Két missed ab után (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Két missed ab után
Köszönöm!Aranyos vagy,hogy válaszoltál.Én is kiharcoltam vérvizsgálatokat és kérek a nőgyógyászomtól kenetet,ami azt hiszem HPV-t,clamidiát és ilyen hasonlóakat vizsgál.Természetesen mindannyiunknak tudni kell kérni különben náluk 2-3 spontán még "belefér".Ja!
Megköszönném ha megírnád,hogy miket vizsgálódnak nálad!Hátha fény derül az okokra!
Szia!
Szia!
Én is sajnálom, kettő is sok, hát még 3! :(
Azért ez nem semmi, hogy ezt mondták, ha van valami oka, akkor ki kellene vizsgálniuk, hogy mielőbb kiderüljön és nem arra várni, hogy egyszer csak megint sikeresen ki tudsz hordani egy egészséges kisbabát, nem?!
Nekem a kórházban az uh-on mondta a nő, aki csinálta, hogy nem kell ettől annyira elkeseredni, van akinek egy szülést 4-5 missed ab is követ és utána megint születik egy gyereke. Hát kösz, nem ők viszik vásárra a bőrüket és itt most nem a műtétre gondolok, inkább a lelki dolgokra... :(
Az én dokim azt mondta, hogy emelett már nem lehet csak úgy elmenni, de hogy konkrétan milyen vizsgálatokra fog elküldeni, azt csak a hat hetes kontrollon tudom meg. Egy másik orvos azt mondta, hogy a leggyakoribb ok az szokott lenni, hogy túl gyorsan alvad az anya vére és nincs megfelelő keringés az anya és a magzat között, így elsőre ezt a vizsgálatot (egy sima vérvétel, de elég költséges, így csak a második missed ab után szokták kérni, előbb nem) írják ki.
Az okok között olvastam még cukorbetegséget, amire esetleg nem derült még fény vagy rosszul kezelték, úgyhogy gondolom ezt is megnézik majd. Bár már inkább nem is olvasgatok ezügyben, mert annál rosszabb. Ha van ok, úgyis kiderül, de az is lehet, hogy semmit sem tudnak mondani majd.
A hat hetes kontroll után írok majd még, ha gondolod!
Jó éjt!
Sziasztok!
Én ma tudtam meg, hogy elhalt a babám. Tavaly februárban volt már egy missed ab-om kilenc hetesen. Ugyan van egy egészséges kisfiúnk, aki majdnem 28 hónapos, de így is elég nehéz ez az egész. Holnap befejező műtét, utána pedig kivizsgálás következik.
Erőt kívánok mindenkinek és kitartást!
Kedves minden vágyakozó anyukajelölt,
Amikor ez a fórum létrejött még boldog 9 és fél hetes várandós voltam… dec. 21.-én 10 hetesen elvetéltem…fontos dátum számomra, mert épen 20 éve ugyanezen a napon éreztem meg 1. gyermekem pici mocorgását. Az elveszített baba lett volna a 3. gyermekünk, gondoltam 40 éves koromig még belefér. Van ugyan egy majd 20 éves lányunk, meg egy 17 éves fiunk, de úgy érzem, már önállóak ahhoz, hogy szükségük legyen rám, ez a baba töltötte volna ki azt az űrt, amit a „nagyok” hagytak maguk után – párjuk van, suliba járnak, szinte függetlenek, mégha nagyon szeretjük is egymást, és ma sem okoz gondot egyiknek sem nyilvános helyen megölelni, megpuszilni engem :D.
Mára kiderült a vetélésem oka: toxoplazmózis fertőzés…az orvosom mondta kezelhető, be is jelentkeztem kezelésre. Csak ahogy írjátok, lelkileg nehezen viseli mindenki… én odáig jutottam, hogy kezelésre szorultam magas vérnyomás, pánikrohamok, ideggörcsök, meg hát most, hogy a mankóként használt gyógyszerektől mielőbb szabaduljak, eljárok agyturkászhoz is. Megígérte 2 hónap múlva már „normálisan” viselem el a fájdalmamat. Viszont ha újra szeretnék terhes lenni kezelni kell a toxoplazmózist is, úgyhogy lassan egy marék gyógyszert szedhetek reggel és este. De mikorra tisztul meg ettől a rengeteg méregtől a szervezetem, hogy még lehessen kisbabánk? Ördögi kör ez bizony, és most nem látom a kiutat, de azért a hozzászólásokat olvasva mégis bizakodok, és látom, nem vagyok egyedül! Köszönöm a segítséget mindenkinek, aki biztatta az előttem hozzászólókat, és tényleg remélem, hogy tologatunk mi még babakocsikat!
Ölelek mindenkit, akinek erre nagy szüksége van!
Sziasztok!
Én egy nagyi vagyok aki a kisunokáit vesztette el mielőtt megszülethettek volna.Fiammal és menyemmel
három baba elvesztését éltem át,valami szörnyű volt.
És akkor jött a csoda egy teljesen egyszerű méhfal erősítő gyógyszer ami 9 évvel ezelőtt nem egészen 30-ft-ba került,és ettől a csodától most itt szaladgál körülöttem egy gyönyörű kicsi lány.
Mindezt azért írtam le,hogy ne csüggedjetek van remény,lesztek ti még boldog anyukák!
Ne add fel, bár tudom hogy rohadt nehéz.
Valahol azt oolvastam egyszer, hogy azért történnek velünk rossz dolgok, hogy a jót jobban tujuk értékelni!
Szaisztok lányok!
Én 12 hetsen vesztettem el első babámat.
Borzasztó volt átélni.
Még kb 4 hónap és újra probálkozhatunk, de már lassan belebolondulok a várakozásba.
Igyekszek pozitív lenni, de nagyon nehéz.
kitartás...
Szia!
Ne haragudj,hogy ilyet kérdezek, de miért nem tudod a lányokat kihordani? Sajna nálunk is gond van és az is lehet, hogy én sem tudom kihordani valamelyik nemű babát. Most akarnak genetikai vizsgálatra küldeni minket.
Én is átéltem, amit te, két év alatt két babát veszítettem el, de most bent szuszizik a szobájában a 22 hónapos, gyönyörű kisfiam! Nagyon nehéz volt, de nem adtuk fel, sosem adjuk fel!
Hidd el, leszel nemsokára boldog anyuka!
sziasztok!
Nekem most volt dec 18-án a szülinapomon a befejező műtét.Előtte 1 évet vártunk rá, és mikor megfogant határtalan volt a boldogságunk.Aztán egy ultrahangvizsgálat és a világ összedőlt.De nem adjuk fel és azt hiszem ez a legfontosabb.Mindketten gyászolunk, sírunk, de az élet bármily igazságtalan is de megy tovább.
Én kb. 2 hetes voltam mikor beadattam a H1N1 elleni védőoltást(akkor még nem tudtam, hogy babát várok) és utána elkezdődtek a gondok.Aztán kiderült, h az ismerősi körömben még 2 kismama járt így, h a védőoltás után nem volt szívhang.Mindegyik a 12. hét előtt volt.Hallottatok esetleg ilyesmiről?
Szia!
Semmiképpen se add fel!
Nekem is a 12. héten derült ki, hogy beteg a babám, így őt, sajnos elveszítettük. Aztán rá 3 hónapra spontán elveszítettem a következő babánkat. DE nem adtam fel, a Sors (vagy mindenki hívja, ahogy neki tetszik) segít, és most szenteste másfél évesek lesznek az ikreim, akik mindezek után jöttek. Tehát most a nővérükkel együtt, háromgyerekes boldog család vagyunk!
Nektek is hasonlóan boldogan fog folytatódni az étetetek! Hiszem!
Szia!
Tudom mit érzel...
Én Prolaktin (tejhormon) miatt nem estem teherbe.
gyógyszeres kezeléssel februárban megtudtam, hogy terhes vagyok, majd rá egy héttel közölték, hogy elhalt.
1 hétig otthon tartottak hátha magamtól elvetélek, de nem történt semmi. Amikor bementem, hogy megcsiálják az "abortuszt" kiderült, hogy a baba él...feltehetően egypetéjű ikrek voltak és azt a babát látták, ami szinte ki sem fejlődött csak redőt hagyott a petezsák falán.
1 borzasztó hét....de most 8 hetes Zselyke.
Minden rossz után jön valami jó!
Szia!
Nagyon sajnálom és átérzem a fájdalmadat. Én két hete vesztettem el a második babámat. A történetem nagyon hasonlít a tiédhez. Én is próbálok pozitív maradni, de ez nagyon nehéz. Már most félek a következő terhességtől...nem akarok még egy ilyen tragédiát átélni. Nállad rájöttek ,hogy miért? Vagy olyan lányok, nők is írhatnának akiknek kiderült,hogy miért vesztették el a magzatukat.
Szia!Akinek jönnie kell az előbb vagy utóbb meg is fog érkezni!
"Az emberi szívet nem úgy tervezték, hogy a testen kívül is dobogni tudjon, és mégis, minden gyerek ezt jelképezi - hogy egy szülő meztelen szíve a mellkason kívül dobog, most már örökké."
Debra Ginsberg