Kinek jár fogyatékossági támogatás? (tudásbázis)
Tudja valaki, hogy ebben a hónapban miért nem kaptam meg? Eddig a családival együtt jött, a honlapon meg az van, hogy minden hónap 5-ig kell megkapni. De papírt sem kaptam, hogy nem kapok! Járt más is így?
1. Látási fogyatékosnak azt a személyt kell tekinteni,
a) akinek látóélessége megfelelő korrekcióval
aa) mindkét szemén 5/70,
ab) az egyik szemén 5/50, a másik szemén három méterről olvas ujjakat,
ac) az egyik szemén 5/40, a másik szemén fényérzékelés nincs, vagy a másik szeme hiányzik; rövidlátás esetén – a fenti látásélesség értékeitől függetlenül – csak az jogosult a fogyatékossági támogatásra, akinek közeli látásélessége Csapody V., vagy annál rosszabb, vagy
b) akinek látótere mindkét oldalon körkörösen húsz foknál szűkebb. A szürkehályog műtéttel való gyógyíthatósága kérdésében a megyei, fővárosi vezető szemész szakorvos állásfoglalása az irányadó.
FOGYATÉKOSSÁGI TÁMOGATÁS kaphatok a szememre bal 10 jobb 12! :(
Én is csak onnan tudom ezeket és a hasonló dolgokat,hogy tavaly vizsgáztam mint TB ügyintéző.Ezt tanultam.
Koscsaj-nak van igaza.Az én kisebbik gyerekem is kapja és valóban ez az elintézési módja.
Nem vettem magamra, mivel én nem vagyok leszázalékolva, és nem is kapok semmit, maximum munkanélküli, vagy szociális segélyt. Most éppen a mozgássérültek egyesületénél dolgozom, ott hallok ezt-azt.
Sok link fiatal 30-40 körüli kigyúrt srácok pénzért rokkantak ő rájuk értem van 2-3 ismerős:((
Én még sosem voltam konditeremben... :((
Remélem előbb utóbb lebuknak ezek a csalók:(
Legszivesebben levideóznám akik a konditermeben ott lógnak egész nap közben roki nyugdijas és feljelenteném Őket csalásért:(
Manapság már nem nagyon lehet, óvatosabbak lettek. Amikor bejött a nagy munkanélküliség, sokan leszázalékoltatták magukat, akkor könnyebben megtehették. Most bajban vannak, de nem csak ők. Van, aki megússza, mert csak bizonyos koron alul vizsgálják felül őket.
Én 200300ft ot kapok munkám nincs, mert sehova nem vesznek fel:(
A lábam fáj...sokat fáj...ortopéd cipőt nem írathatok mert nincs rá pénzem:(
Ha párom nem lenne nem tudom mi lenne velem
a 82 jobb, mint a 67, de biztosan elírtad.
Hova??Ez jó kérdés....lesz itt még csúnya világ!!!
Manapság elég sok ilyen dolog történik, nem tudom, mi lesz a vége. Nekem is van ismerősöm, akit visszavettek, kevesebb százalékra, elveszíti a rokkant nyugdíját, de nem fog tudni elhelyezkedni. Fellebezett, közben kapta a kis 30 ezer forintját. Egy kicsit elhúzódott, közben kapta a nyugdíjat. Vissza kell neki fizetni. Nem tudom, miből fogja.
A dokik is összejátszanak a le százékoló orvossal:(
Szégyen gyalázat ami itt folyik!
Nem tudom hova vezet ez?
67 ról le vettek 82 re...szer9ntük javultam dokim szerint meg nem...és én is így érzem....8 műtétem volt...de ezek pénzéert százalékolnak...én nem adnék ezért pénzt, meg látszik a lábam fején a műtétek nyomai...sokszor nem a lábamat nézték, hanem pl a hasam stb...amivel nincs bajom...
Jól teszed ha ezek a szemét romák (tisztelet a kivételnek mert van normális is)minden kijátszanak elintéznek segélyről segélyre élnek és kapnak akkor az is kapjon aki TÉNYLEG beteg nem tudom valaha lesz e erre megoldás
Na azt elhiszem!!!A barátnőm is elment másodfokra és elvették tőle!!!És épp tegnap voltam a bíróságon ahol egy ilyen per zajlott.
Én is ha októberben lefokoznak igen perre viszem, nem érdekel.
Szégyen....és sok hasonló esettel találkoztam!
Egy is merősöm szklerózis multiplex-ben szenved és elvették a rokkant nugdiját...
Elég baj,hogy aki tolókocsival megy le rokkantosítani magát nem adják meg mondván ettől még dolgozhat de aki fizet az kap közbe meg lejár a kondi terembe minden nap sajnos ismerek ilyen link embereket(
Én nem vagyok beteg csak ezt tanultam és onnan tudom ezeket.
Sok ember kap jogtalaniul ilyen olyan segélyt...mi meg nem kapunk semmit...
Nekem sajnos van betegségem...nem kell eljátszani..de ezek eljátszák a depit, a pánikbetegséget...bármit.
Engem fél évre százalékoltak most le...pedig kb 8 műtétem volt jelzem születésem óta..ez van...szóval én nem is szeretek ezekbe belemélyedni, mert robbanok!
Legközelebb októberben megyek....
Ami fontos azt leirtam.Az az alapja a többit az orvosi bizottság dönti el...
jennyke1 -től kérdezd, mi csak infokat adunk.
További ajánlott fórumok: