Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Kis korkülönbség testvérek között fórum

Kis korkülönbség testvérek között (beszélgetés)

1 2
22. pannakutyus (válaszként erre: 19. - Promama)
2010. febr. 23. 12:26
Szerintem nincs ideális, ugyanis teljesen gyerekfüggő. Nincs jó, vagy rossz, mindkét gyerkőc stílusától függ, na meg attól, hogyan viselkedsz velük. Minden korkülönbségre van példa az ismeretségi körünkben másféltől 12 évig, és nincs recept.
2010. febr. 23. 12:25

szerintem nagoyn jó, nálunk 18 hónap van a két nagy között, és olyan szépen összenőtttek, az elején kicsit strapás volt mikor még mind a kettő pelenkás volt, meg még nem igazán értettük hgoy mit akarnak de megérte imádom őket, a harmadik kicsit kséőn lett majdnem 3 év van aközépső és a kicsi között (sajnos két babát elvesztettünk előtte)

összességében nagoyn jó csak ajánlani tudom

2010. febr. 23. 12:24
Tesóm és köztem 2 év 8 hónap van, de szerintem ideális. Öltük egymást, de ez normális bizonyos keretek között. :)
2010. febr. 23. 12:16
Kis korkülönbség a gyerekek között.Jó-roszz?Kinek mi a véleménye, tapasztalata?
2009. febr. 28. 17:18
nálonk is ez van, most az apja őrzi kint:), amíg etetem a kicsit
2009. febr. 28. 17:04

Sziasztok!

Kint voltunk egész délu, olyan szép idő van! A pici kidőlt, de a nagy még nem akar bejönni az udvarról! Még, jó hogy apa ma nem dolgozik, és ő a gyerekfelügyelő kint...:):D

16. brigi23 (válaszként erre: 15. - Fbab8271ce)
2009. febr. 27. 12:31
Hát ez van nálunk is.Rengeteg fajta játék abbol játszanak 3 darabbal,a többi kiboritva a szobában,mondjuk én csak jokat nevetek amikor veszekszenek, anyukám meg rögtön szalad igazságot tenni ha nálunk van.Egyébként szerintem ez a legjobb dolog a világon amikor egymást közt "megbeszélik" .A bálint csak mutogat mivel lustika nem dumál, csak kiabál
2009. febr. 27. 12:12

Igen, van Thomasos készlet és mágneses favonat, meg elemes vonat, meg másik fa pálya kocsikkal....:)

A játékokkal van baj...mindig az kell, ami a másiknak. PEdig-komolyan mondom!-szerintem az oviban nincs ennyi fajta!!!

Ha összerakjuk a sineket, akkor Bálint, megy és szétszedi, Dominik meg nem tud játszani...

Ilyen problémák vannak, ilyenkor megy a veszekedés-a maguk módján...

Ne legyen ennél nagyobb bajuk!:)

14. brigi23 (válaszként erre: 12. - Fbab8271ce)
2009. febr. 27. 12:01
Láttam megnézetem a képeket, tündéri kis pasik.Igen akkor tudod hogy bárhova nézel mindenhol vonat van és kivülröl tudja a neveket
2009. febr. 27. 12:00
Nálunk a gergö a korhához képest elég okos gyerek ,neki el tudtam magyarázni hogy ö pici és öt csak ugy lehet etetni ha fogom fürdetni is stb...!Megértette, vele nincs is gond mert soha egyszer meg nem ütötte nem bántotta ,nem ugy mint a pici öt:harapj ,csipi, üti vágja, de közben meg imádja.Nem busulunk ezért mert tudom hogy sehol nem rontottam el egyszerüen ö ilyen természetü.De imádnak együtt autozni, labdázni
2009. febr. 27. 11:55
Nekem is van Bálintom:) ráadásul a kisebbik, és a nagyobbik nálam is imádja a thomast!:)
2009. febr. 27. 11:54

Szerintem nem igazán tudsz mit csinálni, nagyon oda kell figyelni mind a kettőre, de gondolom, ezt meg is teszed.

Nagyon különféleképpen tudnak reagálni az ilyen helyzetekre a gyerekek, korkülönbségtől függetlenül. Nálunk 3 év és 3 hónap van a két gyerek között és a nagy egyáltalán nem volt féltékeny. Benne is voltak negatív érzések, de azokat felém irányította szerencsére, nem a testvérére. Az én szememre hányta, hogy "soha nem foglalkozom vele", holott miután megjöttünk a kórházból, külön figyeltem rá, hogy minden nap legyen legalább egy olyan óra, amikor csak vele vagyok. A baj az volt, kiderült, mikor ezt a kirohanását megbeszéltük, hogy nem akkor ültem le vele, amikor ő akarta, hanem amikor én tudtam rá időt szakítani, ez erősen függött ugye a kicsi alvásától. Ezután, mikor csináltunk valamit, mindig kérdeztem, hogy ez foglalkozás volt?, a végén ott tartottunk, hogy már az is foglalkozás volt, ha elmentünk a játszótérre:-)

A barátnőméknél viszont elég rossz volt a helyzet, náluk 5,5 év van a gyerekek között, tehát egy okos nagylány mellé érkezett a kistestvér, akivel már bármit meg lehet beszélni, ők is gondos elő- és felkészítéssel várták a tesót, mégis a tetőfokára hágott a féltékenység.

Nem lehet kiszámítani, és az a baj, hogy jobb recept nincs rá, mint hogy mindkettővel egyformán kell foglalkozni. A többit az idő megoldja.

2009. febr. 27. 11:54
nálunk a nagyobb szok féltékeny lenni, azt szeretik, ha egyszerre kézben vannak, most csak a kicsi van itt a nagy alszik
2009. febr. 27. 11:53

(...a vége így értelmetlen...)

bevonom a játékba, hogy töltsük el együtt az időt!"

8. feher tulipan (válaszként erre: 4. - Rencsilany)
2009. febr. 27. 11:52

Ez egy nagyon jo otlet szerintem is.Az en lanyom es fiam kozt 1,6 ev a kulonbseg a lanykam javara.Feltekenykedes sosem volt,mert a kislanyom nagyon jol alkalmazkodik,turelmes es megerto altalaban.NAlunk az elejen a jatekokkal volt gond,hogy mindig pont az kellett mindkettonek.De nem sokaig,ma mar az sincs.Legtobbszor a kicsivel van tobb dolog,de be szoktam vonni a nagyot,pl hozza ide neki a pelust,ruhat,huzza le azoknijat stb.Igy erzi hogy o is fontos amiert reszt vehet a tevekenysegekben.

sztem nalunk is akicsivel lesz gond,mert o az erzekenyebb es turelmetlenebb gyerek,es mindent,mindenkit csak maganak akar.

De elmulik ez az idoszak nalatok is,a kicsi is meg kell tanulja,hogy vnnak dolgok amikben o nem vesz reszt csak a nagy tesoja.Ha ertelmesebb lesz nem lesz gond meglatod.

2009. febr. 27. 11:50
a tesóm és köztem 4 év van,szerintem ideális
6. fbab8271ce (válaszként erre: 1. - Brigi23)
2009. febr. 27. 11:48

Szia!

Két fiam van és 24 hó szintén a korkülönbség!:)

Nálunk épp az a féltékeny, aki nincs a kezemben...:)

Oda-vissza szoktak féltékenyek lenni, de nem folyamatosan...Ha valamelyik fáradtabb, vagy nyügösebb, netán beteg(sajna most épp mindkettő), akkor van inkább ezzel gond. Közben meg majd megvesznek egymásért:) Próbálok úgy(is) játszani velük, hogy mindkettőt bevonom a játékba, együtt töltsük az időt...

5. brigi23 (válaszként erre: 2. - Eb3745168d)
2009. febr. 27. 11:45
Nem a nagy féltékeny a kicsi ,vele még nem lehet megbeszélni 1 éves.igazából verekszik ha nagyhoz odabujok.Pedig ugyan ugy babusgatom öket
4. rencsilany (válaszként erre: 1. - Brigi23)
2009. febr. 27. 11:45

nekem 2 és fél év van a két lányom között.Nem volt féltékeny,hála égnek:)

De egy ismerős is panaszkodott erre.neki azt tanácsolták,hogy legyen egy olyan fix nap a héten,amit megszokik a nagyobb gyerkőc,hogy csak vele mész el sétálni,vagy csak vele csinálsz valami programot.És a kisebb tesóra addig vigyáz valaki.Elé egy pár óra.Mondjuk kettő,de azt csak a nagyobbikra szabad szentelni.

2009. febr. 27. 11:43
nekem nincs egészen 13 hó, 12 hó 24 nap kb
2009. febr. 27. 11:42
szia. nekem a gyerekek között 20 hónap van! Én semmit nem tudtam csinálni, majd szerintem ez magától elmúlik. Éreztetni kell a nagyobbik gyerkőccel, hogy ugyanúgy szeretjük mint a kicsit. :) MAjd kinövi:)
2009. febr. 27. 11:40
Sziasztok!az én kisfiaim között 24 hónap van imádják egymást, egy a probléma a kicsi féltékeny a nagyobbik tesóra!Mit lehet tenni ilyenkor?
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook