Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Karamellás mandulafánk recept

Karamellás mandulafánk recept

A Karamellás mandulafánk hozzávalói:
30-35 dkg finomliszt,
2 1/2 dkg friss élesztõ,
14 dkg porcukor,
1/2 dl tej,
14 dkg vaj vagy margarin,
4 tojás sárgája,
10 dkg lehéjazott és nagyon vékony szeletekre (szálkásra) vágott mandula;
a tepsi kikenéséhez:
2 dkg vaj és kevés liszt.


A Karamellás mandulafánk elkészítési módja:
Az élesztõt elmorzsoljuk, és teáskanálnyi porcukorral együtt a tejbe keverjük. Langyos helyen felfuttatjuk. Közben a vajat a cukor kétharmad részével habosra keverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a liszttel és a megkelt élesztõvel alaposan kidolgozva, kalácstészta keménységû tésztát dagasztunk. Ha a tészta már jó levegõs, lyukacsos, lisztezett kézzel apró gömböket formálunk belõle. Ugyancsak lisztezett deszkán hagyjuk kelni még legalább fél órát, majd vajjal kikent és liszttel megszórt tepsibe téve, elõmelegített, forró sütõben pirosra sütjük. Míg a tészta sül, a megmaradt cukrot teflonserpenyõben barnára pirítjuk, és 1 dl vízzel leöntve addig forraljuk, amíg a karamell egészen felolvad. A megsült fánkokat a karamelles lébe bemártjuk, és vágott mandulában azonnal meghempergetjük.

Csak akkor kínáljuk, ha egészen kihûlt.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A karamellás mandulafánk elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook