Kérhetek-e kártérítést, ha rossz szemüveget csináltak? (tudásbázis)
Összegezve, csak hogy nehogy én is félreértsek valamit:
5 éve kiesett egy csavar a látásra tökéletes olvasószemüvegedből. Emiatt elmentél az optikába, ahol egy csavar helyett vettél egy számodra szükségtelen munkaszemüveget, amiről már akkor tudtad, hogy rosszul van bemérve. Ennek ellenére megrendelted, kifizetted, elhoztad és hordod 2 éve, majd most rájöttél, hogy ez a rossz szemüveg okozott neked olyan látásromlást, hogy nem ismered fel az embereket az utcán. És kártérítést szeretnél.
Na léptem.
FI, menj be kérdezd meg a céget kártalanít-e? borítékolom, a válasz az lesz: NEM.
Mehetsz bíróságra, Isten a megmondhatója, hány jó keret áráért, de ott sem tudsz nyerni. Nincs ember, orvos, bíró, aki 5, de akár csak 1 év távlatából megállapítaná, akkor jót mért-e az optikus.
Menj el máshoz, legjobb, ha szemészhez, az leírja milyenre csiszolják és talán jól is fogsz látni vele.
De ha nem jó, mért hordta két évet.
Tudod mit, nem is érdekel.
Lényeg hogy nekem jó a szemüvegem.
Ennek már nagyobb a füstje mint a lángja.
Ennyi.
Adnak.
A fèrjem az egyik szemére teljesen vak a másik 75%-ra èp.
A jogsiban benne van,hogy csak szemüvegben vezethet.
Tisztában vagyok mindezzel.
Fi nincs...
Na de naponta otthon vagy melóban hány ember van fi-n kívül, aki úgy él, hogy hol az egyik szemét, hol a másikat használja csak? :/
Ezt tényleg így vizsgálja be az orvos, vagy optikus, jó esetben egyforma a látás, de van akinek akár több dioptriával is eltér valamelyik szeme.
A héten voltam munkaalkalmasságin és ott is az orvos mondta, takarja le a jobb majd a baloldali szemem és olvassam el a betűket.
Jogosítványnál is ez a protokoll.
Én is merek olyat, aki egyik szemével sem látott túl jól, de úgy is volt jogsija.
Megtanulta a tánlát kívülről és így simán meghosszabították a jogsit;)
Ja!
Ha majd amputálják véletlenül a lábadat a szemcsi felírása helyett, majd akkor kérhetsz kártérítést, de addig nem;)
Jaj istenem!
Te nagyon értetlen vagy!
Ha van egy szemüveged, akkor használd mind a két szemedet! Ne takargasd!
Ha nem jó a szemcsi, akkor menj dokihoz, itt nem tudunk sem új szemüveget csinálni, sem új szemet adni;)
:DDD
Sőőőőt, így megyek az utcán IS, két nyitott szemmel, meg így vezetek, éssatöbbi".:)
😂😂😂
Na, erről beszélek!
Mi fenének kell takargatni a szemet?
Én mindig két szemmel olvasok és nézelődök.
15-30 nap a megszokás.....
Mindenhol!