Kellemetlen szag az alsó szomszédból! (beszélgetés)
Sajnos nem sokat lehet tenni.
A Naplóban volt egy riport kb egy éve-tiszta szemétbánya volt egy lakónál,elviselhetetlen bűz-élősködő állatok-,stb.Lakók már mindent megpróbáltak.
Én laktam olyan helyen,hogy a falakból jött át a bagószag..ablakot sem kellett nyitni,úgy át lehetett érezni..
nem győztem textilsprayt,ilóolajokat,ecetes szivacsot stb.használni..
:)
lehet,csak jó tennél vele neki..
ki tudja,az ilyen embernek az friss nyári szellő lenne..
Sajnállak nagyon!
Teljesen átérzem a problémád..
életem legjobb döntése,hogy nem élek panelban..soha desohhaaa többé panel..
és ha valami zenét bekapcsolnál hangosan az ablakban?
nem csukná be az övét?
Gyűjts a parkban kis bogarakat, vagy huszat-harmincat! Tedd egy befőttesüvegbe és nyargalj be vele az önkormányzathoz, hogy ezekkel árasztott el a szomszédod és addig el nem mozdulsz, amíg hivatalos szerv nem kezd el az 9regasszony óljának ajtaján dörömbölni vegyvédelmi felszerelésben , kényszerfertőtlenítésre.
Máskülönben nemigen mozdul az önkormányzat meg az ÁNTSZ
Szerintem nagyjából semmit nem tehetsz.
Szerintem semelyik hatóság sem kötelezhet arra senkit, hogy tartsa tisztán a lakását.
Ha esetleg a szokásos bűzbe egy újabbb típusú szag vegyül, akkor reménykedhetsz, hogy meghalt, és már oszladozik :)
Ez természetesen vicc volt. Mondjuk jó szar vicc. Bocs:)
Nekünk költöznünk kellett, igaz nem bűz miatt. Alattunk egy skizofrén nő lakott, 1évig bírtuk, és még mindig ott lennénk, ha nem akarta volna egy baltával betörni az ajtónkat hajnalban:S:S:S Őn és közveszélyes volt, így jobbnak láttuk menekülni:S
Jelentsd be az ÁNTSZ-hez, ha nem lesz otthon akkor is a nyakára fognak járni... Egyszer csak sikerül "elkapniuk"...
Csak a sokadik próbálkozás után hív az önkormányzat rendőri segítséget a bejutáshoz. De ott még sajnos nem tartunk, mert a hivatal malmai lassan őrölnek:(
Viszont szegénykém tényleg teljesen le van nullázódva agyilag és meglehetősen félek attól, hogy vajon mikor fog akaratán kívül elkövetni valami lakástüzet, vagy gázrobbanást. (az alatta lakók elúsztatása már meg volt)
Az önkormányzat jegyzőjénél jelentsd be. Sok minden sajnos nem fog történni,de az a kevés is csak jó lassan.
Nálunk az egyik szobánk falát áztatja egy buckalakó már hónapok óta. Önkormányzati az ő lakása és már sokszor jöttek ki mesteremberek, hogy megszüntessék a hibákat, de ez a szerencsétlen soha nincs otthon a megbeszélt időpontban.
Tényleg! Arra van valami ötlete valakinek, hogy mit lehet csinálni egy szellemileg teljesen leépült, egyedül élő szomszéddal?
Sajnos semmit. A lakásában, erkélyén mindenki úgy dohányozhat, ahogy akar.
Megoldás: elköltözni. :(
detto... én is ki-be csukom az ablakokat, mert valahol valaki mindig rágyújt...
és nálunk (panel)a szagelszívókból is áramlanak a különböző szagok, cigi, főzés, stb, pedig az elsőn lakunk.
utóbbira azt mondta a közös képviselő, hogy ki kellene tisztíttatni az elszívó kütrőjét, de annyiba kerül, hogy a háznak nincs rá pénze...
úgyhogy semmit se lehet tenni sajna :(
:( Nálunk is az a baj hogy feleletünk nem laknak! Csak minket zavar de ez a legkevesebb gond de már a szellőzött is be kellett tömíteni mert kisebb bogarak jöttek fel tőle ( ami bele ment a lisztbe az élelmiszerekbe már elég sok mindent dobtam ki ez miatt) és öttis dőlt fel a bűz!
Szóltam neki már de azt mondta nem tudom elviselni a szagát költözzek tanyára!
Nálunk is dől be a bagó a gyerekszoba és a mi szobánk felől, mert a 3-mal alattunk lakók bagóznak. Állnak az erkélyen és bagóznak. Egész álló nap...
Vagy lehet felváltva, de nekem úgy tűnik, egész nap.
Se alattunk, se alattunk kettővel nem lakik senki, üresek a lakások 2 éve, és csak minket zavar.
Ha az erkélyre teregetek, bűzlenek a ruháink.
Tudom ez nem segítség, de lásd nem vagy/tok/ egyedül :(
További ajánlott fórumok:
- Kérlek segítsetek, van egy kolléganőnk aki nagyon kövér és nagyon büdös a szaga annyira kellemetlen nekünk. Hogyan tudnám közölni vele?
- Hogyan lehet kollégának finoman a tudtára adni, hogy kellemetlen nagyon a szaga?
- Hogyan hozzuk munkatársunk tudtára, hogy kellemetlen a szaga?
- Mivel lehet a hütőszekrényben lévő kellemetlen szagot megszüntetni?
- 10 éves spániel kanomnak váladékozik a végbélnyílása, kissé véresnek látom és nagyon kellemetlen szagú, mitől lehet?
- Mivel lehet eltűntetni az újonnan vásárolt farmer kellemetlen szagát?