Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kertünk mérgező virágai fórum

Kertünk mérgező virágai (beszélgetős fórum)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Kertünk mérgező virágai (Jó tudni!)

7. Ruslan (válaszként erre: 3. - ,zumba)
máj. 15. 21:55
Pontosan, az állatok sok mindenben jobbak az embernél. A tudást továbbadni az egyik legjobb dolog, főleg mint szülő. Gratulálok.
6. Ruslan (válaszként erre: 5. - Timycat)
máj. 15. 21:50
Így van, ebben is vannak is kivételek. Van amit nem érzékelnek ők sem. Nekik jobbak az érzékszerveik. Mérget sem érzik meg, az ember pedig már kitapasztalta, melyik anyag lehet hatásos például a patkány vagy egér elpusztítására, amit meg is eszik
5. timycat (válaszként erre: 2. - Ruslan)
máj. 15. 19:32
Azért a macskák is hibázhatnak. Nálunk előszeretettel rágcsálták a kertben a metélőhagymát, cicák esetén vesekárosodást, vérképzőszervi károsodást okozhat. Volt ezer más fű/fa/virág amit rágcsálhattak volna, ők a metélőhagymára pörögtek rá. Ki kellett irtani a metélőhagymát a kertből.
máj. 15. 18:56

Kimaradtak: pl. az aranyeső, kisgyermekes családoknak nem ajánlott, mivel az aranyeső minden része mérgező.

"A leander kétségkívül mutatós, ám teljes egészében mérgező, bármely részének elfogyasztása minimum napokig tartó hányást és hasmenést, de súlyos esetben akár szívritmuszavart, szívbénulást és halált is okozhat. Önmagában attól, ha megérintjük, nem eshet bajunk, arra viszont már oda kell figyelni, hogy ezt követően kézmosás nélkül ne nyúljunk a szánkba vagy a szemünkbe."


[link]

máj. 15. 16:50
Szerintem is az állatok tudják mit ehetnek és mit nem. Gyerekkoromtól kezdve volt kutyánk, tyúkok,stb: sosem kellett orvost hívni. Macskáknak évtizedekig voltunk gazdijai, probléma nélkül. Gyerekek: engem is megtanítottak, megismertettek a szüleim kicsiként a növényekkel: sosem ettem meg semmit. Saját családomban is tovább adtam(adtuk) a tudást.
máj. 15. 15:54
Mindig tanulunk, én eddig csak a gyöngyvirágrol hallottam. Azért az állatok is tudják mit nem szabad megenniük. A mérgek persze kivételek. Nálam macskák vannak. Szerencsére nem ettek eddig egyszer sem virágot. Kb. az első felsorolt öt virág nő a kertemben. A kisbabákat távol kell tartani a mérgező virágoktól és ez tényleg nagyon fontos.
1. pi
máj. 15. 09:35
A jó időben egyre többet tartózkodunk a kertben, építgetjük, szépítgetjük azt. Személy szerint képes vagyok percekig gyönyörködni a kibújó virágok látványában, sokszor szinte hallani vélem, ahogy álmosan nyújtóznak a meleget adó napfény felé. De vajon tudjuk-e, hogy mely virágok rejthetnek veszélyt kisállatainkra, vagy gyermekeinkre?

Ugrás a teljes írásra: Kertünk mérgező virágai

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook