Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Kemencében sült hagyma recept

Kemencében sült hagyma recept

Elkészítési idő 30 perc

A Kemencében sült hagyma hozzávalói:
80 dkg
vöröshagyma
5 dkg
teavaj
3-4 evőkanálnyi olaj
3 evőkanálnyi tárkonyecet,1 mokkáskanál őrölt majoránna
1 dl
száraz fehér bor
Ízlés szerint só
őrölt fekete bors.


A Kemencében sült hagyma elkészítési módja:
A megtisztított vöröshagymát vastagon felszeleteljük. A borból, tárkonyecetből, olajból a fűszerekkel öntetet készítünk, amivel a vöröshagymát összekeverjük. Fóliával letakarva hűvös helyen pihentetjük kb. egy óráig. A tepsit kivajazzuk, belerakjuk a hagymát és előmelegített kemencében (sütőben) készre sütjük.

Nagyobb mennyiségben is készíthető reggelire, disznóöléskor. Friss kenyérrel, félszáraz fehér borral kínáljuk.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A kemencében sült hagyma elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook