Ki dolgozik? (beszélgetés)
Valóban elképesztő, amiket egyes riporterek néha kiengednek a szájukon. Egy időben szinte a fülem hasogatta a mondat „ A helyes válaszolók közt, ezt meg azt sorsolunk ki.” Hónapokig ment, mire valaki végre szólt: tegyétek már a „helyes” szó végére az „en” toldalékot. Mert ugyebár egyáltalán nem mindegy, hogy a válaszoló a helyes, vagy a válasz.
És továbbra is a bicskát nyitogatja a zsebemben, amikor a rablók ténykedéséről azt mondják, hogy „dolgoznak”. Ha valaki dolgozik, az pozitív tevékenységet folytat. Hogyan lehet ezt lopással, rablással összefüggésben alkalmazni?
Már sokszor gondoltam, hogy írok az illetékes csatornának ez ügyben, de hát egy fecske nem csinál nyarat. Bár ahogy olvaslak, nem vagyok egyedül.
Hát, én szívesebben költöznék egy lakatlan szigetre, ahol végre békén hagyják az embert és nem zúdítanak nap mint nap a fejére mindenféle felesleges - és főleg elkeserítő - hírt.
Egyáltalán van még olyan sziget, ami lakatlan???
Tehetetlennek érzem magam, mert mint hallgató, vagy olvasó keveset tudok tenni.Ez a mindennapos elsivárosodott kommunikáció és felületes tudálékosság nagyon befolyásolja a közhangulatot, és ezzel az embereket a hétköznapokban egymás ellen hangolja, megosztja.
Csak ingatom a fejem sokszor, pedig megfogadtam, hogy nem foglalkozom ezzel. Egyszerűen nem lehet elkerülni a problémát, ha nem akarok egy lakatlan szigeten kikötni.
Már pedig az ördög a részletekben lakik!
Te sem véletlenül kaptad fel a fejed azon, hogy az az egy szó hiányzott a mondatból.
Az a mondat így lett volna korrekt:
. . évekig vállalkozó volt, most elment alkalmazottként dolgozni. . .
Azért a legtöbb munkahelyre nem pihenni jár be az alkalmazott.
Az viszont kétségtelen, hogy nem az alkalmazott feladata biztosítani a munkafeltételeket, az infrastruktúrát, a működéssel kapcsolatos adminisztrációs és egyéb feladatok elvégzését; csak annyi a dolga, hogy a munkáját rendesen elvégezze.
Egy vállalkozónak viszont a felsoroltakon felül meg is kell szereznie a munkát, amit aztán el lehet végezni, utána meg szabad reménykedni, hogy megkapja-e az ellenértéket.
Nekem a gyereket bekellett adnom kétésfélévesen a bölcsibe, mert a férjemtől állandóan azt kaptam mikor mész vissza dolgozni, itthon mereszted a p......t! Pedig több volt a gyesem mint az ő fizetése, jó mondom elmegyek dolgozok is, és vezetem a háztartást, nevelem a gyereket, míg te csak dolgozol...
Lehet hogy aki vállalkozó volt nemérezte munkának amit csinált, nemvolt fizikai kapcsolatban a munkával, addig ő dirigált, mostpedig neki dirigálnak, csak egy alkalmazott lett.
Ez tényleg eléggé rossz megfogalmazás....mintha azt sugallná h a vállalkozosdi valami afféle nyaralás volt:))))
De nem csodálom ha valaki abba hagyja és keres egy munkahelyet,ahol kipihenheti magát:))
Ma hallottam a rádióban, és megütötte a fülemet a mondat:
..évekig vállalkozó volt, most elment dolgozni...
Kinek mi erről az -talán rossz elszólásról- a véleménye?
További ajánlott fórumok:
- Mit tehetnék, lassan nem bírom cérnával, a párom mostanában nagyon sokat dolgozik. Kértem, hogy ne tegye, mert nekem is szükségem van rá!
- Mi a véleményed arról, ha valaki öregségi nyugdíj mellett dolgozik?
- Mit gondolsz arról, ha egy nő nem igazán végez házimunkát, inkább dolgozik, karriert épít?
- Akiknek a párjuk éjszaka dolgozik... :( Gyertek beszélgessünk!
- Ki tett le többet az asztalra: aki tanult, dolgozik, karriert épített. Vagy aki férjhez ment, szült 3 gyereket és főállású anya?
- Ki mernétek költözni egy 1 éves babával külfölde ahol az apja fél éve dolgozik?