Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Kezdő anyáknak: ami a könyvekből kimaradt! fórum

Kezdő anyáknak: ami a könyvekből kimaradt! (beszélgetés)

A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.

1 2 3 4
84. vberni01 (válaszként erre: 64. - Urbanszkyviki)
2011. szept. 13. 18:21
Ez nekem fájt!
83. vberni01 (válaszként erre: 62. - Csirbu)
2011. szept. 13. 18:20

Szülés után rögtön kérdeztem Atit: most undorodsz tőlem? Első együtt lét után, pedig hogy változtam-e. Azt mondta mindegyikre hogy nem! :D De ha változott volna is, még szép hogy az mondja tuti minden mikor kijött a fia rajta! :)

De tudod hogy csináltam az intim tornát szülés előtt és után is.

2011. szept. 13. 16:21

Nekem is sok részlet nem volt világos, de valahogy a kezdők, naívak bátorságával álltam neki az elsőnek. Nagy várakozás, semmi félelem. Olyan is lett a szülésem, szép, szinte fájdalommentes, gyors. Mindenkinek ilyet kívánok. Na a másodikról inkább nem írnék...

És a harmadikra nagyon rákészültem, mert éreztem hogy még egy olyan nem bírok ki, mint a második. Meg is lett az eredménye.

81. Bonti74 (válaszként erre: 80. - Pahet a vadász)
2011. szept. 13. 16:18

Azt hogy egészen pontosan hogyan zajlik azt senki nem tudja megmondani. Ahány szülés annyi féle. Legfeljebb a variációkat lehet vázolni.

Egy viszont tuti én esküszöm arra, hgoy minden fejben dől el. Meg kell tanulni relaxálni és uralni a tested, amennyire lehet. Nekem nagyon bejött.

80. Pahet a vadász (válaszként erre: 79. - Bonti74)
2011. szept. 13. 16:07
Csak szeretnék már ott tartani :) Viszont érdekel, hogy hogyan is zajlik ez az egész pontosan :) És vannak/voltak olyan részletek, amelyeket egyáltalán nem tudtam elképzeli sem, hogyan működik.
79. Bonti74 (válaszként erre: 78. - Pahet a vadász)
2011. szept. 13. 16:04
Kismama vagy? Készülsz a kismamaságra vagy szimplán érdeklődsz?
2011. szept. 13. 15:57
Értem :) És köszönöm :) ♥
2011. szept. 13. 15:56
Olyan kocsonyás valami, kissé véres. Mondjuk nekem ez 3 napon keresztül távozott.
76. Bonti74 (válaszként erre: 75. - Pahet a vadász)
2011. szept. 13. 15:56

Ami a hüvelyben képződik és elzárja a külvilágtól a méhet és benne a bukot a babával. Azért hogy semmilyen szennyeződés ne kerülhessen fel hozzá.

Aztán mikor elkezd kitágulni a méh, akkor egy bizonyos cm-nél kiesik.

75. Pahet a vadász (válaszként erre: 73. - Bonti74)
2011. szept. 13. 15:53
Mi tulajdon képen ez a nyákdugó?
74. Pahet a vadász (válaszként erre: 72. - Urbanszkyviki)
2011. szept. 13. 15:51
Köszönöm :) ♥
73. Bonti74 (válaszként erre: 71. - Pahet a vadász)
2011. szept. 13. 15:50

Nálam az első szülésem délután kezdődött, igazából este 8 után fogtam fel, hogy szabályosan 15 percenként jönnek a fájások. Mert fájások már az utolsó időben vannak, készül a méh, de ezek egyáltalán nem rendszeresek.

A második szülésem indított volt. Kevés magzatvíz, öreg méhlepény és ilyen okok miatt.

A harmadiknál hétfőn távozott a nyákdugó, vérzés szerűen. meg is ijedtem, mert ilyet még nem tapasztaltam, de a szülésznőm mondta várjak. Vártam is szerdáig, mert akkor délelőtt elindultak a fájások és éjszaka be is mentünk a kórházba. De akkor sem ment el a magzatvíz, a kitolás előtt repesztettek csak burkot.

Igazából ez a tuti, mert így könnyebben ki tud bújni a baba. Ha elfolyik a magzatvíz és utána még fél napig vagy akár egy napig is vajúdik a kismama, akkor már népnyelven mondva száraz szülés van, ami elég nehéz is lehet.

72. urbanszkyviki (válaszként erre: 71. - Pahet a vadász)
2011. szept. 13. 14:24

Teljesen független, kinél-hogy......

1. elfolyik/szivárog a magzatvíz

2. egyre erősődő fájások, stb.stb......

3. vérzés kezdődik valahol (akkor irány a kórház)

Persze lehetnek előjelek, de nem feltétlen velejárói a szülés megindulásának. Ilyenek a hasmenés, hányinger, túlzott étvágy, rendrakási mánia (őseinktől ered, = a fészekrakó ösztön), fokozott méhtevékenységek.......

71. Pahet a vadász (válaszként erre: 70. - Bonti74)
2011. szept. 13. 12:57

Értem, és Köszönöm! :)

Eszembe jutott még valami... azt hogy kezdődik a szülés mi jelzi? az hogy elfolyt a magzatvíz, vagy az, hogy egyre sűrűbben vannak a fájások? vagy ez egymástól független folyamat?

70. Bonti74 (válaszként erre: 67. - Pahet a vadász)
2011. szept. 13. 12:46

A szülés után közvetlenül tesznek rá valami súlyfélét, olyasmit mint a babzsák. De csak kb. fél órára. Én vittem be szorítót és abban voltam a kórházban is de még otthon is. Vissza is ment a hasam, senki nem mondaná meg hogy 3 gyermeket szültem.

A magzatvíz teljesen változó. Van akinek egyszerre folyik el, van akinek szivárog és nekem pl. mindhárom alkalommal meg kellett a vajúdás során repeszteni. Persze elfolyhat pl. buszon is, de nem hiszem hogy ez esetben bárki röhögne, inkább mindenki megijedne, hogy indul a szülés. De a magzatvíz elfolyása után még 2 napig is bent maradhat a baba.

De csak kórházban, mert nagy a fertőzésveszély.

Egyébként olyan mintha bepisilnél, csak ezt nem lehet visszatartani.

69. Bonti74 (válaszként erre: 68. - Csirbu)
2011. szept. 13. 12:43
Így már más. Teljesen megértelek hogy tartasz a természetes szüléstől. A kitolásnál még annak is fájnak a csontjai, akinek előtte semmiféle sérülése nem volt. Akkor neked ajánlott is a császár.
68. csirbu
2011. szept. 13. 12:31

Aranyosak vagytok! Köszönöm a válaszokat! Ahogy olvasom a szül.történeteket így is - úgy is megszenvedi az ember. A "természetes szülésről" sok olyan sztorit olvastam, h vakummal szívták, fogóval húzták, préselték ki az anyjából, órákig szenvedés, elakadás, oxigén hiány... majd amikor már majd belehalnak, akkor viszik műtőbe. Hát persze h így, sebtiben elkapkodva nagyobb a kockázata a műtétnek.

De én leginkább azért tartok tőle, mert a farokcsontom egy baleset következtében megsérült, eldeformálódott. Ez szimpla menstruációnál is olyan fájdalmat tud okozni nekem, h az egész keresztcsontomban érzem. Volt idő, amikor már csak injekció tudta csillapítani a fájdalmam, annyira h aludni tudjak legalább. Tartok attól, h egy ekkora erőfeszítés, egy 10-20 órás erőlködés és kínszenvedés még inkább rontana a helyzeten és elképzelésem sincs én hogyan bírnám. Szóval még soha nem szültem. Persze a kicsi immunrendszere a legfontosabb a születés után, de én úgy láttam, h akik császárral születtek, sem lettek alulfejlettebbek és betegesebbek, mint akik nem. Ez nagyban függ a külső körülményektől is gondolom én tapasztalatlan. Aztán ki tudja, h mi lesz, ha odakerül a sor :) lehet átmegyek amazonba, mint a Barátnőm, a cikk írója! Ő a jó példa előttem, nála minden rendben volt.

De köszönöm még egyszer, örülök h írtatok!

2011. szept. 13. 12:07

Nos hogy megtaláltam a fórumot, én is kérdezek :)

Régen a szülés után, lekötötték a nők hasát, hogy az izmok visszahúzódjanak, és a has ne türemkedjen ki, (anyának pl nem mondta senki, így megmaradt a hasa, nagynak) Ez ma hogyan működik? Ma is lekötik? Vagy ez csak legenda?

A másik dolog ami nagyon érdekel, bár tudom hogy nem kellene hogy probléma legyen, hisz természetes állapot, jelenség, de a magzatvíz elfolyás hogyan történik? Egyszer csak érzed hogy elrepedt a burok, és mintha "bepisilnél"? Vagy van jele valami más? Mi történik, ha ez mondjuk nem otthon hanem valahol út közben a város utcáin fordul elő? Ahogy elfolyt a magzatvíz, a baba ott bent mitől nem fullad meg?? Tudom hogy buta kérdés, csak nem értem a mechanikáját :) Elmesélnétek ezt is?? Köszönöm szépen előre is!!!!

66. kri76 (válaszként erre: 62. - Csirbu)
2011. szept. 13. 11:17

Az én dokim hagyta, hogy szabadon válasszak. Féltem a szüléstől. Megkérdeztem a császárt, az EDA-t...stb.

A végén természetes szülés lett. Az orvosra bíztam magam.

A hüvelyről: az első 6 hét gáz volt nekem, de egyénenként változó. A másik kérdésről meg inkább a pasikat kellene megkérdezni. Én pl. már nem érzem, hogy szülés után valami változott volna, minden jól működik:)

Gondolom, a varráson is múlik illetve azon, hogy kinek hogyan regenerálódik a szervezete.

(Pl. a lábamról is lekaptak egy melanómás anyajegyet. A nyoma megmaradt, de nem heges, nem dudorodik ki...Tapintásra nem érezhető, de szemmel látható.)

65. Bonti74 (válaszként erre: 62. - Csirbu)
2011. szept. 13. 11:09

A hüvelyi úton szülés a természetes mód és ez nem véletlen lett így kitalálva! Pl. csak annyi, hogy a hüvelyen áthaladás közben rengeteg jótékony baktériumot nyel be a kicsi, ami bevonja a beleit, ezzel szerzi meg első és nagyon fontos immunitását, de még sorolhatnám. Badarság lenne csak a gátmetszés miatt császárt kérni, ami egy komplikált, komoly hasi műtét.

Nem beszélve arról az élményről, amit az jelent, hogy te szülöd meg, amikor kibújik és egyből a melledre teszik, nincs szebb élmény egy nő életében.

Persze vannak komplikációk és sűrgősségi császárok, természetesen ekkor a legfontosabb a baba életete és egészsége és természetesen az anyáé is.

Nekem pl. 2 gátmetszésem volt és egy repedésem. Nem érezek semmi gondot.

64. urbanszkyviki (válaszként erre: 62. - Csirbu)
2011. szept. 13. 10:48

Sok helyen nem lehet, és sok orvos olyan felsősőgteljesen vágja ezt az ember lánya pofájába, hogy én inkább meg se mertem kérdezni. Pedig régen én is gondoltam rá, mert féltem a szülésől.:( De ne agódj! :) Attól, hogy esetlegesen meg is változik picit, nem feltétlen kell rosszra gondolni.....

Én 3x szültem, de én úgy tapasztalom, igencsak kevés a változás azon a részen....azért a 3 szülés miatt rendeződtek kicsit a dolgok/részek, de lényegében semmi különbség. Mondjuk a 3.-nál elrepedt széltében a hüvelyem, az meg is maradt, úgy összeforrva, középtájon van, de semmi baj vele, úgy, ahogy magától összeforrt szépen, rendben is van, nincs semmi kellemetlenségem miatta (mondjuk az elején zavart a tudat, hogy jól van-e úgy, nem -e kell valamit "szerelni" rajta...:O).

63. tündér74 (válaszként erre: 62. - Csirbu)
2011. szept. 13. 09:23
Szia! Szerintem nem lehet megválasztani, hogy hogyan szeretnél szülni. Persze ez megint kórház- és orvosfüggő (és persze pénz:)). Egyébként miért választanád a császárt?
62. csirbu
2011. szept. 13. 09:03

Jó lett a cikk! Ügyi vagy!

Meglepett, h a gátmetszés ennyire kihat egy életre, mennyi kellemetlenséget okoz még hetekig. Egy férfi ismerősöm szerint, annak a nőnek, aki egyszer már természetes úton szült soha nem lesz olyan a hüvelye, mint előtte. Mi erről a tapasztalatotok?

Remélem ez nem így van!

Mit gondoltok a császárról? Lehet inkább azt választani, mint hüvelyi úton szülni?

2011. szept. 13. 07:45
én 8 éve az ösztöneimre halgatam .igy menekült meg a fiam az északai felbüfizet tejtöl.de viszont a gyerek pufadásárol.a hüvejesekröl nem tudtam.szorulása volt.törökbálinton segitettek neki kakilni.utána nem volt több pocifájás.meg az ami ma már van a babaviz sokat segit.én foralt lehütöt viz.mostmár tudom mért nem szopizot csak pár honapig mert szomjas volt.az anyatejet kiköpte s sirt.de a cici közelsége kellet neki.cici szivás,kiköpés.tuti szomjas.
2011. szept. 13. 06:14
Berni, nagyon jó lett a cikk, gratulálok hozzá! :-)
59. Ami.
2011. szept. 12. 17:56
Én elmentem ezt a cikket,és amikor szükség lesz rá,(remélem 1 éven belül)akkor átolvasom emlékeztetőképpen.Köszönöm:)
58. vberni01 (válaszként erre: 55. - Haj.Katus)
2011. szept. 11. 22:34
Köszönöm! Neked is kellemes időtöltést a nagy lányhoz! :)
57. doczizs (válaszként erre: 56. - Szemerke)
2011. szept. 11. 18:35

Ez igaz, nem is jutott eszembe...

Striák... Nekem biztosan lesznek, bármit teszek, mert már most is tele vagyok a csípőmnél a gyors növésnek köszönhetően, meg a bőröm se gyógyul szépen, műtéti hegeim igen randák, keloidosan gyógyul.. szóval szerintem küzdhetek majd, de minek :) de van valamilyen módszer az eltüntetésükre, azt olvastam, valami pici tűs nem tudom, milyen eszközzel kell átmenni rajtuk, pici sebeket ejt, és akkor újra gyógyul. de az én bőrömmel, hát... nem merném :)

56. Szemerke (válaszként erre: 21. - Doczizs)
2011. szept. 11. 14:20

Szerintem köze lehet ahhoz, hogy műtétek előtt nem szabad enni és inni és vajúdás alatt még nem lehet tudni, hogy a végén szükség lesz-e sürgősségi császárra vagy sem.

Egyébként mostmár a legtöbb helyen lehet inni és enni is.

2011. szept. 11. 13:15
Gratulálok, szépen összefoglaltad azt, amire egy kismamának szüksége lehet. További jó babázást!:) (egy kétéves csajszi anyukája:))
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook