Kisgyereknek gyónni? (beszélgetés)
A Kresz közlekedési szabályok gyűjteménye, amit folyamatosan véltoztatnak, ahogy változik a kor.
Isten nincs, így isten-ember kapcsolat kilőve. Ember-ember kapcsolathoz meg nem kell több ezer zabálykönyv, azóta nagyot változott a világ.
A KRESZ-re, mint a közúti közlekedés szabályait is hasonlóan megkérdőjelezed?
Mert ugye a Tízparancsolat az ember-isten, ember-ember életét hivatott egészséges mederben tartani...
Pedig ez több ezer évvel ezelőtt íródott... És ha a zsidóság nem tiltakozik ellene...
Szoktuk is mondani, hogy a szerelmünket meg palacsintát szeretjük, csak Istent "imádjuk"... ami tulajdonképpen bizonyos értelemben a tisztelet megadása. Isten, mint transzcendes, a természetfölötti, az alkotó...
Avagy nálatok nem tanítják a Tízparancsolatot?
"Legnagyobb cél pedig, itt, e földi létben, ember lenni mindig, minden körülményben"
Ennél többet nem tehet ember, és ez sem egyszerű.
Nézd, én nem úgy tartom vissza, hogy márpedig akkor sem mehetsz gyónni! A saját szintjén elmagyaráztam neki, hogy miért nem, mint minden másban, ha ilyen nehézségbe ütközünk. Mikor eljön az ideje, hogy érett lesz az első áldozáshoz (egyébként mikor van a második?), akkor menni fog. Ha kell hozzá egy gyónás, oda is elmegy, de azt nem fogom hagyni, hogy pl. olyan csintalanságokra azt mondja a pap, hogy bűnözött, amik életkori sajátosságai minden gyermeknek. Továbbra is fenntartom, s ez a véleményem nem is fog változni, hogy egy gyermeknek nincs bűne. Hibái vannak persze, mint minden embernek, de nincsenek bűnei (a szélsőséges eseteket azért ideírom: afrikai gyerekek, akik már öli egymást, igaz, ott is a felnőtt képzi ki őket hadsereggé, vagy egy-egy gyermek gyilkos sajnos).
Természetesen azt sem fogom megengedni, hogy ő maga kreáljon, találjon ki magának valamit, csak hogy mondjon valamit (mint azzal itt páran eldicsekedtek).
Utána azonban nem fogom szorgalmazni, hogy továbbra is gyónni járjon. Templomba viszont nyugodtan mehet, ha megérti, amit a pap mond. Sok gyerek azért csintalan a templomban, mert unja, hogy egy helyben kell ülnie és olyasmiről beszélnek neki, amiről halvány lila gőze sincs.
Köszi. Nálam ebbe még az is beletartozik, hogy ne ártson se más embereknek, se az állatoknak, se a növényeknek, csak ha a testi épsége múlik rajta.
Én hiszem, Isten csodálatos világát. De nem hiszem, hogy imádni kellene őt. Inkább a többi teremtény iránt érzett tiszteletben, szeretetben, élni és élni hagyásban, attól függően, hogy milyen kapcsolatban vagyunk.
En csak azt szeretnem ha Loch ness visszajonne..Vele jo volt beszelgetni pedig o is a masik oldalt kepviseli:)
Hiaba ember es ember kozot van kulonbseg..
Jajj, igen a régi rendszer... Ott tényleg "szégyellni" kellett.
Bár, ha nincs tiltás, akkor is valahogy eltaláltál volna Istenhez. Nem?
Mondjuk nőkkel amúgy sem könnyű.
Korábban csak nőkkel dolgoztam. Hát, ott hol egyik, hogy másik volt menzi előtt, és ugye akkor még a légy zümmögés is az őrületbe kergeti a szebbik nemet...
Most csak férfiakkal dolgozom. Hmmmm :)))))
Tenyerükön hordoznak, csak egy telefon, s máris ott van minden amit kérek. :)
Ajaj, akkor jó lesz vigyáznom. Bár, most éppen fordítva volt, mert lányom szakítani akart, én meg tanácsoltam, hogy aludjon rá pár napot.
A magam hibájából indultam ki. Ahogy vittek a "hormonok", úgy szakítottam, békültem. Aztán rájöttem, jobb aludni akár egy hetet is a témára. ;)
További ajánlott fórumok:
- Segítségeteket szeretném kérni!!!Hogy a fenébe kell úgy bevásárolni, hogy hónap végén is maradjon? 4 fős család, két kisgyerekkel!
- Miért puszilják szájon a kisgyerekeket?
- Elhagyva kisgyerekkel.
- Új kapcsolat kisgyerekkel
- Hogyan szoktassuk le a kisgyerekünket, hogy ne a szülővel aludjon, hanem egyedül?
- Milyen fajta kiskutyát ajánlanátok családi házba, 2 kisgyerek mellé, ami középtermetű?