Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ki tud egy jó karalábéleves receptet? fórum

Ki tud egy jó karalábéleves receptet? (beszélgetős fórum)


25. jucusmucus (válaszként erre: 1. - 5da2bd95cb)
2009. szept. 18. 11:52

Szia !

Én le szoktam reszelni a karalábét. Megpárolom, belerakom a zöldségeket, majd a végén paprikás rántást csinálok bele. Teszek bele tejfölt is. Nagyon finom. :)))

Szép napot mindenkinek !

2009. szept. 17. 19:41
Nagyon finom a töltött karalábé,sonkás rizzsel.Megpárolsz 1 hagymát,arra raksz apróra vágott 10-15 dkg sonkát,(Felturbózhatod,kis füstölt szalonnával is)Hozzákeversz egy tasak főtt rizst,só,bors ízlés szerint.Kivájod a karalábék közepét,megtöltöd,és lábosba rakod.A karalábé darabokat mellé rakod,és ételízesítős vízben megfőződ.Ha megfőtt,kiveszed a karalábékat,a többit átturmixolod,és behabarod,és utána ízesíted,só,bors, vissza rakod a karalábékat,és összeforralod.
23. Tündike71 (válaszként erre: 22. - 5da2bd95cb)
2009. szept. 17. 19:22
Mindenképpen!Isteni!Örülök,hogy tetszik!
22. 5da2bd95cb (válaszként erre: 21. - Tündike71)
2009. szept. 17. 19:06
MMMM! Én nagyon főzelékes vagyok! Ezt ki fogom próbálni! Köszönöm!
2009. szept. 17. 19:03

Karalábéfőzelék húsgombóccal:


A darált húst úgy készítem el,mint a töltött paprikába szokás.A kockára vágott karalábét felteszem főni az ételízesítős vízbe,ha felforrt, kis gombócokat formázok a husiból,beleteszem,puhára főzöm.Rántást készítek,pici pirospaprikával,berántom a főzeléket,végén tejföllel beízesítem!NAgyon finom,érdemes kipróbálni,nem csak főzelékrajongóknak!

2009. szept. 17. 19:00

Az én tejszínes karalábélevesem!


Egy nagyobb fej karalábét felkockázom,ételízesítős vízben puhára főzőm,tejszínnel behabarom,és vajasgaluskát szaggatok bele!A végén apróra vágott petrezselyemmel megszórom!

19. gerna (válaszként erre: 18. - 5da2bd95cb)
2009. szept. 17. 18:52
Ja! az enyémbe csak a végén teszünk tejfölt, a tányérba.
18. 5da2bd95cb (válaszként erre: 17. - 62cc0f78ae)
2009. szept. 17. 18:51
csak egy egyszerű tejfölöset kért apu, de vevő vagyok mindenre
2009. szept. 17. 18:49
Karalábé krémleves?
16. gerna (válaszként erre: 15. - 5da2bd95cb)
2009. szept. 17. 18:49
Érdemes végigtapogatni minden szeletet... párszor én is elbaltáztam már :(
15. 5da2bd95cb (válaszként erre: 13. - Gerna)
2009. szept. 17. 18:48
Ó igen! kellemetlen ráharapni az ilyenekre!
14. 5da2bd95cb (válaszként erre: 11. - Smudlaagi54)
2009. szept. 17. 18:47
Hasonlót már anyukám is csinált és imádom!
13. gerna
2009. szept. 17. 18:46

Én is megpárolom olajon, néhány karika sárga- és fehérrépával együtt, ha üveges, kis liszttel megszórom, aztán megsózom, felöntöm vízzel, kis töröttbors, főzöm amíg puha lesz. Vágott zöldpetrezselyem bele és egy kis cukor!


Amikor vágod a karalábékat, érezni a fás részeket (szurkálnak és kis tüskék látszanak). Na ezeket nehogy beletedd!

12. 5da2bd95cb (válaszként erre: 8. - Tündike71)
2009. szept. 17. 18:46
Köszönöm szépen!
2009. szept. 17. 18:45

Ez ugyan a rántott karalábé,de ez is nagyon finom tartárral


Zsenge karalábé,

liszt,

tojás,

zsemlemorzsa,

olaj,vagy zsír,

ételízesítő

Elkészítés: A karalábékat megtisztítjuk,majd kb 1 cm-es szeletekre vágjuk,majd ételízesítős vízben előfőzzük.Lecsepegtetjük,a szokásos módon,lisztbe,tojásba,zsemlemorzsába forgatjuk,majd forró olajban kisütjük.Tartárral tálaljuk.

2009. szept. 17. 18:45
Hűha! Mind jól hangzik! Biztosan a legtöbbet ki fogom próbálni! Köszönöm szépen!
9. 3a92f8d690 (válaszként erre: 6. - C42aaaac41)
2009. szept. 17. 18:44
igen az a végső fázis felforr és kész!!Én csak fehéren és petrezselyem zölddel csinálom!!
8. Tündike71 (válaszként erre: 3. - 5da2bd95cb)
2009. szept. 17. 18:43
HA nem is most rögtön,de leírom neked,amint elaludtak a kiskorúim!Biztos van ezer módja az elkészítésének,én azt tudom veled megosztani,amit én szoktam főzni!
2009. szept. 17. 18:43

Karalábé leves


1 nagy zsenge karalábé

zsír,v.olaj

liszt

ételízesítő

1 tojás

Elkészítés: A karalábét megpucoljuk,kb 1 cm-es kockára vágjuk.

Ételízesítős vízben megfőzzük,közben 1 tojásból vízből nokedli tésztát készítünk.1 evőkanálnyi liszttel rántást készítünk,berántjuk a levest.Bele szaggatjuk a nokedlit,és megfőzzük.

2009. szept. 17. 18:42
Én speciel tejesen szoktam megfőzni,sok zöldséggel,kis tésztával és piros rántással:DDJa a végén teszem bele a tejet.:D
5. 3a92f8d690 (válaszként erre: 4. - 3a92f8d690)
2009. szept. 17. 18:42
ja és víz is kell bele-)))
2009. szept. 17. 18:41

Tejes jó lessz???



A megpucolt feldarabolt karit megpárolod olajon rá a só ha ez kész puha akkor 2 kanál liszt és ezt is megpirítod rá a tej ezt összefőzöd ha sűrű hígítod attól függ mennyi lisztet rax bele végén megszórod petrezselyemmel!!!!ISTENI én is ezt fogok csinálni a napokban !!!Kedvem lett hozzá!!

2009. szept. 17. 18:40
Igen, nagyon örülnék neki! Illetve a tejfölös téma is érdekel! :)
2. Tündike71 (válaszként erre: 1. - 5da2bd95cb)
2009. szept. 17. 18:39
Szia,én jó húsgombócos karalábéfőzeléket is tudok!Meg tejszínes karalábélevest!!!Mindkettőt megosszam veled?
2009. szept. 17. 18:37
Sziasztok! A főzőtudásom most cserben hagyott, mert apukám hazaállított egy kiló karalábéval, mondván: Erika milyen finom karalábélevest fog nekünk főzni belőle! Viszont nincs hozzá receptem. Segítene valaki?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook