Főoldal » Írások » Szépség & Egészség témák » Kíméletes és biztonságos hajfestés

Kíméletes és biztonságos hajfestés


A kémiai hajfestékek gyorsan és tökéletesen befestik hajszálainkat, azonban több kellemetlenséget is okozhatnak… Néhány év után sokan töredezett, fakó és erősen ritkuló „hajkoronával” szembesülnek.


Amennyiben Te is szenvedsz ezektől a problémáktól, vagy meg szeretnéd előzni a bajt, akkor fordulj a természethez! No, de mit ajánl a természet? Szelíd és hatékony hajfestést és hajápolást!

Kíméletes és biztonságos hajfestés

Több növénynek van olyan festékanyaga, mely alkalmas a haj színezésére is. Ilyenek például: diólevél, zsálya, áfonya, ébenfa, kamilla… A legismertebb és legnépszerűbb mégis a henna és az indigó.

Hogy miért?

Mert a lehető leghatékonyabban színez, mégis gyengéd a hajhoz.

Mert az ősz hajszálakat is képes befesteni.

Mert természetes és csillogó eredményt ad.

Mert javítja a haj minőségét: selymesen dús, erős és rugalmasabb hajszálakat kap.

Mert a fejbőr problémáit is orvosolja, mint a korpa, hajhullás zsírosság stb.

Mert gyakorlatilag soha sem okoz allergiás reakciót, kivéve, ha valaki pont a hennára vagy indigóra allergiás (de én még ilyet nem hallottam).

Mert a kismamák is teljes biztonsággal alkalmazhatják.


Tehát nem véletlen, hogy egyre népszerűbb a természetességet kedvelők körében ez a hajfestési mód.


A 100% tisztaságú henna önmagában gyönyörű vörös színt eredményez, melyet lehet sötétíteni pl. diólevél főzetével. De jóval nagyobb színválasztékot biztosít egy másik forró éghajlaton honos cserje, az indigó. A henna vörös színe az indigó hozzáadásával a barna különböző árnyalataiba tolható el. Sőt még a fekete hajszín is elérhető vele.

Fontos, hogy ha ilyen módon fested a hajad, akkor az indigót csak és kizárólag hennával együtt alkalmazd. Hogy miért? A hennában lévő lawsone festékanyag kioldódik és a haj belsejében kapcsolódik a keratinhoz. Tehát az indigó csak hennával elkeverve fogja beszínezni a hajszálakat.

További előnyként sorolnám fel, hogy a henna/indigó keverékével biztosan egyedi színt fog kapni a hajad, hiszen minden embernek más és más a hajszerkezete. Ezért nem is lehet pontos színskálát állítani ezek mellé a hajfestékek mellé.

Érdemes még tudni, hogy a henna nem kopik le a hajról, csak lenő. Az indigónál már más a helyet, az kopik, de nem látványosan és nem gyorsan.

Ilyenkor tavasz beköszöntével sokan félve veszik le a sapkát a fejükről, mert a téli hidegben korpásodott a fejbőrük, vagy pont zsírosságot váltott ki a gyakori sapkahasználat. Vagy egyszerűen csak a fakó haj miatt kellemetlen a hajuk mutogatása.

Saját tapasztalataimon alapulva tudom, hogy ennél jobb hajfestési módszert nem ötlött ki egyetlen kemikáliával foglalkozó nagy hírnevű cég sem. Ezt egy óriási erő találta ki nekünk, mégpedig maga a TERMÉSZET!

És én úgy gondolom, ha már adta, akkor éljünk a lehetőséggel minél többen!

Sokat olvastam a természetes hajfestés e módjáról, de túl hosszú lenne mindent leírni, de talán hasznosnak találjátok ezeket az infókat is.
Írta: Gicza4, 2012. május 4. 09:08
Fórumozz a témáról: Kíméletes és biztonságos hajfestés fórum (eddig 29 hozzászólás)

Ha tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook