Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Kappan gombocok /Czifray István 1840-ból/ recept

Kappan gombocok /Czifray István 1840-ból/ recept

A Kappan gombocok /Czifray István 1840-ból/ hozzávalói:
(Eredeti helyes írással)

Vagdalj egy sült kappanak húsát apróra, áztass egy font kenyeret' s 2 kartzáros tejbe, ki's aprits a'hús közé.
Dörzsölj el 1/4 font csontvelőt habzásig, verj bele négy tojást, csinálj két tojásszékéböl gyönge habarékot, 's önts a vagdalt közé,adj hozzá sót, petrezselyem zöldjét metélve, keverd mind ezt össze, csinálj belőle tetszésed szerinti nagyságú gomboczokat, hányd levesbe 's főzd mind addig míg fel nem jönnek.


A Kappan gombocok /Czifray István 1840-ból/ elkészítési módja:
A fentiekbe egybe van írva.

Milyen érdekes?!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A kappan gombocok /czifray istván 1840-ból/ elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook