Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Kevesebb lógás a suliból fórum

Kevesebb lógás a suliból (beszélgetős fórum)

1 2
31. syria (válaszként erre: 30. - F8db0709b8)
2013. ápr. 16. 19:45
Én sem. De ez nem kívánságműsor, a törvényt megalkották, s talán még az alkotmányba is bebetonozták. :(
30. f8db0709b8 (válaszként erre: 28. - Syria)
2013. ápr. 16. 06:39
A pénzt csak addig vonják meg,míg nem jár suliba..ha újra elkezdi és bizonyos időt sikerül eltöltenie ott,visszamenőleg is megkapják!Én ezt nem tartom jó ötletnek....
29. Hmkati (válaszként erre: 28. - Syria)
2013. ápr. 16. 05:40

Igazad van. Nem lehet minden nap ugyanazokat a gyerekeket rendőr által suliba cipelni. De mit csinál, ha beviszik? Mert nem tanul, halad az borítékolható.

Bár a suli és az anyag sem gyerekcentrikus. Nem érez késztetést. Bár ez nem lep meg.

28. syria (válaszként erre: 9. - Elliana)
2013. ápr. 15. 17:18

Agyam eldobtam, amikor kitalálták, hogy a rendőrök igazoltatják, s csípik fülön az iskolaidőben plázázó, egyéb helyen flangáló kiskorúakat.

Szerintem ezt nem lett volna szabad a rendőrök feladatai közé felvenni.

Nagyon nagy baj van ebben az országban, hogy a diákok lógására nem képesek igazán hatékony módszert kitalálni. (A családi pótlék megvonása gondolom jól jön ennek a pénzéhes kormánynak.)

A szülővel is hiba van: neki kellene tudatnia a kölkével, milyen következményei vannak a lógásnak. A pénzmegvonáson kívül is.

2013. ápr. 14. 10:56

Javaslom itt sokaknak, hogy menjenek el egy Pest megyei (vagy akármelyik) iskola speciális tagozátához csak egy hétre segíteni...sok mindent látnának, és talán másképp állnának hozzá sok dologhoz.


Félreértés ne essék, nem védem azokat a szülőket, akiket nem érdekel, hogy mi lesz a gyerekkel, nagy ívben leszarják, a lényeg, hogy kapják a családit utánuk, mert tény, sok ilyen van, és az ilyenektől én is megvonnám. Azokat a szülőket, akik felelslegesen hőbörögnek, és arra nevelik a gyereket, hogy a tanár az köpni való, én is elítélem.

De ennek az éremnek bizony sokkal több oldala van, és sokan ezt nem látják, vagy nem akarják látni.

26. 5bcf1b7c01 (válaszként erre: 24. - Noarashi)
2013. ápr. 14. 10:55

Az a nyári szabadság se annyi, hiszen az évzárók után még a nyári napközi, táborok, stb., augusztus közepén már járnak be az iskolába.

Az évközi tanítási idôben a legtöbb iskolai kirándulás hétvégén 30-40 elszabadult diák. Inkább a cián.

25. Hmkati (válaszként erre: 21. - Noarashi)
2013. ápr. 14. 10:48
Szegény gyerekekkel beszéltem, ők mesélik. De ez örök módszer. Én és általános iskolai barátnőim is hasonlókat kaptunk életre nevelés címen. pedig nem vagyok mai csirke.
24. Noarashi (válaszként erre: 23. - De Luca)
2013. ápr. 14. 10:44

Én is ezt vallom. Nem mindegy, hogy szabadság van, vagy szabadosság.

Könnyű a pedagógusba beletiporni, meg rühelleni a nyári szabadság miatt. Semmi tisztelet nincs már. És ebben nagyon hibásak a szülők, akik rögtön feljelentgetnek, meg panaszolnak. Aztán maguk sem bírnak a gyerekkel.

2013. ápr. 14. 10:36

Kövezzetek meg, de a nevelés terén én eléggé keményvonalas vagyok. Szüleim idejében, de még a miénkben sem halt bele senki egy sallerba, koksziba, ha visszapofázott a tanárnak. Nem is rinyáltak otthon ennyit a neveletlen szarjankók a "szemét" tanárokról. Szüleim az értekezleteket leszámítva be nem tették volna a lábukat az iskolába panasznapra, azon az elven, hogy a felnőttnek mindig igaza van, és ha mégsincs, akkor szokjunk hozzá, hogy az élet gyakran igazságtalan. Ezek hozzátartoznak az egészséges lelki fejlődéshez.

Már ettől a témától is rosszul vagyok, elcseszett szülők tömkelege rohangál a degenerált gyerekeivel az utcákon.

Elnézést a kifakadásért, de kedvem volna rendet tenni néha.

2013. ápr. 14. 10:25

Nem véletlenül van egyre több pályát elhagyó pedagógus, vagy elmennek magániskolába.

Talán 10 év, és alig lesz, akik az általános iskolákban tanítani fognak.

21. Noarashi (válaszként erre: 18. - Hmkati)
2013. ápr. 14. 10:24
Szerinted ez a pedagógiai módszer folyik egy olyan település iskolájában, ahol a lakók zöme közmunkás vagy gyeses kismama? Nem hinném, hogy ott bárki bárkit is kinéz...De lehet hogy nagyon csodaországban élek.
20. Noarashi (válaszként erre: 17. - Hmkati)
2013. ápr. 14. 10:21

Szomorú hogy ma Magyarországon alultápláltságról kell hogy beszéljünk. Főleg vidéken, ahol kertes házakban élnek sokan. Bocs a parasztromantikázástól, de aki falun éhezik....hát basszus, hogyan éltek régen? Ha más nem, krumpli terem.

Ott a Minden GYerek Lakjon Jól program, utánaolvastam, elég vegyes. Persze jó azt hinni, hogy van értelme segíteni, meg muszáj ebben hinni, de a hogyan kerül a malac a játékgépbe gondolat is megér egy misét.

19. 5bcf1b7c01 (válaszként erre: 17. - Hmkati)
2013. ápr. 14. 10:21

Ilyen "alultáplált" gyermeket még nem láttam. Eldobott gyönyörû almát, kakaóscsigát, stb. annál inkább. Csak egy harapás hiányzik bnelôle.

Ezt látom minden nap!!

És a gumibotos biztonsági ôrt!

18. Hmkati (válaszként erre: 15. - Aktucs)
2013. ápr. 14. 10:21
Igaz. Viszont azért nem jár a gyerek, mert csúfolják, megkülönbőztetik helyzete miatt. miért akarna járni, mikot a tanár is azt mondja: te csak azért jász, hogy melegedj. illetve világossan megmondja a gyereknek, Ne is álmodozz továbbtanulásról, te csak közmunkás, vagy börtöntöltelék lehetsz. Bizony ehhez akar megfelelni.
17. Hmkati (válaszként erre: 5. - Voltam...leszek)
2013. ápr. 14. 10:13
Sajnos sok ilyen van, főleg vidéken. Többen nem azért mentetik fel e gyereket tesiből, mert beteg, hanem mert nincs felszerelése, nem telik rá. Másrészt egy alultáplált gyerek nem biíná végig mozogni az órát. alultáplált tan nem is képes értékelhető teljesítményre.
16. 1fbc7619c9 (válaszként erre: 14. - 5bcf1b7c01)
2013. ápr. 14. 10:11
Nem is igen járnak!Ha esik azért nem,ha meg nem esik azért nem!Csak felszedik az óvodáztatási támogatást vagy mi a neve!Nem is adnék ilyen pénzeket!
15. Aktucs (válaszként erre: 5. - Voltam...leszek)
2013. ápr. 14. 10:10

Érdekes módon, ahol a gyerek "azért" nem jár iskolába, mert nem tudnak neki bérletet venni, szokott jutni cigarettára...

Egyébként ahol akkora a szegénység, ott kap a gyerek használt ruhát, ingyen eszik a suliban (vagyis olcsóbb, ha ott van), ha a településen nincs iskola, akkor az önkormányzatnál lehet kérni utazási támogatást is, ingyen megkapja a tankönyveket, beiskolázáskor szokott adni az önkormányzat rendkívüli gyermekvédelmi támogatást, pár db füzet, meg 2 ceruza kijön belőle. Nem hiszem, hogy konkrét anyagi oka lehetne annak hogy egy gyerek nem jár iskolába.

Az megint egy más kérdés, hogy létezik a nyomornak olyan foka, amikor már nem érdekel, hogy jár-e a gyerekem iskolába, és ha igen, mit csinál ott.


A megoldást nem tudom, és nem is feltétlen ítélem el azokat, akiknek már erre sincs igényük. De a lógás miatti csp megvonás náluk igenis komoly motivációt jelenthet. Ha megértik.


A tanárok meg semmilyen másságra nincsenek felkészülve. Még az együttműködő szülő sajátos nevelési igényű gyerekével sem tudnak mit kezdeni (tapasztalat, több iskolával). Most az a korosztály tanít, ahol azok mentek tanárnak, akiket nem vettek fel máshova. Tisztelet a kivételnek.

14. 5bcf1b7c01 (válaszként erre: 13. - Noarashi)
2013. ápr. 14. 10:08

Abból indultak ki, hogy eleve súlyosan hátrányos helyzetbe született a gyermek.

3 évesen úgy kerül be az óvodába, hogy nem tud enni, mosakodni, öltözködni, stb. Abszolút antiszociális.(Már ameddig ott van).

13. Noarashi (válaszként erre: 11. - 5bcf1b7c01)
2013. ápr. 14. 10:00

1-2 éves korában az anyja mellett a helye. Tételezzük fel, hogy szerető anyja van annak a szerencsétlen gyereknek.

Szocializálódik majd az oviban.

Persze ha csak azért szül valaki, mert 1.nem tudja mi a védekezés, 2. gyerek utáni segélyért...akkor ott én is azt mondanám, h minél előbb közösség.

Hogy a svédeknél megoldódott-e az etnikai kérdés...ezt nem tudom, nem élek ott. Svéd ismerőseim nem feltétlen ezt vallják :)

12. 1fbc7619c9 (válaszként erre: 4. - Hmkati)
2013. ápr. 14. 09:54
Fel!Némi xanax-al!:)Az ilyen problémás gyerekkel szemben, nincs semmi a tanár kezében,sajnos!Mondjuk kezdésnek egy baseball ütő is megtenné.:)Á ,meg aztán rohan be a család, ha a tanár mégis megpróbálná rendre utasítani a kedves diákot.Oszt akkor van a tanárnak szép délután ,az tuti!:)
2013. ápr. 14. 09:51

Véleményem szerint az iskolai "nevelés" már késô.

1-2 éves korában bölcsôdében, késôbb óvodában kötelezô jelleggel kellene lenniük, így a szocializáció (talán) részben kialakulna.

Javasolnám a svéd példát HR-nak.

Náluk így oldódott meg az etnikai kérdés.

2013. ápr. 14. 09:48
Sok baj van egyik-másik szülővel is, aki a pedagógusra támad inkább, mintsem át is nézné, micsoda katasztrófa az amit teremtett és családnak nevez. A gyerek nevelése elsősorban a szülő joga és kötelessége. De ugye rossz tükörbe nézni, és rájönni, hogy megbuktak.
9. Elliana (válaszként erre: 8. - Elliana)
2013. ápr. 14. 09:43

Na ez most szép magyarra sikerült :D


Szóval a városokban rendőrők figyelik a lógo gyerköcöket majd kisérik vissza az iskolába. Falu helyen nincs lógás mert nincs hova menni..

A gyerek nagy ívben letolja hogy a szülőtől elveszik a családit. Ez nem vissza tartó erő.


A magatartásviselkedéssel küzdő gyereket pedig kötelezném pszichológushoz járni. De sajnos olyan a gyerek elsősorban amit otthon kap és lát. Ha egy szülő nem tudja alapvetően mi a normális kultúráltság akkor a gyerek honnan tudja?

Arról ne is beszéljünk hogy hány gyerek otthon egy kisangyal majd mikor kikerül az otthoni környezetből tör zúz örjöng..

2013. ápr. 14. 09:35
Nem azért kevesebb a lógás mert elvehetik a családit. Hanem rendőr figyel erre oda és viszik be a lógo gyereket az iskolába.
7. syria (válaszként erre: 4. - Hmkati)
2013. ápr. 14. 09:32

A tanárok már régen nincsenek felvértezve a renitens gyerekek ellen. Pontosan azóta, amióta a taknyos kölyöknek több joga van, mint a tanárnak. És a csibészek csak a jogaikkal vannak tisztában, a kötelességeikkel nem.

A pedagógusoknak nincsenek megfelelő eszközeik a fegyelmezésre; nem ritkán a tanár húzza a rövidebbet, ha megpróbálja a gyereket a helyes irányba terelni.

6. f8db0709b8 (válaszként erre: 5. - Voltam...leszek)
2013. ápr. 14. 09:28
családi pótlékot azért kapják,hogy ezt megvegyék!sorry....akinek tényleg erre sem futja,az nagy mély szegénységben él..és sajnálatos módon nem újdonság...
2013. ápr. 14. 09:25

Szerintem pedig a tanárok nincsenek felkészülve...


Illetve mi van azzal a gyerekkel, aki azért nem jár iskolába, mert nincs téli cipője, vagy nem tudják megvenni a bérletet Neki?

4. Hmkati (válaszként erre: 2. - 1fbc7619c9)
2013. ápr. 14. 09:13
Nem a pénz a kérdés hanem, hogy hogyan viselkedik a gyerek. aki nem akar suliba járni, de a kényszer hatására bemegy. fel vannak e a tanárok vértezve ilyen esetekre.
2013. ápr. 14. 09:11

Én azt mondom,az ember pénzért dolgozik,hogy eltudja tartani a gyerekét.Minimum,hogy eljár iskolába a gyerek,és ezért "cserébe" pénzt kapnak utána.Ha nem jár,vegyék el,de ne adják meg visszamenőleg sem,ha elkezd ismét iskolába járni.Számomra vicces,hogy középiskolába a szülő kíséri a gyereket,biztosan ott legyen....Tolerálom,hogy ezt bevezették egyébként,de sok minden mással nem értek egyet!Ha meg nem tud viselkedni az iskolába az ilyen gyerek,tegyék át javító intézetbe vagy kisegítő osztályba!

Úgy halkan megjegyzem,tudjuk ezt is kik miatt van!

2. 1fbc7619c9 (válaszként erre: 1. - Hmkati)
2013. ápr. 14. 09:09
Aki lógni akar az lóg!Családi ide, vagy oda.Aztán meg kimarad úgyis.Úgy gondolod ,hogy jobb lenne ha adnák a családit, akkor is a nem jár suliba a magatartászavaros tanuló pl ?Csak ne zavarja a társait?
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook