzes volt!!!!!!!!!!!!! Minden rendben van vele.
Ti beadattatok magatoknak az influenza elleni oltast? Ma megyek a dokihoz,de nem tudom eldonteni,kerjek-e ra idopontot... Attol felek,hogy meg betegebb leszek tole es gyogyszert ugye nem lehet szedni,de lehet,hogy nem is lennek influenzas...
Szia Tutyus!
Udv a forumon! Gratula a babahoz,(vagy babakhoz)!
Nagyon nagy boldogsag lehet,ilyen sok probalkozas utan babat varni! Jo egeszseget!
Szia Monoka!
Sok szerencset! Ne felj,minden rendben lesz :)
Szia Tutyus, udvozlunk a forumon! Eloszor is gratulalok! Orulok, hogy sikerult vegre, nagy orom lehet!
Nekem egypeteju iker kisfiaim vannak, most lesznek november 6-an 1 evesek :) Ok sajnos nagyon koraszulottek voltak, 30 es fel hetre szulettek, nagyon nehez volt, de szerencsere most mar minden rendben.
Egyebkent harman vagyunk a forumon ikrekkel :))
Sziasztok!
Ma voltunk a kórházban. Mivel nem alszom már 3-4 éjjel, annyira viszketnek a végtagjaim, úgy döntöttek hogy holnap indítanak. Holnap töltöm a 41. hetet. Remélem minden ok lesz.
Jaj, szegény Nyuszika, jól megszenvedtek...
De tudom ajánlani a köményteát, nekünk is bejött. Én filteres édesköményt és étkezési köménymagot forráztam, és nagyon hamar meghozta az eredményt.
Az én gyerekeim is szájpenészesek voltak, főleg a legnagyobb. Figyelj a fenekére, mert ha nagyon kipirosodik és fáj neki, akkor lehet, hogy oda is elért a gomba. Akkor Canestennel kend, az rendbe hozza.
Remélem, lesz valami javulás hamarosan!
Sziasztok
Ma meg volt a 2. túránk a szülészet triage részén.. Kedd este óta alig mozgott a babó. Aztán 1,5 óra monitorozás után kiderült csak lusta volt őkelme. Viszont most aztán nagy munkában van, mintha ki akarná rúgni a ház oldalát. Mikozben rajtam volt a monitor ugye azt is figyelik, hogy van-e méhösszehúzódás, ami nekem elég sűrűn volt/van (feltehetőleg ez a Braxton Hicks) de azzal hazaküldtek, hogy amig nincs vérzés vagy nem jár fájdalommal, addig ok. Azért érdekelne, hogy ez mennyire normális, hogy egy óra alatt 6-7 ilyen összehúzódás van..?
Szia Nyuszika!
Egyetertek veled :) En 50kg voltam Titi elott,es a 36.heten voltam 63kg. Most 55kiloval kezdtem es 59 vagyok jelenleg.
Nekunk nem volt szajpenesz,nem is nagyon tudom,hogy nez ki. Viszont a hasa sokaig fajt Titinek, Anya mondta,hogy fozzek neki teat komenymagbol. Ez bejott. Az elso par napban -mar bocsanat a kifejezesert- de pukizott szinte allandoan,eleg volt egyet asitania is :),kesobb megindult a kaki is...
Nyuszika, en sem hallottam szajpeneszrol azelott, csak mikor a fiuknak lett. Meg is ijedtem, de aztan mondtak, hogy nagyon gyakori, ami megnyugtato volt.
Szerencsere Davidnak nem volt nagyon durva, hanem nagyon lightos, csak par folt, de az sajnos sokaig. Igazabol szinten tartas ment, de nem javult. Olyan szerencsere nem volt, hogy az egesz szaja tele lett volna. Meg O nem szenvedett tole, mert ugyanugy jo kedve volt es evett rendesen. Szerintem pont azert, mert nem hatalmasodott el rajta, csak az a par folt volt. Persze baromi idegesito volt, hogy nem mulik. Na, meg a cicim, tiszta piros volt, neha verzett, korbe volt repedve a mellbimbom, szenvedtem rendesen, de nem hagyatm abba a szoptatast. Illetve volt, hogy 2 hetig csak fejtem Nekik, mert a fejestol nem fajt annyira, mintha a fiuk szopnanak.
Szerencsere Ok nem voltak hasfajosak, ez kimaradt nekunk.
Nagyon sajnalom kis Kevint, de hidd el elmulik ez is es utana jo lesz! Jobbulast!
Hello Csajok,
Makrela, orulok, hogy Titi mar jobban van!
Hajni, en nem gondoltam otthon szulesre, mert itt elunk, meg tudod, nekem sok vizsgalatom volt, 2 hetente uh, nem lett volna jo megzavarni a folyamatot. Meg az en ferjem nem magyar, jobb volt igy.
Orulok, hogy megkaptad az idopontot, mostantol olyan izgi :)
Szia Csinita!
Igen,halistennek Titi mar jobban van.
A cukorral kapcsolatban igazad van es jobb,hogy tudok rola,legalabb jobban tudok vigyazni a babara. 19 hetes vagyok,epp penteken mondtak,hogy mivel Titi is 38 hetre szuletett,nagy a valoszinusege,hogy a teso is hamarabb jon :)
Sajnalom Makrela, de az legalabb jo, hogy tudod, hogy mire szamithatsz, hiszen egyszer mar vegig csinaltad igy. Kitartas, mar ugyis felidonel vagy kb.
Titi jobban van mar?
Szia Nyuszika! Szegeny pici Kevin! Tenyleg minden baj utoleri! Remelem hamar tulesik rajta es minden rendben lesz!
Megvan a GTT teszt eredmenye... Sajnos hiaba remenykedtem,ezuttal is cukorbetegseggel kell vegigcsinalnom a terhesseget. Felszereltek cukorszint merovel,kiskonyvvel,pont min 3 eve es hetente jarhatok ellenorzesre azon felul,hogy itthon napi 4 alkakommal kell szurkalni magam,hogy merjem a szintet. Dieta ezerrel,semmi nasi( csak az egeszseges fajtabol valo) es a felelem megint,hogy mivel artok a babamnak. Mert ha magas a cukorszint,akkor ugye a baba nagyra no es ez nem is tul egeszseges pluszban nehezebb a szules ha termeszetes uton erkezik.
De nezzuk a dolg jo oldalat, Titi utan csak 5kg plusz maradt rajtam,remelhetoleg most sem fogok sokat hizni,mivel be kell tartanom a dietat :)
Sziasztok,
nekem az Apám Londonban él, de vele nem túl intenzíven tartjuk a kapcsolatot.
Persze majd decemberben jön az Anyósom és Anyukám is 1-1 hétre babázni, de hát most is jó lenne valaki a közelben. Így meg marad a skype és a várakozás.
Még pont 1 hónapunk van a babáig papírforma szerint, aztán majd meglátjuk meddig akar bent maradni a melegben :D
Sziasztok Csajok! Üdv az újaknak :)
Én 28.-ra voltam kiírva, de még semmi... november 3.-án kell mennem a kórházba, de gondolom nem nyúlnak hozzám.
Nagyon jó azért ha az embernek itt van a családja! Nekem itt vannak az öcsémék is és a húgomék is mindegyikük fél órára innen kocsival. Most a szüleim is kijöttek 6 hétre segíteni a baba körül, de már itt vannak több mint egy hete, kis babóm meg még mindig a pocakban... na de Rebekám nagyon boldog a mamával és a papával :)
ideiglenessel megyunk haza,otthonra kertuk, hatha igy gyorsabb lesz valamennyivel...nincs kedvem apa nelkul otthol ulni telen..:( amugy gyorsan telik az ido tegnap volt babo 1 honapos..
:)
További ajánlott fórumok:
- Igaz, hogy a reggeli rosszullétek jobban kínoznak ha lányt vársz? Olyan kismamák válaszára vagyok kíváncsi akik megtapasztalták mind2-őt.
- Szoptatós kismama vagyok, mit tudnék főzni ami hamar elkészül & nem kell sokat ott állni?
- 5+4 kismama vagyok
- Mit tehetnék, hogy ne vizesedjen a bokám? 30, lassan 31 hetes kismama vagyok. :)
- Ki hogyan viselte a terhességet? A végefelé vagyok, 26 hetes kismama vagyok és nehezen telnek már a napok, más is így volt vele?
- Munkahelyen hogyan jelentsem be, hogy kismama vagyok?