Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ki milyen lisztet használ a pizzás csiga elkészítésénél? (vagy úgy általában a kelt tésztáknál). Köszi fórum

Ki milyen lisztet használ a pizzás csiga elkészítésénél? (vagy úgy általában a kelt tésztáknál). Köszi (tudásbázis kérdés)


2010. okt. 19. 21:17
A kelt tésztához finomlisztet használok. A galuskához és a piskótához fele sima, fele réteslisztet. A sós rudakhoz csak réteslisztet, akkor friss marad sokáig. Habaráshoz stauboláshoz réteslisztet.
2009. okt. 19. 16:09

na most akkor tényleg nem tom

:-(

2009. okt. 19. 16:09
SIMA VAGY GRÍZES, FINOM VAGY RÉTES? A receptek gyakran nem jelölik meg, hogy az előírt búzalisztből a sima (azaz finom), vagy pedig a rétes (azaz, grízes, darás vagy másképp: "kétszer fogós") változatot kell-e használni. Ha mindkettő van kéznél, akkor a választásban az segíthet, hogy a finomliszt keményebb, rugalmasabb tésztát ad, viszont könnyebben csomósodik. Így rántáshoz mindig grízes lisztet, galuskához viszont grízes és sima liszt fele-fele arányú keverékét használjuk, a kelttésztáknál szintén keverjük a kétféle lisztet, míg a száraztésztáknál, panírozásnál és sok süteménynél a sima liszt a favorit.
2009. okt. 19. 16:05
Csak finomat, mindenhez.
2009. okt. 19. 16:05
2:1 finom:rétes nálam az arány, de kelt tésztához csak finomlisztet, mert úgy puhább-omlósabb a tészta
3. Berillke (válaszként erre: 2. - Mrsa4)
2009. okt. 19. 16:00

az spec nincs itthon :-))

te nem szoktad fele-fele arányban keverni a finomat és rétest?

2009. okt. 19. 15:58
szia. pizzához nagyon szeretem az abo-mill speckó pizzalisztjét. tök jó. amúgy kelt tésztákhoz mindig finomlisztet használok.
2009. okt. 19. 15:54
Ki milyen lisztet használ a pizzás csiga elkészítésénél? (vagy úgy általában a kelt tésztáknál). Köszi

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook