Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kefíres meggyes piskóta recept

Kefíres meggyes piskóta recept

Elkészítési idő 50 perc

Kalória sok
Szénhidráttartalom sok

A Kefíres meggyes piskóta hozzávalói:
2 kispoharas kefír (150g)
4 kispoharas liszt ( a kefír poharába mérve)
2 kispoharas kristálycukor
1 kispoharas étolaj
4 db tojás
2 csomag sütőpor


A Kefíres meggyes piskóta elkészítési módja:
A kefírt tálkába öntöm, s hozzáadom a 4 egész tojást ( tojáshéj nélkül persze :p )majd habverővel, kézi robotgéppel jól összekeverem. A lisztet a sütőporral és a cukorral szintén jól összekeverem (fakanállal), majd ráöntjük a tojásos kefíreket, és ismét keverem (fakanállal), kissé ragacsos, nyúlós jellegű lesz. Folytonos keverés mellett lassan hozzáöntjük az étolajat is. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm. A meggyet félbe vagdosom, és lisztben megforgatom, majd a gömbölyűbb részével helyezem a tésztára. 200 C fokra előmelegítem a sütőt,majd visszaveszem 160 C fokra, és így sütöm kb. 30 percig. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy valóban megsült-e.

Megijedtem először a mennyiségtől, és kicsi, mély tepsibe öntöttem, mondván milyen kevés a tészta. Így a süteményem 5-6 cm magasra is feljött. Javaslom, nyugodtan tedd nagyobb méretű tepsibe!
Ízesítésnek lehet reszelt citromhéjjal, dióval pikánsabbá tenni.

Ez volt az első meggyes piskótám! A meggyek a tetején maradtak! Ízre kicsit túlédes, így máskor csak 1,5 pohár kristálycukrot teszek majd hozzá, és az olajat sem öntöttem mind bele, kb 3/4-ét használtam az előírt mennyiségnek.

Sok sikert hozzá! Várom a véleményedet, hogy neked hogy sikerült, és hogy ízlett!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kefíres meggyes piskóta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook