Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Galyasági kemencés fokhagymás sült recept

Galyasági kemencés fokhagymás sült recept

Elkészítési idő 30 perc

A Galyasági kemencés fokhagymás sült hozzávalói:
1 kg
sertéstarja (sertéslapocka)
2 evőkanál kiolvasztott sertészsír
1 nagy fej fokhagyma ( 8-10 gerezd)
2 kiskanál őrölt fekete bors

3 fej közepes vöröshagyma
2 dl
száraz fehér bor
2 dl
csontlé vagy langyos víz.


A Galyasági kemencés fokhagymás sült elkészítési módja:
A hússzeleteket kissé megpotyoljuk, a széleit bevagdossuk, majd vékonyra vágott fokhagyma szeletkékkel megspékeljük. Bekenjük zsiradékkal, sózzuk, meghintjük őrölt fekete borssal, majd kizsírozott tepsibe tesszük, mellérakjuk a cikkekre vágott vöröshagymát, aláöntjük a bort és kevés vizet, majd kemencébe ( sütőbe) téve készre sütjük, néha megforgatva.

Disznóöléskor készített gyors étel tízóraira vagy uzsonnára, vacsora előtt. Savanyúsággal és kenyérrel kínáljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A galyasági kemencés fokhagymás sült elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook