Kenyeret és cirkuszt - avagy hogyan etessünk meg egy egyévest? (beszélgetés)
Mindkettotok hsz-ere reagalva: nem futkosok utana, az kellene meg :) A szekeben eszik (kiveve, amikor tolunk kunyeral el 1-1 falat pogacsat, almat, amit eppen eszunk - de ez nem foetkezes).
Nem probalom tomni, de amikor mar egy oraja ordit az ehsegtol, de amikor negyedorankent berakom a szekebe, hogy akkor most egyunk, akkor nem akar (Hacsak nem adok neki jatszanivalot, ugye), akkor nem tudom, hogyan lehetne megoldani "okosba".
Nem probalom tomni, nagyjabol tudom, mennyi az a minimum, amit, ha nem eszik meg, akkor ejjel nem fog tudni aludni az ehsegtol. Meg mi se. De ejjel nem fogok neki enni adni, mert arrol is nagyon nehezen szoktattuk le.
Amikor azt mondom, hogy oda se figyel az evesre, azt ertem, hogy annyira belemerul a kupak tanulmanyozasaba, vagy a pakolas nezesebe, hogy csak nyitja a szajat, neha lenyelni is elfelejti a falatot. Latszik rajta, hogy teljesen "mashol van".
Hogy meddig tart, azt nem tudom, de ha egy helyben van amikor eszik és nem kell utána a falatokkal futni, az már fél siker.
Ha nem hajlandó enni, akkor hagyd rá, de ne kínáld semmivel a következő étkezésig.
Egyébként nem tudom, hogy mit értesz az alatt, hogy "oda se figyel arra, hogy eszik"?
Azt nem is varom el tole, hogy onalloan egyen. Az evesre tanitassal csak a figyelmet probaltam lekotni.
Ezekszerint azt mondod, hogy ilyen korban normalis az, ha oda se figyel arra, hogy eszik, sot, nem is hajlando enni, ha nem jatszhat kozben valamivel? Es ha igen, ez kb. meddig tart?
én semmi "borzasztót" és "elromlott" gyereket nem látok.
ebben a korban még normális, hogy nem eszik teljesen önállóan és nem koncentrál 100%-ban az étkezésre.
Bolhából elefánt.
Borzaszto dolog tortent nalunk. Az en rendes, jo evo fiam "elromlott".
Nem az a gond, hogy nincs mar etvagya, hanem hogy csak akkor hajlando enni, ha kozben meg valamivel elfoglalja magat. Lehet az egy kupak, kanal, egyeb kis targy; az is jo, ha valaki (aki epp nem eteti) csinalja neki a "musort" (pl. kipakol a mosogatogepbol nagy csorompoles kozepette), lenyeg, hogy nem az etelre figyel oda, hanem ilyen-olyan modon "jatszik".
Lelki szemeim elott ilyenkor megjelenik a szitu (nem en talaltam ki, letezo eset), mikoris anyuka-apuka rohan minden egyes falattal a 3 eves utan, mert maskepp nem hajlando enni... Semmikepp nem szeretnek ide jutni, rossz szokasokat kialakitani a gyerekben.
Probaltam mar tanitani onalloan enni, kezebe adni a kanalat, de nem kulonosebben erdekli a dolog. Csak belekap az etelbe, szetkeni. Probaltam megvonni a musort - megint nem vezetett eredmenyre, egyszeruen nem evett (aztan egesz ejszaka ment a hiszti, mert ehes volt).
Mi a teendo ilyen esetben? Ez normalis, kinovik? Letezik valamilyen "tuti tipp", hogyan lehetne errol leszoktatni?
Kivancsian varom a velemenyeket, tapasztalatokat.
További ajánlott fórumok:
- Ha a macska mindig a talpára esik, a vajas kenyér pedig a vajas részére, akkor, ha a cica hátára kötök egy kenyeret hova fog esni?
- Süssünk kenyeret otthon!
- Ti mennyiért veszitek a kenyeret?
- Pékek és tapasztalt kenyérsütők segítsetek! Hogyan lehet jó kenyeret sütni?
- Hogy tudjátok megállni hogy ne egyetek kenyeret, sütit? Ha ezeket elhagyom az már fél siker a diétában.
- Vettem egy kenyersutögepet de katasztrofa lett benne a kenyer! Akinek van kenyersutöje annak milyen kenyeret sut?