Kínai leves recept

A Kínai leves hozzávalói:
25gr kínai szárított gomba,
fél kg sárgarépa,
fél kg vöröshagyma,
fél kg kínai retek,
fél kg paradicsom
10dkg uborka (hámozva),
2 póréhagyma,
10dkg salotta hagyma (hámozva),
3 újhagyma,
5 gerezd fokhagyma,
3cm gyömbér,
1 ek szójaszósz,
só bors, 1.5 liter víz.


A Kínai leves elkészítési módja:
A gombákat áztassuk be 20 percre, majd szeleteljük fel. Aprítsuk fel a répát, hagymát, retket, paradicsomot, uborkát és a póréhagyma fehér részét. A gyömbért szeleteljük fel. A sütőben, 220 fokon, süssük át a zöldségeket – kivéve a paradicsomot és uborkát, amiket 20 perccel később adunk a többi zöldséghez. 8 percig süssük tovább, majd tegyük át a zöldségeket egy lábasba, öntsük fel a vízzel, szójaszósszal, sózzuk, borsozzuk meg. Forraljuk fel, majd a habot szűrjük le. 2-3 órán át rotyogtassuk tovább takarékon, fedő alatt. Szűrjük le a levest, majd hagyjuk kihűlni.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A kínai leves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook