Kis korkülönbség testvérek között (beszélgetés)
szerintem nagoyn jó, nálunk 18 hónap van a két nagy között, és olyan szépen összenőtttek, az elején kicsit strapás volt mikor még mind a kettő pelenkás volt, meg még nem igazán értettük hgoy mit akarnak de megérte imádom őket, a harmadik kicsit kséőn lett majdnem 3 év van aközépső és a kicsi között (sajnos két babát elvesztettünk előtte)
összességében nagoyn jó csak ajánlani tudom
Sziasztok!
Kint voltunk egész délu, olyan szép idő van! A pici kidőlt, de a nagy még nem akar bejönni az udvarról! Még, jó hogy apa ma nem dolgozik, és ő a gyerekfelügyelő kint...:):D
Igen, van Thomasos készlet és mágneses favonat, meg elemes vonat, meg másik fa pálya kocsikkal....:)
A játékokkal van baj...mindig az kell, ami a másiknak. PEdig-komolyan mondom!-szerintem az oviban nincs ennyi fajta!!!
Ha összerakjuk a sineket, akkor Bálint, megy és szétszedi, Dominik meg nem tud játszani...
Ilyen problémák vannak, ilyenkor megy a veszekedés-a maguk módján...
Ne legyen ennél nagyobb bajuk!:)
Szerintem nem igazán tudsz mit csinálni, nagyon oda kell figyelni mind a kettőre, de gondolom, ezt meg is teszed.
Nagyon különféleképpen tudnak reagálni az ilyen helyzetekre a gyerekek, korkülönbségtől függetlenül. Nálunk 3 év és 3 hónap van a két gyerek között és a nagy egyáltalán nem volt féltékeny. Benne is voltak negatív érzések, de azokat felém irányította szerencsére, nem a testvérére. Az én szememre hányta, hogy "soha nem foglalkozom vele", holott miután megjöttünk a kórházból, külön figyeltem rá, hogy minden nap legyen legalább egy olyan óra, amikor csak vele vagyok. A baj az volt, kiderült, mikor ezt a kirohanását megbeszéltük, hogy nem akkor ültem le vele, amikor ő akarta, hanem amikor én tudtam rá időt szakítani, ez erősen függött ugye a kicsi alvásától. Ezután, mikor csináltunk valamit, mindig kérdeztem, hogy ez foglalkozás volt?, a végén ott tartottunk, hogy már az is foglalkozás volt, ha elmentünk a játszótérre:-)
A barátnőméknél viszont elég rossz volt a helyzet, náluk 5,5 év van a gyerekek között, tehát egy okos nagylány mellé érkezett a kistestvér, akivel már bármit meg lehet beszélni, ők is gondos elő- és felkészítéssel várták a tesót, mégis a tetőfokára hágott a féltékenység.
Nem lehet kiszámítani, és az a baj, hogy jobb recept nincs rá, mint hogy mindkettővel egyformán kell foglalkozni. A többit az idő megoldja.
(...a vége így értelmetlen...)
bevonom a játékba, hogy töltsük el együtt az időt!"
Ez egy nagyon jo otlet szerintem is.Az en lanyom es fiam kozt 1,6 ev a kulonbseg a lanykam javara.Feltekenykedes sosem volt,mert a kislanyom nagyon jol alkalmazkodik,turelmes es megerto altalaban.NAlunk az elejen a jatekokkal volt gond,hogy mindig pont az kellett mindkettonek.De nem sokaig,ma mar az sincs.Legtobbszor a kicsivel van tobb dolog,de be szoktam vonni a nagyot,pl hozza ide neki a pelust,ruhat,huzza le azoknijat stb.Igy erzi hogy o is fontos amiert reszt vehet a tevekenysegekben.
sztem nalunk is akicsivel lesz gond,mert o az erzekenyebb es turelmetlenebb gyerek,es mindent,mindenkit csak maganak akar.
De elmulik ez az idoszak nalatok is,a kicsi is meg kell tanulja,hogy vnnak dolgok amikben o nem vesz reszt csak a nagy tesoja.Ha ertelmesebb lesz nem lesz gond meglatod.
Szia!
Két fiam van és 24 hó szintén a korkülönbség!:)
Nálunk épp az a féltékeny, aki nincs a kezemben...:)
Oda-vissza szoktak féltékenyek lenni, de nem folyamatosan...Ha valamelyik fáradtabb, vagy nyügösebb, netán beteg(sajna most épp mindkettő), akkor van inkább ezzel gond. Közben meg majd megvesznek egymásért:) Próbálok úgy(is) játszani velük, hogy mindkettőt bevonom a játékba, együtt töltsük az időt...
nekem 2 és fél év van a két lányom között.Nem volt féltékeny,hála égnek:)
De egy ismerős is panaszkodott erre.neki azt tanácsolták,hogy legyen egy olyan fix nap a héten,amit megszokik a nagyobb gyerkőc,hogy csak vele mész el sétálni,vagy csak vele csinálsz valami programot.És a kisebb tesóra addig vigyáz valaki.Elé egy pár óra.Mondjuk kettő,de azt csak a nagyobbikra szabad szentelni.
További ajánlott fórumok:
- Mennyi az ideális korkülönbség a testvérek között?
- Szerintetek mennyi az ideális korkülönbség testvérek között? Ti meddig vártatok?
- Pici es Mini a családban, avagy nagyon kicsi korkülönbség a testvérek között...
- Kinek mekkora a legnagyobb korkülönbség testvérek között?
- Testvérek közötti nagy (10-12 év) korkülönbség, kinél milyen hatással van a kapcsolatukra?
- Nagy korkülönbség testvérek között